Nίκη Ευρώπης για Ξάνθη (video)

Η Ξάνθη πήρε σπουδαία νίκη με 1-0 απέναντι στον Παναιτωλικό, χάρη σε γκολ του Κάστρο και ανέβηκε μόνη της στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Στους 35 βαθμούς οι Ακρίτες που βρίσκονται στο + 2 από τους Πανιώνιο και Αστέρα Τρίπολης, από την άλλη πλευρά οι Αγρινιώτες βρίσκονται στην 11η θέση με 29 πόντους.

Τα πλάνα των δύο προπονητών…

Με σύστημα 4-2-3-1, η ομάδα του Ράσταβατς. Τερματοφύλακας ο Ζίβκοβιτς. Στην άμυνα δεξι μπάκ ο
Μπαξεβανίδης, αριστερό ο Σιλά και στο κέντρο οι Φλίσκας και Σβάρνας. Αμυντικά χαφ οι Μεχία-Ντε Λούκας. Στον άξονα ο Ντουρίτσοβιτς, δεξιά ο Μπρίτο και αριστερά ο Τριάδης. Μοναδικός προωθημένος για τους γηπεδούχους ο Κάστρο.

Με σύστημα 4-2-3-1 , η ομάδα του Δέλλα. Κάτω από τα δοκάρια ο Κυριακίδης. Στην άμυνα δεξιά ο Μαρινάκης, αριστερά ο Τσοκάνης και στα στόπερ οι Άργκους- Μιχάι. Στα χαφ οι Πάουλο και Μπεχαράνο. Στον άξονα ο Ιταμπέλ, δεξί εξτρέμ ο Ντίας και αριστερό ο Ρόσα. Στην επίθεση για τους φιλοξενούμενους ο Μοράρ.

Κατοχή και γκολ για την Ξάνθη…

Η Ξάνθη μπήκε καλύτερα και από την αρχή του αγώνα, ήταν αυτή που κράτησε μπάλα και προσπάθησε να φτάσει κοντά στην περιοχή του Κυριακίδη. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, άνηκε στους γηπεδούχους, όταν στο 14ο λεπτό, ο Μπαξεβανίδης έβγαλε την σέντρα από την δεξιά πλευρά, ο Κάστρο βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με δυνατό σουτ, ανάγκασε τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού να διώξει δύσκολα στην γωνία του.

Η Ξάνθη συνέχισε να είναι η ομάδα που είχε τον έλεγχο του αγώνα και στο 23ο λεπτό ήρθε και το 1-0. Ο Τριάδης εκτέλεσε το φάουλ, από την αριστερή πλευρά, με τον Κάστρο να πηδάει μόνος του μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων και με κεφαλιά να νικάει τον Κυριακίδη και να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Το ματς συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο υπόλοιπο του ημιχρόνου, με την Ξάνθη να κυκλοφορεί καλύτερα τη μπάλα, χωρίς όμως να μπορεί να φτάσει σε ένα δεύτερο τέρμα, ενώ από την άλλη πλευρά ο Παναιτωλικός είχε πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη του.

Στο 45’ χάθηκε η τελευταία καλή στιγμή για τους Ακρίτες, στο πρώτο ημίχρονο, ο κορυφαίος για τους γηπεδούχους Κάστρο, βρέθηκε μόνος του για ακόμη μια φορά, μέσα στην περιοχή, αλλά η κεφαλιά του αυτή τη φορά σταμάτησε πάνω στον Κυριακίδη, που έδιωξε και κράτησε το 1-0.

Κράτησε τη νίκη η Ξάνθη…

Καλύτερα μπήκε στο δεύτερο ο Παναιτωλικός, αφού προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια καλή στιγμή, όπως και η Ξάνθη που μπήκε λίγο νωχελικά.

Έπρέπε να φτάσουμε στο 62ο λεπτό για να έχουμε μια υποψία ευκαιρίας, όταν ο Μπρίτο πάτησε περιοχή από την αριστερή πλευρά, έκανε την παράλληλη μπαλιά, αλλά ο Τριάδης δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας, με αποτέλεσμα να περάσει η συγκεκριμένη φάση.

Οι δύο ομάδες δεν είχαν καθαρό μυαλό με αποτέλεσμα να κάνουν πολλά λάθη. Στο 66΄ο Παναιτωλικός έχασε την καλύτερη του στιγμή μέχρι εκείνο το σημείο. Ο Μοράρ εκτέλεσε όμορφα το φάουλ, αλλά ο Ζίβκοβιτς, έπεσε στην δεξιά του γωνία και απομάκρυνε δύσκολα σε κόρνερ.

Στο 80’ ο Τριάδης έκανε την προσπάθεια, έπιασε το σουτ με το δεξί, αλλά ο Κυριακίδης ήταν σε σωστή θέση και μπλόκαρε, πέφτοντας στην δεξιά του γωνία.

Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε την αναμέτρηση ο Παναιτωλικός, αφού ο Άργκους αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο και μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, με τον Τραϊανό Δέλλα να μην έχει άλλη αλλαγή.

Στο 90+2 ο Τριάδης έκανε το σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή, αλλά ο Κυριακίδης έπεσε στην γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης.
Οι Βοηθοί: Δημήτρης Τάτσης και Γεώργιος Πασχάλης.
Γκολ: 23’ Κάστρο
Κάρτες: Πάουλο, Ιταμπέλ, Άργκους, Τσοκάνης
Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Σβάρνας, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας(78' Καμαρά), Τριάδης, Ντουρίτσκοβιτς(58' Λουσέρο), Μεχία, Κάστρο, Φλίσκας, Σιλά, Μπρίτο(74' Γέντρισεκ).

Παναιτωλικός (Τραιανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μιχάι, Άργους, Μαρινάκης, Τσοκάνης(74' Γιαννιώτης), Μπεχαράνο(79' Μπαρμπόσα), Μοράρ, Ντίας, Ρόσα, Ιταμπέλ(46' Κλέσιο), Πάουλο.
Keywords
Τυχαία Θέματα