O CEO της Gearbox κατηγορείται ότι δέχθηκε ένα κρυφό μπόνους

Ύψους $12,000,000!

Ο Randy Pitchford, Διευθύνων Σύμβουλος του Gearbox, και ένας πρώην γενικός σύμβουλος για το στούντιο παιχνιδιών βρίσκονται σε μια νομική μάχη κατά την οποία ο σύμβουλος κατηγορεί τον Pitchford ότι έλαβε "μυστικό δώρο 12 εκατομμυρίων δολαρίων από τον εκδότη Take-Two Interactive ως προκαταβολή έναντι των κερδών του Borderlands".

Όπως ανέφερε το Kotaku, η νομική μάχη πυροδοτήθηκε όταν η Gearbox μήνυσε τον πρώην σύμβουλό της, Wade

Callender, για "απάτη και παραβίαση του διαχειριστικού καθήκοντος".

Σύμφωνα με την αγωγή, η Gearbox υποστήριξε ότι ο Callendar, ο οποίος εργάστηκε στην εταιρεία από το 2010 έως το 2018, δανείστηκε χρήματα και κατέστρεψε στοιχεία για ένα στεγαστικό δάνειο, δανείστηκε χρήματα για δίδακτρα και δεν αποπλήρωσε κανένα από τα δύο πλήρως.

Επιπλέον, ο Callendar ανέφερε ότι "κακοποίησε το προνόμιο της πρόσβασης στις πιστωτικές κάρτες χρεώνοντας μη εγκεκριμένα, εξ ολοκλήρου προσωπικά έξοδα, συμπεριλαμβανομένων των οικογενειακών διακοπών, συνδρομών σε gun clubs, αξεσουάρ πυροβόλων όπλων, και των προσπαθειών του να αποκτήσει κοιλιακούς.

Λίγο περισσότερο από ένα μήνα αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2018, ο Callendar μήνυσε την Gearbox και τον Randy Pitchford, κατηγορώντας τον Pitchford ότι "παραβίασε διάφορες συμβάσεις που αφορούσαν τόσο την Gearbox όσο και μια ξεχωριστή εταιρεία ακινήτων που κατείχαν και οι δύο, καθώς και τη σύμβαση εργασίας του Callendar".

Η αγωγή του Callendar υποστήριξε ότι με τον Pitchford ήταν μακροχρόνιοι φίλοι, αλλά η σχέση άρχισε να επιδεινώνεται τα τελευταία δύο χρόνια.

Το κύριο σημείο της αγωγής υποστηρίζει ότι "ο Pitchford έκανε μια συμφωνία το 2016 για να λάβει ένα προσωπικό, μυστικό Executive Bonus ύψους 12.000.000 δολαρίων, το οποίο θα καταβληθεί απευθείας σε μια εταιρία που ονομάζεται Pitchford Entertainment Magic, LLC. και οι δικηγόροι του υποστηρίζουν πως είναι ένα bonus για δικαιώματα που διαφορετικά θα πήγαιναν στο προσωπικό της Gearbox.

Οι ισχυρισμοί δεν τελειώνουν εκεί.

Ο Callendar ισχυρίζεται ότι ο Pitchford άφησε μια μονάδα USB σε ένα εστιατόριο του Ντάλας που περιείχε ευαίσθητα εταιρικά έγγραφα της Gearbox και πολλών συνεργατών, όπως η Sony και η Microsoft. Επιπλέον, η δίκη αναφέρει ότι "μετά από πληροφορίες και πεποιθήσεις, το στικάκι του Randy Pitchford περιείχε επίσης την προσωπική του συλλογή παιδικής πορνογραφίας".

Ο Wade κατηγόρησε επίσης τον Pitchford ότι φιλοξενεί πάρτι στα οποία "ενήλικες άνδρες εκθέτουν τους εαυτούς τους σε ανηλίκους, για την διασκέδαση του Randy Pitchford".

"Οι ισχυρισμοί ενός δυσαρεστημένου πρώην υπαλλήλου είναι παράλογοι, χωρίς καμία βάση στην πραγματικότητα ή στη νομοθεσία", ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Gearbox σε μια δήλωση προς το Kotaku. "Ανυπομονούμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την αβάσιμη δίκη στο δικαστήριο και δεν έχουμε άλλα σχόλια αυτή τη στιγμή".

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Gearbox έχει δεχθεί αγωγή, καθώς το 2013 η εταιρεία βρέθηκε σε μια νομική μάχη για το Αliens: Colonial Marines για ψευδή διαφήμιση του τίτλου.

Αν ο Θοδωρής aka "Ankh" δεν γράφει ή δεν παίζει θα τον βρείτε στο YouTube αλλά και το Twitch.

IGN Greece Anthem: 8 λεπτά Freeplay Expedition Gameplay (World Events, Lore, Bosses) - IGN First Η Ubisoft αποκάλυψε τα System Requirements του Division 2 Anthem: Interceptor Javelin Gameplay Profile - IGN First

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα