"Φιλική" νίκη της ΑΕΛ επί του Παναθηναϊκού (video)

Η ΑΕΛ επικράτησε του Παναθηναϊκού με 1-0 στο φιλικό παιχνίδι που έγινε το βράδυ της Κυριακής στο AEL FC Arena. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Πίτι στο έκτο λεπτό, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι με τον Νούνιτς στο δεύτερο ημίχρονο.

Πριν την έναρξη, ο κ. Αλέξης Κούγιας βράβευσε τον Γιώργο Δώνη και
τον Νίκο Νταμπίζα

Με 4-2-3-1 παρέταξε την ΑΕΛ ο Σωτήρης Αντωνίου. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Κρίστινσον, έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Σαΐτι, Γρομητσάρη, Μόρα, Χούμπτσεφ. Φατιόν και Μιλοσάβλιεβιτς τα αμυντικά χαφ, με τους Μπασέμ, Κούνιτς στα άκρα και τον Πίτι πίσω από τον Ντέλετιτς.

Με 3-4-2-1 ο Παναθηναϊκός του Γιώργου Δώνη. Τερματοφύλακας ο Διούδης και στην άμυνα οι Κουρμπέλης, Μαυρομμάτης και Πούγγουρας. Ο Γιόχανσον στα δεξιά και αριστερά ο Χατζηθεοδωρίδης. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής οι Κάτσε, Δώνης και λίγο πιο μπροστά τους οι Μουνιέ και Μπουζούκης. Στην κορυφή της επίθεσης ο Εμμανουηλίδης.

Καλύτεροι οι «Βυσσινί» στο παιχνίδι, μπήκαν καλύτερα και κατάφεραν από νωρίς να πάρουν το προβάδισμα μετά το τακουνάκι του Κούνιτς και το κοντινό πλασέ του Πίτι. Το σύνολο του Αντωνίου έλεγε τη μεσαία γραμμή και δεν επέτρεπε στους «πράσινους» να βγουν με αξιώσεις μπροστά. Ο Παναθηναϊκός όταν έβγαινε μπροστά δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις και να απειλήσει, με αποτέλεσμα η ομάδα της Λάρισας να διατηρεί εύκολα το προβάδισμα που απέκτησε νωρίς στο ματς.

Όπως το πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο, η ΑΕΛ «πατούσε» καλύτερα και έφτασε κοντά στο δεύτερο της τέρμα στον αγώνα. Ο Πίτι εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά και ο Νούνιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω στον Διούδη και στη συνέχεια στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας.

Μετά το 65’ ο Παναθηναϊκός ανέβασε τις γραμμές του και παράλληλα την απόδοση του, όμως ακόμα και τότε η ΑΕΛ δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Οι «πράσινοι» έστειλαν μία φορά την μπάλα στα δίχτυα με τον Ρεγκάκο στο 80’, αλλά το γκολ δεν μέτρησε για οφσάιντ σε μία οριακή φάση.

Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος με τον Δώνη να μην μένει ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδος του, σε αντίθεση με τον Αντωνίου, ο οποίος ήταν ικανοποιημένος για την προσπάθεια των παικτών στα πρώτα 65 λεπτά…

ΑΕΛ: Κρίστινσον (57′ Γκέκας), Σαΐτι, Γρομιτσάρης, Μόρας (38′ Γκόλιας), Χούμπτσεφ, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Μόρσι (57′ Φριουί), Κούνιτς (46 Νούνιτς), Πίτι (57′ Καρανίκας), Ντέλετιτς, Σαχίτι

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Γιόχανσον (63′ Κουλιμπαλί), Μαυρομμάτης (63′ Οικονόμου), Κουρμπέλης, Πούγγουρας (63′ Θεοχάρης), Χατζηθεοδωρίδης (63′ Ινσούα), Κάτσε (63′ Τζανδάρης), Δώνης, Μουνιέ (63′ Χατζηγιοβάννης), Μπουζούκης, Εμμανουηλίδης (63′ Χατζηγιοβάννης)

Live Blog ΑΕΛ - Παναθηναϊκός
Keywords
Τυχαία Θέματα