Metal Max Xeno Review

Όσο βαρούν τα σίδερα...

Άγονη γη... Ένας πλανήτης, μια έρημος... Εκατό χρόνια μετά την μεγάλη καταστροφή. Ο υπερυπολογιστής ΝΟΑ ηττημένος και απενεργοποιημένος πλέον, αποτυγχάνει όχι μόνο να σταματήσει την οικολογική καταστροφή του πλανήτη, αντιθέτως επιταχύνει την περιβαλλοντολογική παρακμή κατά τη σύγκρουσή του με τα έλλογα όντα που τον κατοικούν. Επιθανάτιος ρόγχος του, μία τελευταία εντολή στα SoNs, τα απανταχού στρατεύματα του... Ολοκληρωτική εξαΰλωση του ανθρώπινου γένους.

Ύστατο προπύργιο των εναπομείναντων θνητών ψυχών,

η Iron Base. Όπλο ενάντια στις μεταλλαγμένες ορδές του ΝΟΑ, τα τανκς και ο ήρωας μας Talis. Ένας εκκεντρικός χαρακτήρας με μηχανικό προσθετικό χέρι που επιζητεί εκδίκηση για την κατάρρευση της πόλης του, καθώς και για τον χαμό της μητέρας του. Σύντροφοι του σε αυτήν την άνιση μάχη, γίνονται οι NPC της Iron Base με μία προϋπόθεση, την αναζήτηση επιζώντων στην επιφάνεια του Τόκυο aka Distokio και στις υπόγειες στοές του με την ονομασία U-Tokio.

Ύστερα από 27 ολόκληρα χρόνια η σειρά Metal Max κυκλοφορεί στην Ευρώπη. H Kadokawa Games καταφέρνει μεν, χλιαρά δε, να μας εισάγει σε έναν κόσμο αρκετά απλοποιημένο και άδειο σε επίπεδο γραφικών δίνοντας έμφαση πιο πολύ στην συναναστροφή του χαρακτήρα με το προσωπικό της βάσης, αλλά και με το πρώτο τεθωρακισμένο που έχουμε στην διάθεσή μας. Η ιστορία έχει linear μορφή και καθοδηγεί άμεσα τις ενέργειές μας. Η εξερεύνηση ξεκινά σε μια επαναλαμβανόμενη στείρα έκταση κάτω από την επίδραση της οποίας ο παίκτης υποφέρει οπτικά, ψάχνοντας τα survivor camps για τυχόν κατοίκους εν ζωή. Πληθώρα εχθρών θα προσπαθήσουν να σας εκτρέψουν από το σκοπό σας, οι οποίοι εμφανίζονται κουραστικά συχνά, όμως θα χρησιμεύσουν για το αναγκαίο grinding. Σημαντικό κομμάτι για την εξέλιξή σας.

Χαρακτήρας, τανκς και companions αναβαθμίζονται μέσω των XP και των Ace Points που συλλέγουμε πραγματοποιώντας in-game δοκιμασίες, είτε μέσω του ατσάλινου φρουρίου μας, είτε απλά όντας on foot. Τα όπλα που έχουμε στην διάθεσή μας για να εξοπλίσουμε το ανθρώπινο και το μηχανικό δυναμικό μας ποικίλουν και σε είδος, αλλά και σε μορφή damage. Fire, Cold, Shockwave, SoundWave είναι τα είδη των στοιχείων που πρέπει να χρησιμοποιηθούν ανάλογα τους εχθρούς που αντιμετωπίζουμε σε κάθε μάχη. Τα mechanics αναβαθμίσεων είναι αρκετά απλά, τα βασικά θα λέγαμε, στοιχείο θετικό κατά τη δική μας άποψη, όμως το κακοφτιαγμένο menu δημιουργεί μια αίσθηση αποπροσανατολισμού χωρίς να υπάρχει λόγος.

Και ερχόμαστε στο κυρίως πιάτο του Metal Max Xeno που μας σερβίρεται πάνω σε ερπύστριες. Full modded κινούμενα φρούρια με διαφορετικά weapons και machine slots, customizable, και αυτά ξεχωριστά εφόσον αναβαθμιστεί το level της Iron Base μας. Όπως καταλάβατε υπάρχει πληθώρα εργασιών που πρέπει να φέρετε εις πέρας και παρότι το ύφος των task έχει ένα σχετικά επαναλαμβανόμενο μοτίβο καταφέρνει να κρατήσει το ενδιαφέρον σας. Επίσης διασκεδαστικό χαρακτηριστικό αποτελεί η διακόσμηση των τανκς. Ο τίτλος σας δίνει την δυνατότητα να ανασύρετε ακόμη και το ελάχιστο ίχνος... καγκουριάς που μπορεί να διαθέτετε, εξοπλίζοντάς σας με μία χρωματική παλέτα που θα σας προκαλέσει να δημιουργήσετε άρματα βγαλμένα για το Tokyo Drift και το Max Power. Ή και για το τσίρκο. Γιατί όχι; Άλλωστε ένα από τα κυρίαρχα θετικά στοιχεία κάθε φανταστικού σύμπαντος είναι να κάνουμε ότι θέλουμε χωρίς συνέπειες.

Κατά την διάρκεια της περιπέτειάς σας θα βρεθείτε με την δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά άρματα που θα έχετε αποκτήσει από τις περιπλανήσεις σας, ακόμη και δύο συγχρόνως εφόσον τα έχετε επανδρώσει με τους πιστούς σας συντρόφους. Η αποδοτικότητά σας κατά τη διάρκεια της μάχης δεν εξαρτάται μόνο από την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά του οχήματός σας, αλλά και από τα attributes του χαρακτήρα ή των χαρακτήρων που τα χειρίζονται παρέχοντας την δυνατότητα για πολλούς και διαφορετικούς συνδυασμούς. Εάν φυσικά εξαιρέσουμε την αρχή όπου οι “κάθε τρία βήματα” συγκρούσεις γίνονται κουραστικές καθυστερώντας τη ροή του σεναρίου κ για τους περισσότερους το fan factor. Εφόσον όμως έχουμε αναβαθμιστεί η όλη εμπειρία διαμορφώνεται αρκετά διαφορετικά προσφέροντας εθιστικό gameplay.

Για τον Talis και τους συντρόφους του έχετε την επιλογή διαφορετικών classes. Με αρκετά ενδιαφέρων νόημα που κάνουν τη διαφορά και αλλάζει εντελώς τον τρόπο που θα προσεγγίσετε το gameplay. Το φάσμα επιλογής διευρύνεται σε hunter, mechanic, medic, survivor, soldier και gangster. Η Kadokawa Games ανεβάζει με το αυτόν τον τρόπο το replayability, και σε συνδυασμό με το new game plus mode μας δίνει την δυνατότητα είτε να επαναλάβουμε τo story mode, είτε να ξεχυθούμε σε μια free roam αναζήτηση των Wanted SoNs (Hunter mode), προσφέροντας επιπλέον ώρες διασκέδασης.

Στο εικαστικό κομμάτι των χαρακτήρων (και μόνο) για άλλη μία φορά οι Ιάπωνες έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά παίζοντας φυσικά εντός έδρας. Τα τεθωρακισμένα έχοντας διαφορετικό engine ήχο το καθένα σε συνδυασμό με το wasteland τοπίο, περιλουσμένο με θλιμμένες post apocalyptic συγχορδίες, συνθέτουν ένα άρτιο σκηνικό για μια καλογραμμένη ιστορία. Παραφωνία βέβαια (διόλου ευκαταφρόνητη) πάντα θα αποτελεί ο γραφικός σχεδιασμός του background και των dungeon. Κενά, δελτία ασυμπλήρωτα και επικίνδυνα επαναλαμβανόμενα. Το εφιαλτικό déjà vu κάθε gamer.

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το PS4, η οποία μας παραχωρήθηκε από τη NIS America. Επίσημος διανομέας στην Ελλάδα είναι η Enarxis Dynamic Media.

IGN Greece Η ΕΑ ονειρεύεται το μέλλον του gaming Στο PornHub βρέθηκε το νέο MMO της Amazon IGN Greece: Reviews Σεπτεμβρίου 2018

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα