Επεισοδιακή ισοπαλία (video)

Ατρόμητος και Παναθηναϊκός έμειναν στο 1-1 στο Περιστέρι σε ένα ματς με γρήγορο γκολ, πολλές φάσεις, πέναλτι, διαμαρτυρίες για άλλα πέναλτι, δοκάρι και αποβολές παίκτη και προπονητή. Οι «κυανόλευκοι» που «έπιασαν» προσωρινά ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στην
πρώτη θέση, έμειναν αήττητοι στην έδρα τους, αλλά και χωρίς νίκη για τρίτη σερί αγωνιστική στη Σούπερ Λιγκ.

Το «τρίποντο» για τρίτο διαδοχικό ματς δεν πανηγύρισαν ούτε οι «πράσινοι», οι οποίοι εξακολουθούν να αγνοούν φέτος την εκτός έδρας επιτυχία, αλλά πήραν έναν βαθμό που τονώνει την ψυχολογία τους σε έναν αγώνα που δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους ίδιους.

Τα αρχικά πλάνα

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Ατρόμητο ο Κάναντι, ο οποίος είχε ξανά απόψε στη διάθεσή του τους τρεις δανεικούς από τον ΠΑΟΚ παίκτες. Ο Γιαννιώτης ήταν στα γκολπόστ, οι Κιβρακίδης (δεξιά), Γιαννούλης μπακ και οι Ρισβάνης, Χατζηισαΐας στόπερ. Μάντσον, Μπουσούλατζιτς ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, με τον Βασιλακάκη μπροστά τους, τους Ντιγκινί, Ουάρντα στις πτέρυγες και τον Ντάουντα στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ουζουνίδης από την άλλη, προτίμησε το 4-4-1-1, με πολλά νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα εξαιτίας των απουσιών, επτά συνολικά και συγκριτικά με το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ. Ο Διούδης πήρε φανέλα βασικού τερματοφύλακα και στην άμυνα βρέθηκαν από δεξιά προς αριστερά οι Κολοβέτσιος, Κουτρουμπής, Αυλωνίτης, Ινσούα. Μουνιέ, Καμπέσας ήταν στα άκρα της μεσαίας γραμμής και οι Σιλά, Λουντ στο κέντρο αυτής, ενώ ο Άλτμαν βρέθηκε πίσω από τον προωθημένο Μόλινς.

Γκολ με το «καλημέρα»

Καλύτερη αρχή στην αναμέτρηση δε θα μπορούσε να φανταστεί ο Ατρόμητος, καθώς μόλις στο 3’ πήρε το προβάδισμα με «κεραυνό» του Ντάουντα από την περιοχή μετά από ωραία κάθετη του Βασιλακάκη. Μάλιστα μέχρι το τέταρτο οι Περιστεριώτες είχαν «αγγίξει» δύο φορές το 2-0.

Στο 14’ ο δημιουργός του πρώτο γκολ προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Διούδη, ο οποίος του είπε δύσκολα «όχι», ενώ στο 15’ ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού απέκρουσε εντυπωσιακά και το πλασέ του σκόρερ από θέση αριστερά στην περιοχή.

Στο 27’ ο εκ των κορυφαίων του «τριφυλλιού», Διούδης, απέκρουσε και το απευθείας χτύπημα φάουλ του Ουάρντα και στο 29’ ήρθε η φάση απ’ την οποία προκέυψε η ισοφάριση. Ο Παναθηναϊκός που είχε διαμαρτυρηθεί ήδη για ένα πέναλτι και διαμαρτυρήθηκε και στο φινάλε του ημιχρόνου για ακόμη ένα, πήρε τελικά το μεσαίο σε ανατροπή του Άλτμαν από τον Χατζηισαΐα και με τον Μόλινς να το μετατρέπει σε γκολ.

Ο Σουηδός με ανάποδη κεφαλιά στο 31' έστειλε την μπάλα μόλις άουτ, χάνοντας καλή ευκαιρία για την άμεση ανατροπή και αυτή ήταν ουσιαστικά η τελευταία αξιόλογη φάση ενός «γεμάτου» πρώτου ημιχρόνου.

Είχε όλα τα άλλα

Στο δεύτερο μέρος δε σημειώθηκε άλλο τέρμα, αλλά έγιναν… σχεδόν όλα τα άλλα. Στο 48’ ο Μάντσον με μακρινό σουτ και μετά την παρέμβαση του Διούδη έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 53’ μετά από δικό του γύρισμα ο Ουάρντα δε σούταρε όπως ήθελε ανενόχλητος από την καρδιά της περιοχής.

Η πρώτη καλή φάση για τον Παναθηναϊκό, που έκανε δύο αναγκαστικές αλλαγές με τους Μουνιέ, Καμπέσας να βγαίνουν, ήρθε στο 58’, όταν ο Μόλινς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στην περιοχή, αλλά ο Χατζηισαΐας σταμάτησε το αδύναμο πλασέ του. Στο 66’ ο Αυλωνίτης με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ δε βρήκε στόχο και στο 68’ άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες στον αγωνιστικό χώρο.

Αποβολή για Κιβρακίδη

Ο Κιβρακίδης αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μάνταλου, ενώ από το ματς αποβλήθηκε λίγο πριν το τέλος του και ο Νταμίρ Κάναντι, αφού πρώτα είχε κάνει τις απαιτούμενες αλλαγές για να κρατήσει τουλάχιστον η ομάδα του την ισοπαλία. Ο Ατρόμητος προσπάθησε, αλλά δεν μπόρεσε να ξαναβάλει δύσκολα στον Διούδη.

Στις καθυστερήσεις ο Ουάρντα διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, αλλά το μόνο που κέρδισε ήταν η κίτρινη κάρτα του διαιτητή. Κι ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, παρά το αριθμητικό του πλεονέκτημα δεν μπόρεσε να βρει το δεύτερο γκολ, καθώς τα χαλούσε στην τελευταία πάσα.

Η καλύτερή του στιγμή ήταν διπλή, στο 82’, όταν ο Τσάβες από κοντά πλάσαρε πάνω στον Ρισβάνη, ενώ ο Λουντ στον οποίο κατέληξε η μπάλα σούταρε εκτός περιοχής χωρίς να νικήσει τον Γιαννιώτη.

Ατρόμητος (Κάναντι, 4-2-3-1): Γιαννιώτης - Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης - Μάντσον, Μπουσούλατζιτς (63' Ούμπιντες) - Ντιγκινί, Βασιλακάκης (74' Καρασαλίδης), Ουάρντα - Ντάουντα (83' Λαζαρίδης)

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης, 4-4-1-1): Διούδης - Κολοβέτσιος, Κουτρουμπής, Αυλωνίτης, Ινσούα - Μουνιέ (46' Χίλιεμαρκ), Σιλά, Λουντ, Καμπέσας (76' Χατζηγιοβάνης) - Άλτμαν - Μόλινς (72' Τσάβες)
Keywords
Τυχαία Θέματα