Μέτριο παιχνίδι, εκπληκτικό γκολ του Κολάροφ

Σε ένα μέτριο παιχνίδι, η Σερβία επικράτησε με σκορ 1-0 της Κόστα Ρίκα και ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στον 5ο όμιλο. Το εκπληκτικό φάουλ του αρχηγού, Αλεξάνταρ Κολάροφ, ήταν αυτό που έκρινε την αναμέτρηση. Στο ματς αυτό ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς συμπλήρωσε 104 συμμετοχές με την Σερβία και πέρασε στην 1η θέση στην ιστορία της εθνικής, αφήνοντας πίσω του τον Στοΐκοβιτς με 103.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ μέτριο ποιοτικά, στη "Σαμάρα Αρένα", με αργό ρυθμό και δύο ομάδες που δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν σωστά και να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Η Σερβία είχε συμπαγή
άμυνα και κέντρο, αλλά ο Μίτροβιτς ήταν απομονωμένος μπροστά. Από την άλλη πλευρά η Κόστα Ρίκα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Μπόργες και του Γκουσμάν, αλλά απείλησε ελάχιστα τον Στοϊκοβιτς.

Στο 2ο λεπτό το πλασέ του Ουρένια, έδιωξε ο Στοϊκοβιτς. Στο 3΄και στο 12΄ δύο κεφαλιές του Γκονζάλες από καλή θέση δεν βρήκαν στόχο, για να έρθει στο 27΄η καλύτερη στιγμή για την Σερβία, αλλά από καλή θέση μέσα στην περιοχή, ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς πλάσαρε αδύναμα με το αριστερό στην αγκαλιά του Νάβας.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με εντυπωσιακή φάση για την Σερβία. Στο 50ο λεπτό ο Μίτροβιτς βγήκε απέναντι στον Νάβας, όμως ο τερματοφύλακας της Κόστα Ρίκα έδιωξε σε κόρνερ. Λίγο αργότερα όμως στο 56ο λεπτό ο αρχηγός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Κολάροφ εκτέλεσε άψογα ένα φάουλ και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Νάβας που δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το μοιραίο για την ομάδα του. Μετά από 20 χρόνια σκόραρε με φάουλ σε Μουντιάλ, παίκτης της Σερβίας. Ήταν ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς που είχε πετύχει γκολ - φάουλ το 1998 απέναντι στο Ιράν. Από κει και πέρα η ομάδα του Κρίσταϊτς έλεγξε τον ρυθμό και με καλή αμυντική λειτουργία κράτησε χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα το υπέρ της σκορ, απέναντι σε μία πολύ φλύαρη Κόστα Ρίκα.

Μάλιστα στο 87΄ η Σερβία έφτασε πολύ κοντά και σε 2ο γκολ, αλλά ο Μίτροβιτς σε καλή θέση απέναντι στον Νάβας, άργησε απελπιστικά προσπαθώντας ουσιαστικά να κερδίσει πέναλτι και όχι να πλασάρει. Λίγο αργότερα μάλιστα έδωσε την θέση του στον παίκτη του ΠΑΟΚ, τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Πιο επικίνδυνη η Σερβία, έχασε και άλλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις με τον Κόστιτς, αλλά το σουτ του παίκτη του Αμβούργου πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Κέιλορ Νάβας. Με το τρίποντο αυτό η Σερβία έκανε βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση, η Κόστα Ρίκα με βάση την σημερινή της απόδοση, φαίνεται ότι θα έχει ρόλο ρυθμιστή.

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Κέιλορ Νάβας, Γκαμπόα, Ακόστα, Γκονσάλες, Ντουάρτε, Κάλβο, Βενέγας (60' Μπολάνιος), Γκουσμάν (73' Κολίνδρες), Μπόρχες, Ρουίς, Ουρένια (67' Κάμπελ).

ΣΕΡΒΙΑ: Στόικοβιτς, Ιβάνοβιτς, Μιλένκοβιτς, Τόσιτς, Κολάροβ, Μάτιτς, Μιλιβόγιεβιτς, Τάντιτς (82' Ρουκάβινα), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Λιάιτς (70' Κόστιτς), Μίτροβιτς (90' Πρίγιοβιτς)
Keywords
Τυχαία Θέματα