Marvel Comics: Γνωρίστε τους νέους αρχηγούς των X-Men

Νέα πατρίδα, νέα ηγεσία.

To "House of X #6" έκλεισε το νέο μεγάλο relaunch των X-Men της Marvel Comics και άλλαξε αισθητά το status quo των μεταλλαγμένων φέρνοντας αρκετές νέες ηγετικές προσωπικότητες στο προσκήνιο.

Προσοχή ακολουθούν spoilers!

Οι 12 αρχηγοί των X-Men

Οι X-Men δεν έχουν πια έναν αρχηγό, όπως είχε γίνει παλιότερα με τον Professor

X ή τον Cyclops, αλλά οι μεταλλαγμένοι του Krakoa βρίσκονται υπό την ευθύνη ενός συμβουλίου, που αποτελείται από 12 άτομα.

Art by Pepe Larraz. (Image Credit: Marvel Comics)

Το "White Council of Krakoa" χωρίζεται σε τέσσερις φατρίες εμπνευσμένες από τις τέσσερις εποχές. Η φατρία του Φθινοπώρου έχει τους Xavier, Magneto και Apocalypse. Του Χειμώνα έχει τους Mister Sinister, Exodus και Mystique. Της Άνοιξης έχει τους Emma Frost, Sebastian Shaw και Red King και του Καλοκαιριού έχει τους Storm, Jean Grey και Nightcralwer.

Τα μέλη του συμβουλίου είναι ίσα μεταξύ τους και αποφασίζουν για τον σχεδιασμό της κοινωνίας του Krakoa και το νέο νομικό σύστημα. Σύμβουλοι των 12 αυτών ατόμων είναι ο Cypher και ο Krakoa, αφού εκτός από νέα πατρίδα μεταλλαγμένων είναι και ο ίδιος μεταλλαγμένος. Επιπλέον, υπάρχουν τέσσερις λοχαγοί που έχουν τον απόλυτο έλεγχο των μελλοντικών αποστολών - οι Cyclops, Gorgon, Bishop και Magik.

Οι 3 Νόμοι

Στην πρώτη του συνεδρίαση, το White Council έβγαλε τρεις βασικούς νόμους για τη ζωή στο Krakoa. Αρχικά, όπως ανακοίνωσε ο Nightcrawler, οι μεταλλαγμένοι θα πρέπει να αναπαράγονται. Δεύτερον, επειδή τώρα οι μεταλλαγμένοι έχουν το δώρο της αναγέννησης, δεν τους επιτρέπεται να αφαιρέσουν ανθρώπινη ζωή. Τέλος, το νησί Krakoa είναι ιερό και θα πρέπει να το σέβονται όλοι οι μεταλλαγμένοι.

Image Credit: Marvel Comics

Είχαμε μάλιστα την πρώτη τιμωρία με το νέο σύστημα. Ο Sabretooth καταδικάστηκε για τα πρόσφατα εγκλήματα του κατά της ανθρωπότητας. Το συμβούλιο αποφάσισε ότι ποτέ δεν θα αλλάξει και καθώς η εκτέλεση του δεν έχει νόημα, ο Xavier έστειλε τον Sabretooth στα έγκατα του Krakoa, όπου φυλακίστηκε για όλη την αιωνιότητα.

Art by Pepe Larraz. (Image Credit: Marvel Comics)

Η Γεράκου Γιώτα είναι director του IGN Greece και μπορείτε να την βρείτε στο Facebook ή στο Instagram να σπαμμάρει βιβλία.

IGN GreeceO Doctor Strange γιατρεύεται στα κόμικς της MarvelΜια μυστηριώδης κοσμική δολοφονία φέρνει το Incoming της MarvelTo Marvel Comics #1000 έχει...Batman cameo;

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα