Πάει με διαφορά στον "τελικό" (video)

Στο 1-1 με τον Λεβαδειακό έμεινε στο γήπεδό της η Λαμία που κυνήγησε περισσότερο τη νίκη, μένοντας παρόλα αυτά στο +4 από την Κέρκυρα, στην έδρα της οποίας δοκιμάζεται την επόμενη αγωνιστική σε ντέρμπι παραμονής.

Βρέθηκε πίσω στο σκορ από γκολ του Γιακουμάκη η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ, που ισοφάρισε όμως πριν το ημίχρονο με τον Τσούκαλο, ενώ έδειξε πως ήθελε περισσότερο το παιχνίδι στο β'
μέρος, χωρίς όμως να καταφέρει να πάρει το τρίποντο τελικά.

Η ομάδα της Φθιώτιδας ανέβηκε έτσι στους 24 βαθμούς και απέχει 5 από την επικίνδυνη ζώνη και τον Απόλλωνα (που παίζει αύριο στα Γιάννενα) και 4 από την Κέρκυρα. Την επόμενη εβδομάδα, η Λαμία πάει στο νησί των Φαιάκων και θα έχει στα χέρια της την παραμονή, ακόμα και με ήττα. Στους 30 πόντους ανέβηκε από την άλλη ο Λεβαδειακός, που βρίσκεται στο -3 από την πέμπτη θέση.

Τα αγωνιστικά πλάνα

Το 4-2-3-1 επέλεξε ο Μπάμπης Τεννές στη Λαμία. Στο τέρμα ήταν ο Παπαδόπουλος, με τους Παπαργυρίου, Ασίγκμπα, Αναστασιάδη και Βασιλαντωνόπουλο να στελεχώνουν την άμυνα. Όμο και Μπλάζιτς έπαιξαν στο κέντρο, με την τριάδα των Ακόστα, Τσούκαλου και Βιάνα να κινείται πίσω από τον Μπούντνικ.

Με τρία στόπερ και 3-5-2 παρέταξε τον Λεβαδειακό ο Ζοσέ Ανιγκό. Μπροστά από τον Σωτηρίου, παρατάχθηκαν οι Τριποτσέρης, Φαβάρο και Αντιλέχου, με τον Γιουσούφ να έχει την αριστερή πλευρά και τον Τσαμπούρη τη δεξιά. Νιάσε, Σουμπίνιο και Μητρόπουλος ήταν οι τρεις στα χαφ, με τους Μαρκόβσκι και Γιακουμάκη να συνθέτουν το επιθετικό δίδυμο.

Το ματς

Με τον Λεβαδειακό να έχει τον έλεγχο σε γενικές γραμμές και τη Λαμία να περιμένει στο γήπεδο, προσπαθώντας να κλέψει μπάλες και να βγει στην κόντρα, κυλούσε το πρώτο μέρος την περισσότερη ώρα.

Μεγάλη ευκαιρία δεν υπήρξε για τις δύο ομάδες, μέχρι τη στιγμή που ο Λεβαδειακός άνοιξε το σκορ στο 33'. Ήταν η υπέροχη κάθετη μπαλιά του Γιουσούφ, που βρήκε ιδανικά τον Γιακουμάκη, εκείνος μπήκε στην περιοχή και από δύσκολη γωνία νίκησε τον Παπαδόπουλο για το 0-1.

Το ματς απέκτησε ρυθμό μέχρι και την ανάπαυλα, με τη Λαμία να βγαίνει μπροστά και να είναι εν τέλει κερδισμένη. Για αυτό φρόντισε ο Τσούκαλος, που λίγο πριν συμπληρωθεί το 40ο λεπτό, διαμόρφωσε το 1-1.

Το συρτό σουτ που έπιασε εκτός περιοχής δεν ήταν ιδιαίτερα δυνατό, με τον Σωτηρίου μάλιστα να ακουμπά την μπάλα αλλά να μην μπορεί να αποτρέψει την πορεία της για την αριστερή του γωνία.

Η Λαμία έδειξε ξεκάθαρα πως ήθελε περισσότερο το τρίποντο από τον Λεβαδειακό, αφού είχε τον πρώτο λόγο σε όλο το β' μέρος, είχε κάποιες ευκαιρίες αλλά το 1-1 δεν άλλαξε.

Στο 57' ο Βασιλαντωνόπουλος γύρισε ξαφνικά και σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Σωτηρίου ήταν όμως σε ετοιμότητα, ενώ στο 66ο λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι, όταν η σέντρα του Αναστασόπουλου από δεξιά κόντραρε, χτυπώντας στο οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Δύο ακόμα καλές στιγμές είχε η ομάδα του Τεννέ, αλλά τα σουτ των Καραγιάννη (70') και Αναστασιάδη (90') είτε κόντραραν είτε έφυγαν δίπλα από την εστία του Λεβαδειακού.

Λαμία (Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Παπαργυρίου (58’ Αναστασόπουλος), Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Όμο (80’ Άστσεριτς), Μπλάζιτς, Ακόστα, Μπούντνικ, Τσούκαλος (69’ Καραγιάννης), Βάντερσον

Λεβαδειακός (Ανιγκό): Σωτηρίου, Αντιλέχου, Σουμπίνιο (63’ Σαβαντογκό), Φαβάρο (75’ Ζαραδούκας), Μαρκόφσκι, Νιάσε, Γιουσούφ (83’ Νίκας), Γιακουμάκης, Μητρόπουλος, Τσιποτσέρης, Τσαμπούρης
Keywords
Τυχαία Θέματα