Nintendo: Ένα βήμα πιο κοντά στον συνδυασμό του Game Boy με τα smartphones

Ο Σεπτέμβρης θα γίνει ο καλύτερος μου φίλος.

Ιντερνετικά "τσακάλια" πιάσανε για άλλη μια φορά επ' αυτοφόρω την Nintendo να καταθέτει άλλη μια πατέντα, η οποία μοιάζει με μια "θήκη" smartphone και θα λειτουργεί σε συνδυασμό με την οθόνη αφής της συσκευής μας.

Η συγκεκριμένη αίτηση φαίνεται να κατατέθηκε στις 16 Μαρτίου 2018, όπως ανέφερε το Silconera, "με μια από τις βασικές λειτουργίες αυτής της θήκης να είναι η δυνατότητα ανίχνευσης των εντολών των κουμπιών της θήκης από την οθόνη αφής".

Προφανώς

και για να επιτευχθεί αυτό, στο πίσω μέρος των κουμπιών, "θα υπάρχει και το κατάλληλο υλικό, ώστε η οθόνη αφής να αντιδρά με τον ίδιο τρόπο, με τον οποίον αντιδρά στην επαφή της με τα δάκτυλα μας".

Στα επάνω και κάτω μέρη της θήκης υπάρχουν κενά μέρη, τα οποία ίσως προορίζονται για μελλοντικά accessories για τη συσκευή, ή ακόμη και για τη φόρτιση του smartphone.

Στην αίτηση γράφεται ξεκάθαρα πως "η συσκευή δεν προορίζεται μονάχα για smartphones, όντας κατάλληλο ακόμη και για tablets, που δεν έχουν όμως τη δυνατότητα πραγματοποίησης κλήσεων".

Αξίζει να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο, πως αυτού του είδους οι πατέντες δεν δηλώνουν ότι το συγκεκριμένο "προϊόν" βρίσκεται άμεσα υπό κατασκευή, με τις πιθανότητες να μιλούν για την προστασία αυτών των ιδεών από τον εταιρικό ανταγωνισμό.

Ομοίως στο παρελθόν, η Nintendo έχει προχωρήσει σε παρόμοιες κινήσεις για τα Donkey Konga Drums και ένα VR headset για το Nintendo Switch, ενώ ακόμη και η Sony έχει καταθέσει τα δικά της σχέδια για μια handheld συσκευή αντίστοιχη του Nintendo Switch.

Ο Γιώργος, όταν δεν κοιμάται όρθιος, είναι αρθρογράφος του IGN Greece. Εάν θέλετε να τον κυνηγήσετε με πυρσούς και τσουγκράνες, για κάποια "πατάτα" που είπε, μπορείτε να τον βρείτε στον κοντινότερο Blacksmith, να ακονίζει τη χολή του για τα επόμενα παιχνίδια της χρονιάς.

IGN GreeceΣτο γενικότερο χώρο της διασκέδασης θέλει να μπει η NintendoΤα σχέδια της πατέντας της NintendoΗ Nintendo μια από τις πιο περιζήτητες εταιρείες στους φοιτητές

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα