Νίκησε τη Χίμκι, σκέφτεται την Εφές (video)

Τη 18η νίκη της στη φετινή Euroleague πέτυχε η Μπαρτσελόνα, κλείνοντας με τον ιδανικό τρόπο την κανονική περίοδο, αφού επιβλήθηκε με 83-74 της Χίμκι, που πήγε στην Ισπανία δίχως τους Σβεντ, Βιάλτσεφ και Γκιλ.

Η ρωσική ομάδα με καθοδηγητή τον Ζούμπκοφ, εκμεταλλευόμενη και τη χαλαρότητα της Μπαρτσελόνα στην άμυνα, αλλά και την ευστοχία της στα τρίποντα, οικοδόμησε διαφορά 11 πόντων, 21-32 με την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, στο οποίο είχε 6/8 τρίποντα.

Με τον Χάρισον να "πυροβολεί" από την περίμετρο, το
σύνολο του Κουρτινάιτις έφτασε τη διαφορά στους 15 πόντους, 26-41 με καλάθι του Τζένκινς 6:49 πριν από το τέλος του ημιχρόνου. Ωστόσο κάπου εκεί η Μπαρτσελόνα αντέδρασε, βελτίωσε την άμυνά της και με σερί 18-0 πήγε στο 44-41, με τον Τόμας να μειώνει σε 44-43, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Η τρίτη περίοδος ήταν κάκιστη και για τις δύο ομάδες, οι Καταλανοί έκαναν κάκιστες επιλογές εκνευρίζοντας τον προπονητή τους, ο οποίος ξέσπασε στον Ερτέλ, αποσύροντάς τον δύο λεπτά πριν από το τέλος του δεκαλέπτου, οι Ρώσοι πήγαν στην τελευταία περίοδο με προβάδισμα 4 πόντων, 54-58.

Εντούτοις ένα σερί 9-0 ήταν αρκετό για να φέρει και πάλι μπροστά την Μπαρτσελόνα, η διατήρησε μέχρι τέλους τη διαφορά, φτάνοντας στη νίκη. Από τους νικητές πρώτος σκόρερ ήταν ο Οριόλα με 14 πόντους, 13 είχε ο Κούριτς, από 12 Τόμιτς και Χάνγκα. Από τη Χίμκι 13 πόντους είχαν Μόνια και Τζένκινς, 11 ο Ζούμπκοφ, 10 ο Χάρισον.
Keywords
Τυχαία Θέματα