My Brother Rabbit Review

Ξαναβρίσκοντας την χαμένη παιδική αθωότητα

Η Πολωνική Artifex Mundi είναι αδιαμφισβήτητα η “βασίλισσα” των hidden object Adventures. Την ποσότητα των τίτλων της ανταγωνίζεται μόνο η ποικιλία τους, τουλάχιστον όσον αφορά το setting τους. Από την εξερεύνηση της Σλαβικής μυθολογίας μέχρι τα βάθη της Περσίας, κάθε νέος τίτλος μας προσφέρει κάτι καινούριο. Παρ’όλα αυτά, κανένας δεν συγκρίνεται στην πρωτοτυπία με το ολοκαίνουριο My Brother Rabbit, το οποίο λαμβάνει χώρα σε έναν

ουτοπικό κόσμο πλασμένο από τη φαντασία ενός μικρού παιδιού.

Το My Brother Rabbit έχει ως πρωταγωνιστές μια οικογένεια, της οποίας η μικρή κόρη πέφτει βαριά άρρωστη και χρειάζεται να νοσηλευτεί. Ο αδερφός της, προκειμένου να της φτιάξει το κέφι, δημιουργεί έναν φανταστικό κόσμο στον οποίον αυτός είναι ένα κουνελάκι και αυτή ένα εύθραυστο λουλούδι. Έτσι έχουμε στην πραγματικότητα δυο ιστορίες: την πραγματική νοσηλεία της μικρούλας και το ταξίδι των δυο παιδιών στον φανταστικό τους κόσμο. Την πραγματικότητα την βλέπουμε σπάνια και μόνο σε cutscenes, αλλά οι επιρροές της φαίνονται στον τεχνητό κόσμο όπου θα συναντήσετε στηθοσκόπια και σύριγγες ανάμεσα σε ποδήλατα και παγωτά.

Παρά την ολική απουσία voice acting, η αφήγηση είναι ιδιαίτερα γλαφυρή. Στα cutscenes το χρονικό της ασθένειας του κοριτσιού μας παρουσιάζεται μέσα από καλοφτιαγμένα σκίτσα, ενώ στο gameplay όπου βρισκόμαστε στον φανταστικό κόσμο οι χαρακτήρες επικοινωνούν με χειρονομίες και εικόνες. Είναι ένας αναπάντεχα αποτελεσματικός τρόπος παρουσίασης, που καταφέρνει να συγκινήσει χωρίς να χρειαστεί να πει απολύτως τίποτα. Η πάλη ανάμεσα στην σκληρή πραγματικότητα μιας βαριάς ασθένειας με την ασταμάτητη παιδική ελπίδα είναι εμφανής ανά πάσα στιγμή, χωρίς ποτέ να προσπαθεί να γίνει το κέντρο της προσοχής.

Όσον αφορά το gameplay, εδώ τα πράγματα είναι σαφώς λιγότερο πρωτότυπα. Στο κλασικό μοτίβο των adventures, θα πρέπει να βρείτε διάφορα αντικείμενα στο περιβάλλον προκειμένου να υπερνικήσετε τα εμπόδια που θα βρείτε στο δρόμο σας. Για κάθε εμπόδιο θα σας ζητηθεί να συλλέξετε έναν συγκεκριμένο αριθμό από ένα αντικείμενο και κατόπιν θα πρέπει να λύσετε ένα puzzle για να τα “συναρμολογήσετε”. Τα puzzles έχουν μεγάλη ποικιλία και σπανίως θα δείτε δυο ίδια, ενώ τα αντικείμενα είναι αρκετά καλά κρυμμένα με αποτέλεσμα να ψάχνετε αρκετή ώρα στο ίδιο μέρος πριν βρείτε αυτό που ψάχνετε.

Γενικά, η δυσκολία τόσο των puzzles όσο και της εύρεσης των αντικειμένων είναι σχετικά μικρή. Παρ’όλα αυτά κάποια κρυμμένα αντικείμενα μπορεί να σας βασανίσουν κάμποση ώρα, με αποτέλεσμα να έχετε βρει όσα χρειάζεστε εκτός από ένα. Εδώ η απουσία των hints αρχίζει να μοιάζει ως γιγάντια παράλειψη, καθώς η όλη διαδικασία γίνεται κουραστική. Ευτυχώς τα μέρη στα οποία θα πρέπει να ψάξετε δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλα, με το καθένα να έχει γύρω στις 4-6 οθόνες. Επιπλέον, αντί για συγκεκριμένα hints, μπορείτε να δείτε αν ένα η παραπάνω τεμάχια του αντικειμένου που ψάχνετε υπάρχει στην οθόνη που βρίσκεστε ανά πάσα στιγμή, ανάλογα με το χρώμα του εικονιδίου του.

Ακόμα και το ατελείωτο ψάξιμο όμως, δεν καταντάει ποτέ υπερβολικά ενοχλητικό, χάρη στο εξαιρετικό level design. Σε κάθε οθόνη θα παρατηρείτε πράγματα που ίσως χρειαστείτε αργότερα, μικρές λεπτομέρειες που έχουν τοποθετηθεί αποκλειστικά για να σας τραβήξουν την προσοχή σε κάτι και πόρτες που ενστικτωδώς καταλαβαίνετε ότι είναι προτεραιότητα να ανοίξετε. Ο εξαιρετικός σχεδιασμός από μηχανικής πλευράς συνδυάζεται άψογα με την ομορφιά κάθε διαφορετικού level.

Τα καρτουνίστικα γραφικά είναι γεμάτα ζωντάνια και χρώμα, με μια αισθητική που αναπαριστά τέλεια την παιδική φαντασία, ενώ οι μικρές λεπτομέρειες έχουν σχεδιαστεί έτσι να ξεχωρίζουν σε κάθε background. Η μουσική αποτελεί την τελευταία πινελιά στην εξαιρετική αυτή σύνθεση και είναι εξίσου καλή με τις προηγούμενες. Συνδυάζοντας χαρούμενους τόνους με ήρεμες μελωδίες καταφέρνει να εκφράσει τέλεια το γλυκόπικρο αίσθημα που επικρατεί στα κεφάλια των δυο παιδιών, και κατα συνέπεια και στον κόσμο που πλάθουν.

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Artifex Mundi.

IGN GreeceΑποκαλύφθηκαν τα Xbox Games With Gold για τον ΟκτώβρηΓια 6 μήνες μετά τη λήξη της συνδρομής Switch Online θα μένουν τα savesDeath Stranding και η εμφάνιση του Kojima στο TGS 2018

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα