Λάθη εσείς... γκολ εμείς... σπουδαία νίκη για την Σενεγάλη!

Τυχερό προβάδισμα για την Σενεγάλη

Το πρώτο ημίχρονο στην Μόσχα ήταν βασανιστικό για τουςΠολωνούς που γέμισαν το Σπαρτάκ Στάντιουμ. Η εικόνα της ομάδας του ΆνταμΝαβάλκα ήταν επιεικώς απογοητευτική! Οι Σενεγαλέζοι είχαν προειδοποιήσει στα φιλικάότι είναι καλή ομάδα και το απέδειξαν ξανά.

Από την αρχή του παιχνιδιού, με κινητήριο μοχλό τον κινητικότατοΝιάνγκ, έβρισκαν τρόπους να στέλνουν την μπάλα στην περιοχή του Σέζνι. ΟιΠολωνοί είχαν καλές αντιδράσεις αμυντικά και αυτό ήταν ίσως το μόνο θετικό ανσκεφτούμε ότι έλειπε στα μετόπισθεν ο ηγέτης Γκλικ λόγω τραυματισμού.

Από το 25ο

λεπτό και μετά ο ρυθμός έπεσε...απελπιστικά. Οι δύο ομάδες γύρισαν μερικά μέτρα πίσω και οι δύο τερματοφύλακεςδεν είχαν δουλειά. Στο 37ο λεπτό όμως ο Νιάνγκ έκλεψε μια ακόμη μπάλα,ξεκίνησε την προσπάθεια του απο αριστερά, η μπάλα κατέληξε στον Γκανά Γκέγε οοποίος σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα άλλαξε πορεία πάνω στον Τσιόνεκ καικατέληξε στα δίχτυα του Σέζνι.

Η πιο επικίνδυνη ομάδα στο πρώτο ημίχρονο πήρε το προβάδισμαμε αρκετή δόση τύχης έχοντας όμως αντιμετωπίσει άψογα μια Πολωνία που είχεμέσο-επιθετικά Ζιελίνσκι, Γκροζίτσκι, Μίλικ, Μπλαστσικόβσκι και Λεβαντόβσκι. ΟιΠολωνοί έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο με δύο τελικές προσπάθειες, εκτός εστίας,και με αποδοκιμασίες από τους αρκετούς φίλους που βρέθηκαν στις κερκίδες τουΣπαρτάκ Στάντιουμ.

Ένα μπέρδεμα τέλειωσε το ματς

Οι Πολωνοί μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο με διάθεση νααπειλήσουν. Άλλαξαν σχηματισμό καθώς πήγαν από το 4-2-3-1 σε 3-5-2. Μπήκε στογήπεδο ο Μπεντνάρεκ αντί του Μπλαστσικόβσκι! Η ομάδα του Άνταμ Ναβάλκα έβγαλελίγη ένταση, έτρεξε λίγο περισσότερο και προσπάθησε να απειλήσει. Η πρώτητελική εντός εστίας έγινε στο 50ο λεπτό με φάουλ του Λεβαντόβσκι ναδιώχνει εντυπωσιακά ο Εντιαγέ. Στο 56ο λεπτό ο Πίστσεκ απείλησε αλλάήταν άστοχος.

Στο 60ο λεπτό όμως έγινε το 0-2 σε μιααπίστευτη φάση! Η Σενεγάλη έπαιζε με δέκα παίκτες καθώς ήταν τραυματίας ο Νιάνγκκαι εκτός γηπέδου. Οι Πολωνοί ήταν στην επίθεση! Οι Αφρικανοί απομάκρυναν. ΟΝιάνγκ πήρε το ΟΚ από τον διαιτητή για να επιστρέψει την ώρα που οι παίκτες τουΆνταμ Ναβάλκα γύριζαν την μπάλα στον τερματοφύλακα. Ο Μπεντνάρεκ δεν τον είδεποτέ. Ο Σέζνι δεν έβαλε τις φωνές και ο Νιάνγκ έκλεψε την μπάλα ανάμεσα απότους δύο για να κάνει σε κενή εστία το 2-0!

Από εκεί και πέρα επέστρεψε η απογοήτευση στην Πολωνία ηοποία παρά τις αλλαγές του Ναβάλκα δεν απείλησε. Ο Αλιού Σισέ την ίδια ώραγέμισε το κέντρο του με παίκτες για να προφυλάξει το 2-0 και θα μπορούσε ναπετύχει ακόμη ένα γκολ σε μια φάση όπου ο Σέζνι σταμάτησε δις τους Αφρικανούς.Λίγο πριν το τέλος με στατική φάση ο Κριχόβιακ μείωσε για τους Πολωνούς στοτελικό 2-1 αλλά δεν άξιζαν κάτι περισσότερο από το ματς και δεν το πήραν.Έχασαν 2-1 με απογοητευτική εικόνα προβληματίζοντας έντονα!

Ενδεκάδες :

Πολωνία (Ναβάλκα) :4-2-3-1 : Σέζνι – Πίστσεκ (83’ Μπερεζίνσκι), Τσιόνεκ, Πάζνταν, Ρίμπους -Κριχόβιακ, Ζιελίνσκι – Μπλαστσικόβσκι (46’ Μπεντνάρεκ), Μίλικ (73’ Κοβνάτσκι),Γκροζίτσκι - Λεβαντόβσκι

Σενεγάλη (Σισέ) : 4-4-2 :Κ. Εντιαγέ - Γουαγκέ, Κουλιμπαλί, Σανέ, Σαμπαλί - Μανέ, Α. Εντιαγέ (87’Κουγιατέ), Γκανά Γκέγε, Ισμαϊλά Σαρ – Ντιούφ (62’ Εντογέ), Νιάνγκ (75’Κονατέ)

Keywords
Τυχαία Θέματα