Nordic Monitor: Η Τουρκία διαφημίζει τον νέο της πύραυλο με στόχο… ελληνικό νησί [Βίντεο]

Ο κατασκευαστής όπλων και αμυντικός ανάδοχος Roketsan, θυγατρική του Ιδρύματος των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, παρουσίασε τον νέο του πύραυλο την περασμένη εβδομάδα. Ο πύραυλος κρουζ, που ονομάζεται ÇAKIR (“γκριζομπλε” στα Αγγλικά), έχει βεληνεκές πάνω από 150 χιλιόμετρα και μπορεί να εκτοξευθεί από πολλές πλατφόρμες, όπως αεροσκάφη, drone, τροχοφόρα οχήματα και πλοία.

Ωστόσο ένα βίντεο προσομοίωσης που δημιουργήθηκε για την προώθηση του νέου πυραύλου περιλαμβάνει ίσως μηνύματα για την… Ελλάδα.

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες που μίλησαν στο Nordic Monitor ανέλυσαν τις εικόνες και είπαν ότι η τοποθεσία από όπου εκτοξεύονται οι πύραυλοι στο βίντεο είναι η ακτή του Τσεσμέ στα δυτικά της Τουρκίας και ότι ο δορυφορικός χάρτης στο βίντεο έχει αναπαραχθεί με μικρές αλλαγές.

Δηλώνουν επίσης ότι οι πραγματικές νησίδες και οι βραχώδεις εικόνες που εμφανίζονται οπτικά στο βίντεο επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για τις ακτές του Τσεσμέ. Σε αυτή την περίπτωση, το μέρος που εμφανίζεται ως εχθρός στο βίντεο είναι το ελληνικό νησί της Χίου, το οποίο απέχει 4,1 μίλια από τις τουρκικές ακτές, γράφει το Nordic Monitor.

Στο βίντεο, η τουρκική πλευρά εμφανίζεται υποσυνείδητα ως φιλική δύναμη ή σύμφωνα με τη στρατιωτική ορολογία, ως μπλε δυνάμη, ενώ η άλλη πλευρά ορίζεται από το κόκκινο χρώμα, που σημαίνει εχθρός.

Σε αυτή την περίπτωση, σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι οι πύραυλοι εκτοξεύονται από την ανατολή προς τη δύση, όπως φαίνεται στο βίντεο. Σε τέτοια βίντεο, οι προσομοιώσεις πυραύλων είναι γενικά από αριστερά προς τα δεξιά, αλλά στο βίντεο του ÇAKIR εκτοξεύονται βλήματα από δεξιά προς τα αριστερά και οι εχθρικοί στόχοι καταστρέφονται, δίνοντας ένα υποσυνείδητο μήνυμα ότι ο στόχος είναι η Ελλάδα, γράφει το Nordic Monitor.

Hedef Tek, Gözü Pek! #ÇAKIR #Roketsan pic.twitter.com/tJ7cjCvIuX

— Roketsan (@roketsan) March 31, 2022

Σύμφωνα με τη Roketsan, οι μελέτες σχεδιασμού του “εγχώριου και εθνικού” πυραύλου cruise ÇAKIR συνεχίζονται, με τις πρώτες δοκιμαστικές βολές να έχουν προγραμματιστεί για το 2022 από το Bayraktar Akıncı, ένα τουρκικής κατασκευής, υπερσύγχρονο μη επανδρωμένο αεροσκάφος μάχης. η ενσωμάτωση του οχήματος και της πλατφόρμας έχει προγραμματιστεί για το 2023.

Πηγή: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα
Nordic Monitor, Τουρκία, [Βίντεο],Nordic Monitor, tourkia, [vinteo]