Πολύτιμο μάθημα για τον ...νεανικό ΠΑΟΚ (video)

Στο προτελευταίο φιλικό τεστ του ΠΑΟΚ επί Ολλανδικού εδάφους, ο Δικέφαλος του Βορρά γνώρισε την ήττα με 3-1 από τη Βελγική Αντβερπ. Η ομάδα του Λουτσέσκου παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές και νεανικό - "πειραματικό" σχήμα, ωστόσο υπήρξαν σημαντικά κενά στο κέντρο της άμυνας και οι ουσιαστικοί Βέλγοι πήραν τη φιλική νίκη.

Θετικά στοιχεία από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές των Κυπελλούχων Ελλάδας. Ο Λάμπρου
πέτυχε το γκολ της ομάδας του Λουτσέσκου. Τα τέρματα της Αντβερπ πέτυχαν οι Οπαρέ, Μπολινγκί και Οβούσου.

Δοκιμές από Λουτσέσκου

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ επέλεξε να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής των παικτών του στο ματς με την Αντβερπ και άφησε στο Όστερμπεϊκ αρκετούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι προπονήθηκαν.

Ο Δικέφαλος του Βορρά άρχισε το παιχνίδι (σχηματισμός 4-2-3-1 ) με τον Ρέι κάτω από την εστία, Μαλεζά και Κατσερίντι κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ενώ στις πτέρυγες της άμυνας αγωνίστηκαν οι Κίτσιου και Μπαλογιάννης. Αμυντικά χαφ ήταν οι Χαρίσης και Σάκχοφ, ενώ πίσω από τον προωθημένο Μυστακίδη έπαιξαν οι Ζαμπά, Ουάρντα και Λάμπρου.

Γκολάρες και ...κενά

Οι Βέλγοι μπήκαν στο γήπεδο με διάθεση για να πιέσουν, ωστόσο ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς. Στο 7ο λεπτό ο Ζαμπά, έκανε ατομική προσπάθεια και πάσαρε στον Κίτσιου που ήταν μέσα στη μεγάλη περιοχή της Αντβερπ, όμως το σουτ κόντραρε σε σώματα αμυντικών της βέλγικης ομάδας. Δύο λεπτά αργότερα η Αντβερπ είχε ευκαιρία με δυνατό σουτ του Γιαταμπαρέ, ενώ στην επόμενη φάση ο Ζαμπά αναστάτωσε την άμυνα της Αντβερπ, ωστόσο οι Βέλγοι έκοψαν την τελευταία στιγμή τον Βραζιλιάνο επιθετικό του ΠΑΟΚ.

Η Αντβερπ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 16ο λεπτό, όταν ο Οπαρέ με εντυπωσιακό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ρέι και έκανε το 1-0 για τους Βέλγους.

Στο 20ο λεπτό ο ΠΑΟΚ απείλησε τους Βέλγους με σουτ του Μαλεζά και στο 33' κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Μπολάτ με τον Λαζαρή Λάμπρου. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός με εξαιρετικό πλασέ, νίκησε τον γκολκίπερ της Αντβερπ και ισοφάρισε για τους Κυπελλούχους Ελλάδας.

Στη συνέχεια έπεσε ο ρυθμός του αγώνα και ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο, ωστόσο η Αντβερπ βρήκε τον τρόπο για να σκοράρει και δεύτερο τέρμα. Στο 45' ο Γιαταμπαρέ έκανε σέντρα από δεξιά, η άμυνα του Δικέφαλου δεν αντέδρασε σωστά και ο αμαρκάριστος Μπολινγκί, δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει και να κάνει το 2-1 για το Βέλγικο σύλλογο.

Δεν βοήθησε η άμυνα

Οι Βέλγοι μπήκαν στο γήπεδο με επιθετικές διαθέσεις και εκμεταλλεύτηκαν άλλη μια κακή αντίδραση της άμυνας του ΠΑΟΚ. Στο 59' το κέντρο της άμυνας του Δικέφαλου δεν είχε σωστή επικοινωνία και ο Οβούσου με ατομική προσπάθεια, έστειλε για τρίτη φορά τη μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ, σημειώνοντας το 3-1 για την Αντβέρπ.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε την Αντβερπ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ουάρντα στο 66', ενώ οι Βέλγοι είχαν ευκαιρία με τον Οβούσου στο 67' και δοκάρι με τον Γιαταμπαρέ ένα λεπτό αργότερα. Ο ΠΑΟΚ έχασε ευκαιρία στο 72', όταν ο Ουάρντα εκτέλεσε το φάουλ και ο Κατσερίντι μέσα από την περιοχή, δεν μπόρεσε να κάνει τελική προσπάθεια.

Ο ομογενής αμυντικός του ΠΑΟΚ είχε άλλη μια καλή στιγμή στο 82', ωστόσο ο Τούκενς έκανε εντυπωσιακή επέμβαση στο δυνατό σουτ του διεθνούς Ουκρανού στόπερ, ενώ σημαντική ευκαιρία σπατάλησε η ομάδα του Λουτσέσκου και με τον Κίτσιου στο 88'.

Αντβερπ - ΠΑΟΚ 3-1 (16' Ομπαρέ, 45' Μπολινγκί, 59' Οβούσου - 33' Λάμπρου)
Διαιτητής: Άλεξ Μπος ( Ολλανδία )
Κάρτες: -

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Ρέι (46' Γλύκος), Χαρίσης, Λάμπρου, Μαλεζάς, Ουάρντα (77' Λύρατζης), Μυστακίδης, Σάκχοφ, Κατσερίντι, Μπαλογιάννης, Κίτσιου, Ζαμπά (77' Λημνιός).

ΑΝΤΒΕΡΠ (Μπόλονι): Μπολάτ (70' Τούκενς), Οπαρέ (70' Γκαντρί), Ματέους, Αρσλάναγκιτς, Χάιρεμανς(70' Ζααντί), Βίντεκερ(81' Μπερνιέ), Φαρίς, Γιαταμπαρέ, Ροντρίγκες, Μπολίνγκι(70' Ναζαλίνα), Οβούσου.

Live Blog ΠΑΟΚ - Αντβέρπ
Keywords
Τυχαία Θέματα