Ρονάλντο – Ισπανία 3-3 στο πρώτο επικό ματς του Μουντιάλ!

Ο φοβερός και τρομερός Κριστιάνο Ρονάλντο δεν άφησε την Πορτογαλία να ηττηθεί στο συγκλονιστικό παιχνίδι με την Ισπανία. Οι πρωταθλητές Ευρώπης προηγήθηκαν δύο φορές (1-0, 2-1), είδαν την Ισπανία να γυρίζει το ματς (2-3, 58΄) αλλά ο σούπερσταρ της Ρεάλ Μαδρίτης ολοκλήρωσε το πρώτο χατ-τρικ στην καριέρα του σε μουντιάλ με απίθανη εκτέλεση φάουλ στο 88΄. Επικό ματς στο Σότσι!

Το ματς
Δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο ξεκίνημα η Πορτογαλία. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος προηγήθηκε μόλις μετά από 3 λεπτά αγώνα, με τον Ρονάλντο να κερδίζει πέναλτι και να το εκτελεί ο ίδιος εύστοχα για
το 1-0. Οι Ισπανοί αντέδρασαν, πίεσαν κλείνοντας τους αντιπάλους τους στο μισό γήπεδο και με άξονα την αριστερή γραμμή με Άλμπα και Ινιέστα είχαν υπεροχή και επικίνδυνες στιγμές.

Εντούτοις η ισοφάριση ήρθε χάρη στην κλάση του Ντιέγκο Κόστα, ο οποίος υποδέχτηκε τη μπάλα από 30άρα μπαλιά, χρησιμοποίησε τον αγκώνα του για να κερδίσει την πρώτη μονομαχία με τον Πέπε (διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ οι Πορτογάλοι) και στη συνέχεια «χόρεψε» δύο αμυντικούς πριν σουτάρει στην δεξιά γωνία του Ρουί Πατρίσιο για την ισοφάριση.

Η Ισπανία δεν σταμάτησε να πιέζει δείχνοντας πως αυτή ήταν πιο κοντά στο 2-1, αλλά συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Στη μοναδική ευκαιρία που βρήκε η Πορτογαλία ο Ρονάλντο σούταρε δυνατά με το αριστερό, ο Ντε Χέα γονάτισε για να μπλοκάρει ένα εύκολο σουτ αλλά δεν έβαλε το σώμα του πίσω από τη μπάλα και την είδε να καταλήγει στη δεξιά του γωνία για το 2-1 στο 44΄! Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο σουπερ σταρ της Ρεάλ σημείωνε 2 γκολ σε ένα Μουντιάλ, ενώ ταυτόχρονα γινόταν ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία που σκόραρε σε 8 μεγάλες διοργανώσεις (Euro-Μουντιάλ).

Η Πορτογαλία μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με προφανή σκοπό να «παγώσει» το ματς, τα κατάφερε για λίγο, αλλά μια τρομερή κομπίνα των Ισπανών σε στημένη φάση έφερε την ισοφάριση. Ο Σίλβα εκτέλεσε φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, ο Μπουσκέτς με παράλληλη κεφαλιά πάσα τροφοδότησε τον Ντιέγκο Κόστα που έσπρωξε με προβολή τη μπάλα στα δίχτυα για τη δεύτερη ισοφάριση των Ισπανών στο 58΄.

Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι Πορτογάλοι, η ομάδα του Φερνάντο Ιέρο πήρε προβάδισμα. Σίλβα και Ινιέστα πλαγιοκόπησαν από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στη γωνία της περιοχής όπου ο επερχόμενος Νάτσο έπιασε σκροπ-όνειρο, η μπάλα πήγε «δοκάρι και μέσα» για το 3-2 του 58΄!

Ήταν η σειρά της Πορτογαλίας να αντιδράσει. Ο Φερνάντο Σάντος έριξε στη μάχη Ζοάο Μάριο και Κουαρέσμα στο 65΄ και το 68΄, με τον Τιάγκο να αλλάζει τον κουρασμένο Ινιέστα λίγο αργότερα. Η Πορτογαλία δεν έβρισκε τρόπους να γίνει πραγματικά απειλητική. Ο Σάντος έριξε στο ματς και τον Αντρέ Σίλβα αντί του Γκουέντες στο 80΄, αλλά οι Ισπανοί βασίστηκαν στο αγαπημένο τους “tiki-taka” για να κρατήσουν την μπάλα και πρακτικά να μην απειληθούν μέχρι το 87ο λεπτό. Οι Πορτογάλοι κέρδισαν φάουλ έξω από την περιοχή του Ντε Χέα, ο Ρονάλντο πήρε φόρα και με άπιαστη εκτέλεση ισοφάρισε στο τελικό 3-3.

Πορτογαλία (Σάντος): Ρουί Πατρίσιο/ Σέντρικ-Πέπε-Φόντε-Ράφαελ/Γουίλιαμ-Μουτίνιο/Μπερνάρντο (69΄ Κουαρέσμα)-Γκουέντες (Αντρέ Σίλβα 80΄)-Φερνάντες(68΄ Φερνάντες)/ Ρονάλντο
Ισπανία (Ιέρο): Ντε Χέα/ Νάτσο-Πικέ-Ράμος-Άλμπα/Μπουσκέτς-Κόκε/Σίλβα (Βάθκεθ 86΄)-Ίσκο-Ινιέστα (Τιάγκο 70΄)/Ντιέγκο Κόστα (77΄ Άσπας)

Σκόρερ: Κριστιάνο Ρονάλντο (4΄, 44, 88΄) – Ντιέγκο Κόστα (24΄, 55΄), Νάτσο 58΄
Κίτρινες κάρτες: Φερνάντες - Σέρχιο
Keywords
Τυχαία Θέματα