«Ανταποκρίθηκε στον ρόλο του ο Ουάρντα»

Ο Αιγύπτιος δημοσιογράφος Μοχάμεντ Μοάτζ Σαλάχ, ακτινογραφεί στο Novasports.gr την απόδοση του Αμρ Ουάρντα στο παιχνίδι της Αιγύπτου με την Ουρουγουάη και βάζει καλό βαθμό στον 24χρονο άσο.

Αναλυτικά η άποψη του Αιγύπτιου ρεπόρτερ της ιστοσελίδας Elbashayer, - απλή συνωνυμία με το «αστέρι» των «Φαραώ» και της Λίβερπουλ! - για την εμφάνιση του Ουάρντα
αλλά και της Αιγύπτου στην πρώτη εμφάνισή της σε τελικά Μουντιάλ από το 1990:

«Στο πρώτο ημίχρονο ο Ουάρντα είχε καλή απόδοση, ήταν ισορροπημένος και έδειξε σε καλή φυσική κατάσταση.

Υποδεχόταν σωστά την μπάλα, την κρατούσε όταν έπρεπε μέχρι να βρει ελεύθερο συμπαίκτη και μετά ακολουθούσε σωστά την κίνησή του.

Έκανε μερικές καλές πάσες επιθετικά, προσπάθησε να φανεί επικίνδυνος για τον τερματοφύλακα της Ουρουγουάης και γενικά ανταποκρίθηκε ακόμα και στα αμυντικά του καθήκοντα στον ρόλο που του έδωσε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, που τον προτίμησε αντί του Ραμαντάν Σομπί για την βασική ενδεκάδα.

Στο δεύτερο μέρος η απόδοσή του είχε σκαμπανεβάσματα αλλά αυτό ήταν λογικό καθώς ερχόταν η κόπωση όσο περνούσαν τα λεπτά. Και πάλι όμως είχε καλή κίνηση, γύριζε αρκετά πίσω και κάποια στιγμή έπαιξε στην αριστερή πλευρά αντί του Τρεζεγκέ.

Εκεί έκανε μία καταπληκτική ντρίμπλα και μία καλή πάσα στην περιοχή που όμως δεν έφτασε σε συμπαίκτη του.

Προς το τέλος χτύπησε πέφτοντας άγαρμπα με την πλάτη σε μία προσπάθεια να διώξει την μπάλα και ίσως ήταν λίγο επηρεασμένος, γι' αυτό ο Κούπερ τον αντικατέστησε με τον Σομπί στο 82'.

Γενικά έκανε μία πολύ καλή πρώτη εμφάνιση στο Μουντιάλ και θα τον βαθμολογούσα με 9. Συγχαρητήρια!

Δυστυχώς, η εμφάνισή του δεν συνοδεύτηκε με θετικό αποτέλεσμα για την Αίγυπτο. Κάναμε ένα αρκετά καλό παιχνίδι, αλλά μας έλειψε πολύ ο Μοχάμεντ Σαλάχ. Ήταν στο 80% και ο Κούπερ δεν μπορούσε να τον χρησιμοποιήσει. Θεωρώ ότι αν είχε αγωνιστεί η Αίγυπτος δεν θα έχανε, όμως ακόμα και χωρίς αυτόν έπρεπε να πάρουμε την ισοπαλία.

Πληρώσαμε όμως τις πολύ κακές τοποθετήσεις που είχαμε σε αρκετές στιγμές του παιχνιδιού στις στημένες φάσεις της Ουρουγουάης και στις σέντρες, κάτι στο οποίο οι αντίπαλοι ήταν πολύ δυνατοί.

Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό εν' όψει Ρωσίας, αν δει κανείς το γκολ που έβαλαν χθες οι γηπεδούχοι με τον πανύψηλο Τζιούμπα.

Θέλουμε να περάσουμε στον επόμενο γύρο και το παιχνίδι με τους διοργανωτές θα είναι πλέον το κλειδί. Νομίζω ότι εκεί θα είναι παρών ο Σαλάχ 100%».
Keywords
Τυχαία Θέματα