MotoGP: Παρουσίαση αγωνιστικής ομάδας της Ducati (video)

Η ομάδα Ducati ήταν η πρώτη, που αποκάλυψε την μοτοσυκλέτα και τους στόχους της για το 2018, με την παρουσίαση των αναβατών και του δικύκλου για τη νέα σεζόν να πραγματοποιείται στο Borgo Panigale έξω από τη Μπολόνια. Παρόντες ο γενικός διευθυντής της Ducati Κλαούντιο Ντομενικάλι, ο γενικός διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος (Ducati Corse) Λουίτζι Νταλάνα, ο διευθυντής
του Ducati Corse Πάολο Τσιαμπάτι και ο Team Manager της ομάδας Νταβιντ Ταρντόζι. Φυσικά ήταν εκεί και οι αναβάτες Αντρέα Ντοβιζιόσο, Χόρχε Λορένθο και ο δοκιμαστής Μικέλε Πιρό.

Μετά από την απίστευτη χρονιά του 2017 που είδε τον «DesmoDovi» να κερδίζει έξι νίκες και να αγωνίζεται για το πρωτάθλημα μέχρι τον τελευταίο γύρο, τα φώτα μένουν πάνω στην Scuderia καθώς το 2018 ανεβάζει ταχύτητα. Αυτή τη φορά την ομάδα θα ενισχύσει και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Χόρχε Λορένθο, που προσαρμόστηκε από πέρυσι.

Η νέα μοτοσυκλέτα των κόκκινων κρατά το βασικό χρωματικό της μοτίβο (με περισσότερο κόκκινο και γκρι και λιγότερο άσπρο κάτι που την κάνει πιο επιθετική σε εμφάνιση. Επίσης αποκαλύφθηκε ο κινητήρας της, που θα είναι ακόμα πιο δυνατός.

«Μ’ αρέσουν οι μοτοσυκλέτες που κερδίζουν! Η GP17 ήταν ίσως η καλύτερη μοτοσυκλέτα του Πρωταθλήματος. Αν βελτιώσουμε κάποια μικρά πράγματα, είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε κάτι πραγματικά εκπληκτικό φέτος» δήλωσε ο Κλαούντιο Ντομενικάλι και πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τον Ντοβιζιόσο. Κέρδισε τον ίδιο αριθμό αγώνων με τον Μαρκέθ. Επιπλέον η νίκη στο Mugello ήταν σημαντική για το κοινό μας. Ποτέ ένας Ιταλός δεν είχε κερδίσει στο Mugello με Ιταλική μοτοσυκλέτα. Δίπλα του είναι ο Λορένθο, ο οποίος απέδειξε ότι είναι γρήγορος στο τέλος της σεζόν, αφού πρώτα είχε μερικά προβλήματα προσαρμογής. Μαζί τους έχουν μια ομάδα που δουλεύει ακατάπαυστα».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Λουίτζι Νταλάνα, που ανακοίνωσε και την αύξηση της ιπποδύναμης του κινητήρα: «Είχαμε ένα συναρπαστικό 2017. Στις δοκιμές του χειμώνα ρίξαμε το βάρος στο πλαίσιο αλλά και στον κινητήρα. Θα έχουμε περισσότερη ιπποδύναμη, ελπίζοντας ότι η μοτοσυκλέτα μας θα είναι πιο εύκολη στην οδήγηση. Φυσικά δουλέψαμε και στα αεροδυναμικά βοηθήματα και θα φέρουμε νέα εξαρτήματα στο Buriram ή το Qatar». Για τους οδηγούς του ο Νταλάνα είπε: «Ο Αντρέα πάλεψε με τον Μαρκέθ για τον τίτλο μέχρι τον τελευταίο αγώνα. Όσο για τον Λορένθο, βελτιώθηκε μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα. Περιμένω να τον δω να παλεύει για την πρωτιά και ο διευθυντής του Ducati Corse έκλεισε λέγοντας: «Ο στόχος για το ’18 είναι ξεκάθαρος: Να παλέψουμε για τον Τίτλο».

Δείτε το video της παρουσίασης εδώ:
Keywords
Τυχαία Θέματα