Marvel's Spider-Man: Turf Wars Review

Δον Hammerhead εναντίον Spidey

Στο review μας για το The Heist DLC του Marvel's Spider Man, το είχαμε βαθμολογήσει με 7 βγάζοντας την εξής ετυμηγορία:

“Το The Heist ανήκει στην κατηγορία των DLC, τα οποία απλά επεκτείνουν τη συνολική αντοχή ενός τίτλου στο χρόνου, χωρίς να παρεκκλίνουν από τη gameplay φόρμουλα του βασικού παιχνιδιού. Με βάση το περιεχόμενό του η αγορά του δεν κρίνεται επιτακτική, ωστόσο όσοι λάτρεψαν το Spider-Man

είναι δεδομένο ότι θα περάσουν το ίδιο ευχάριστα μαζί του. Αν διψάτε λοιπόν για περισσότερο Spider-Man και είστε να διατεθειμένοι να δαπανήσετε 7.99 ευρώ, το The Heist είναι μια καλή πρόταση αγοράς.” Διαβάστε το review του Marvel's Spider-Man: The Heist.

Η αλήθεια είναι ότι από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η λίστα με τα Trophies του δεύτερου DLC, του Spider-Man ξέραμε πάνω κάτω τι να περιμένουμε. Σε δομικό επίπεδο, το Turf Wars είναι πανομοιότυπο με το The Heist, καθώς περιλαμβάνει 3-4 story missions, δύο side quests, παραπλήσια crime missions, ενώ εισάγει και αυτό με τη σειρά του μια νέα κατηγορία εχθρών. Το γεγονός αυτό μας προϊδέασε κάπως αρνητικά, ωστόσο οι φόβοι μας για τη συνολική ποιότητα του DLC άρχισαν να εξανεμίζονται μόλις πατήσαμε ξανά το πόδι μας στη Νέα Υόρκη. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικότερα γιατί το Turf Wars αξίζει την προσοχή σας.

Τα γεγονότα του δεύτερου DLC του Spider-Man εκτυλίσσονται λίγο αργότερα μετά από τα αντίστοιχα του προκατόχου του, ωστόσο αυτή τη φορά η Black Cat λάμπει δια της απουσίας της. Οι κεντρικοί χαρακτήρες εδώ είναι ο Hammerhead που προσπαθεί να πάρει στα χέρια του τον έλεγχο της Maggia και να διδάξει ξανά τον... φόβο στους κατοίκους της Νέας Υόρκης και η αρχηγός της αστυνομίας, Yuri Watanabe. Την Yuri την είχαμε δει και στο βασικό παιχνίδι και μάλιστα είχαμε απολαύσει τους διαλόγους της με τον... Spider-Cop. Στο Turf Wars μπορεί να μην υπάρχει Spider-Cop, εντούτοις οι σεναριογράφοι καταφέρνουν να αναπτύξουν την προσωπικότητα της Yuri και να μας δώσουν μια σειρά από ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το παρελθόν της.

Σε αντίθεση με το The Heist και το βασικό game, το Turf Wars δεν μπορούμε να πούμε ότι υποπίπτει στο σφάλμα των προβλεπόμενων ανατροπών. Το δε φινάλε του είναι άκρως απρόβλεπτο και αφήνει αρκετούς ανοιχτούς λογαριασμούς. Εξυπακούεται ότι πλέον ανυπομονούμε ακόμη περισσότερο για το τελευταίο κεφάλαιο της DLC τριλογίας και την επικείμενη κορύφωση των γεγονότων της.

Η πλειοψηφία των βασικών αποστολών λαμβάνει χώρα σε νέες τοποθεσίες και όπως είναι φυσικό η αλλαγή του σκηνικού δίνει επιπλέον πόντους στο τελικό αποτέλεσμα. Μας άρεσε επίσης και το γεγονός ότι το Turf Wars εκτυλίσσεται σε μια συννεφιασμένη και ενίοτε βροχερή εκδοχή της Νέας Υόρκης.

Οι προαιρετικές αποστολές με τη σειρά τους χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, στα γνωστά Crime missions, στα Hammerhead Fronts και στα Screwball challenges. Στο κομμάτι των Crime missions, έχουμε μια νέα προσθήκη, καθώς συναντάμε αποστολές στις οποίες θα πρέπει να συνοδεύσετε ένα όχημα της αστυνομίας και να το προστατεύσετε από τις ενέδρες των κακοποιών.

Τα Hammerhead Fronts προσφέρουν την ίδια πάνω κάτω εμπειρία με τις Hideout αποστολές του βασικού game. Θα πρέπει δηλαδή να εισβάλλετε στις βάσεις του Hammerhead και να αντιμετωπίσετε πέντε κύματα εχθρών προοδευτικά αυξανόμενης δυσκολίας. Ο βαθμός πρόκλησης των συγκεκριμένων αποστολών, αλλά και του DLC γενικότερα είναι υψηλότατος και το γεγονός αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εισαγωγή μιας νέας κατηγορίας εχθρών. Οι εχθροί αυτοί χρησιμοποιούν την τεχνολογία της Sable και διαθέτουν μια ενεργειακή ασπίδα, που τους κάνει άτρωτους απέναντι στα gadgets σας. Επιπροσθέτως, χρησιμοποιούν jetpacks για να εφορμήσουν κατά πάνω σας με μεγάλη ταχύτητα και μάλιστα αφήνουν πίσω τους μια “ουρά” κόκκινου ηλεκτρισμού, στην οποία αν πατήσετε όχι μόνο θα δεχθείτε ζημιά, αλλά θα μπλοκάρουν και τα gadgets σας.

Φανταστείτε τώρα τι γίνετε αν σας επιτεθούν 3-4 από αυτούς του εχθρούς σε συνδυασμό με μερικούς minigun brutes (οι εχθροί που είδαμε στο The Heist). To πιθανότερο σενάριο είναι να βρεθείτε μεταξύ διασταυρούμενων πυρών με μπλοκαρισμένα gadgets. Μέχρι σήμερα μπορεί να είχαμε αφιερώσει δεκάδες ώρες στο Spider-Man, ωστόσο δεν είχαμε νιώσει ποτέ την ανάγκη να πειραματιστούμε με όλα τα gadgets και τα διάφορα suit powers. Ο υψηλός βαθμός πρόκλησης του Turf Wars όμως μας ανάγκασε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα suit powers και να χρησιμοποιήσουμε gadgets που μέχρι προσφάτως μας είχαν φανεί άχρηστα. Να διευκρινίσουμε εδώ ότι προφανώς και κάθε gadget είχε και έχει την χρησιμότητά του, εντούτοις δεν υπήρχε λόγος να πειραματιστούμε μαζί τους στο παρελθόν τους. Τα web bomb, electric web και impact web μας είχαν φανεί υπεραρκετά στο βασικό playthrough μας.

Σημαντική αύξηση του βαθμού δυσκολίας παρατηρείται και στα Screwball Challenges. Πιο συγκεκριμένα οι stealth αποστολές έχουν γίνει πιο δύσκολες, αφού υπάρχουν αισθητήρες κίνησης σε διάφορα σημεία, ενώ θα πρέπει να σκοτώσετε τους εχθρούς σας στην περιοχή που μαρκάρετε στον χάρτη σας για να εκμεταλλευθείτε τον photobomb μηχανισμό και να αυξήσετε το σκορ σας.

Τέλος, λίγο πριν το φινάλε του DLC σας περιμένει και ένα από τα πιο δύσκολα boss fights του Spider-Man. Όσοι λοιπόν νόμιζαν ότι το Turf Wars θα ήταν χαλαρό σαν μια βόλτα στο... Central Park καλά θα κάνουν να αναθεωρήσουν τις απόψεις του.Κλείνοντας, να σημειώσουμε ότι η συνολική διάρκεια του DLC κυμαίνεται και πάλι στις 3-4 ώρες και αν ολοκληρώσετε όλες τις αποστολές θα ανταμειφθείτε με τρία ακόμη νέα costumes για τον χαρακτήρα σας. Ένα εξ' αυτών δε δίνει ένα άκρως πρωτότυπο look στον Spider-Man. Αν ο άνθρωπος-αράχνη πρωταγωνιστούσε σε ένα ιαπωνικό anime, κάπως έτσι θα έμοιαζε!

Το review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το PS4, η οποία μας παραχωρήθηκε από τη Sony Hellas.

IGN GreeceΑφιέρωμα: Πέντε χρόνια PS4Έχουμε νέα για τα παπούτσια που ετοιμάζει το Playstation με τη NikeH Slitherine θα παρουσιάσει στις 19 Νοεμβρίου τη νέα κυκλοφορία της

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα