Ακόμα ένα τρόπαιο για την Μπαρτσελόνα (video)

Η Σεβίλλη είχε τον πρώτο λόγο, αλλά δεν είχε τον τελευταίο, καθώς η Μπαρτσελόνα ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση και κατέκτησε το ισπανικό Σούπερ Καπ επικρατώντας με 2-1. Ήρωας των Καταλανών ο τερ Στέγκεν, ο οποίος απόκρουσε το πέναλτι του Μπεν Γιεντέρ στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

Το σύνολο του Βαλβέρδε είχε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά η Σεβίλλη κυνήγησε με αξιώσεις το δεύτερο Σούπερ Καπ της ιστορίας της.
Και θα μπορούσε να τα είχε καταφέρει αν είχε μπορέσει να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν. Αρχικά άνοιξε το σκορ με την εκπληκτική ατομική ενέργεια του Μουριέλ και το έξοχο πλασέ του Σαράμπια στην πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα.

Η συνέχεια ήταν δύσκολη για την ομάδα της Ανδαλουσίας, καθώς η Μπαρτσελόνα ανέβασε στροφές και πίεζε για την ισοφάριση, η οποία ήρθε λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο Μέσι εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα χτύπησε δύο φορές στο δοκάρι, πριν ο Πικέ την στείλει στο βάθος της εστίας με προβολή (42’).

Ο τεχνικός των πρωταθλητών Ισπανίας έριξε γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο τους Κουτίνιο, Ράκιτιτς. Οι κινήσεις αυτές αρχικά δεν έφεραν αποτέλεσμα, καθώς η Σεβίλλη κλεισμένη πίσω δεν επέτρεπε στην αντίπαλο της να δημιουργήσει πολλές φάσεις. Μάλιστα η Μπαρτσελόνα θα μπορούσε να είχε βρεθεί και πάλι πίσω στο σκορ, ωστόσο ο Βάσκες στο 62’ έστειλε την μπάλα στο πάνω μέρος του οριζόντιου και στο 69’ λίγα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Ο Βαλβέρδε ανακάτεψε περισσότερο την τράπουλα βάζοντας τον Κουτίνιο αριστερά, φέρνοντας τον Ντεμπελέ δεξιά και δίνοντας στον Μέσι έναν πιο δημιουργικό ρόλο. Οι Καταλανοί δημιούργησαν πολλά ρήγματα στην άμυνα και στο 79’ ο Ντεμπελέ με έξοχο σουτ ολοκλήρωσε την ανατροπή του σκορ.

Η Σεβίλλη δεν πέταξε λευκή πετσέτα και στο 89΄ ο Βιδάλ κέρδισε πέναλτι, με τον Μπεν Γιεντέρ να κλωτσάει την ευκαιρία. Ο τερ Στέγκεν που αμφισβήτησε έντονα την απόφαση του διαιτητή έπεσε στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε την μπάλα, βάζοντας τέλος στα όνειρα των αντιπάλων του για το τρόπαιο. Αυτό κατέληξε για 13η φορά στους "Μπλαουγκράνα", με τον Μέσι να φτάνει τα 33 τρόπαια, να ξεπερνά τον Ινιέστα και να γίνεται ο παίκτης που έχει κατακτήσει τα περισσότερα τρόπαια με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.
Keywords
Τυχαία Θέματα