Ένας "καρτάκιας" καθηγητής στο "Γ. Καραϊσκάκης"

Σε άλλο ένα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος θα δούμε ξένο διαιτητή. Αυτή τη φορά Ελβετό... Η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ επέλεξε τον Σάντρο Σέρερ για να διευθύνει το σπουδαίο ματς Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ και το novasports.gr σας παρουσιάζει τον "άρχοντα" του "Γ. Καραϊσκάκης".

Top ταλέντο

Γεννημένος στις 6 Ιουνίου
του 1988 στο μικρό χωριό Μπούτικον στο καντόνι του Άαργκαου, ο Σέρερ έπαιξε ερασιτεχνικά ποδόσφαιρο στην τοπική ομάδα, ωστόσο αρκετά γρήγορα τον κέρδισε ο χώρος της διαιτησίας.

Παράλληλα με τις σπουδές του, ο Σέρερ ολοκλήρωσε τα μαθήματα του στη σχολή διαιτησίας και στα 20 του χρόνια διαιτήτευσε παιχνίδι της τέταρτης κατηγορίας. Η εξέλιξη του ήταν εντυπωσιακή, καθώς ο Σέρερ πήρε ...προαγωγή για τη δεύτερη κατηγορία στα 23 του, ενώ μπήκε στη λίστα των top ταλέντων και σφύριξε για πρώτη φορά ματς της πρώτης κατηγορίας (Swiss Super League) τον Δεκέμβρη του 2013 (Λωζάννη - Τουν).

Ο Σέρερ την ίδια σεζόν πήρε για πρώτη φορά ...γεύση από ξένο πρωτάθλημα, καθώς στο πλαίσιο ανταλλαγής διαιτητών, διηύθυνε το παιχνίδι της αυστριακής Μπουντεσλίγκα Αντμίρα - Βολφσμπέργκερ.

Με ...γεύση από Γαλλία και Κατάρ!

Ο 30χρονος Ελβετός είναι διεθνής από το 2014 και έχει πείρα τα ...ξένα, καθώς έχει διαιτητεύσει αγώνα της Ligue 1 (Καέν - Ρεν), της Αυστριακής Μπουντεσλίγκα (τρία παιχνίδια) και του Κατάρ (Λεχβίγια - Αλ Ραγιάν).

Ο ίδιος θεωρεί highlight της καριέρας του τους αγώνες που διαιτήτευσε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ εφέτος διαιτήτευσε τους αγώνες Ρόζενμποργκ - Σέλτικ (β' προκριματικός γύρους Τσάμπιονς Λιγκ), Καϊράτ - Όλομουτς (τρίτος προκριματικός γύρος Γιουρόπα Λιγκ), Λευκορωσία - Σαν Μαρίνο (Nations League), το ντέρμπι Βασιλεία - Γκρασχόπερς και το παιχνίδι της β' κατηγορίας Σερβέτ - Λωζάννη.

Θεωρείται ...καρτάκιας και είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο φέτος έχει δείξει 25 κίτρινες κάρτες σε 6 παιχνίδια, ενώ σε συνέντευξη του είχε δηλώσει: "Στο ποδόσφαιρο χρειάζεται ομαδική δουλειά. Ούτε όσοι είναι στο γήπεδο, ούτε οι κάμερες μπορούν να αντιληφθούν τη θέση ενός διαιτητή".

Αν και έχει αφοσιωθεί στο χώρο της διαιτησίας, έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του ως καθηγητής και έχει εργαστεί σε ελβετικό γυμνάσιο, ενώ είναι και δάσκαλος διαιτησίας σε σχολή ταλέντων στην πατρίδα του.
Keywords
Τυχαία Θέματα