5Χ5 και φουλ για εξάδα (video)

Μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση πρόσεθεσε στο δυναμικό του ο Αστέρας Τρίπολης, την οποία συνδύασε με την πέμπτη διαδοχική νίκη των Αρκάδων στο πρωτάθλημα.

Ψήφισε και καθόρισε τον MVP και το BestGoal της Αγωνιστικής!

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια της εκτός έδρας αναμέτρησης με τον Απόλλωνα Σμύρνης και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νίκο Καλτσά πήρε το τρίποντο με σκορ 3-1. Ο Καλτσάς πέτυχε δύο γκολ

και μοίρασε μία ασίστ στον Μιχάλη Μανιά, ο οποίος δεν πανηγύρισε στην έδρα της πρώην ομάδα του. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη των Αρκάδων μακριά απ' την Τρίπολη, η οποία τους έδωσε τη δυνατότητά να παραμείνουν στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα και να βάλουν πλώρη ακόμα και για πεντάδα.

Τα πλάνα των προπονητών

Με σύστημα 4-2-3-1 μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Απόλλων Σμ. με τον Τσόβιτς στα δοκάρια και τους Κούρο, Μπιντζιμίν, Κύργια και Κοντοέ στην άμυνα. Χουάρες και Παπάζογλου πήραν θέση στη μεσαία γραμμή, ενώ η τριάδα μπροστά τους αποτελούνταν από τους Κονέ, Αλμπάνη και Ανιέτε πίσω από τον Ελμπάζ.

Ο Σάββας Παντελίδης από την πλευρά του επέλεξε τον Αθανασιάδη στην εστία και τους Γιαννούλη, Πασαλίδη, Τριανταφυλλόπουλο και Σίλβα στην άμυνα. Μουνάφο και Ιγκλέσιας ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, έχοντας μπροστά τους τους Καλτσά, Τσιλιανίδη και Τόνσο, με τον Μανιά στην κορυφή της επίθεσης.

Εκμεταλλεύθηκε τηστιγμή

Παρά το γεγονός ότι οΑπόλλων έδειξε να πατάει καλύτερα απ'τους φιλοξενούμενους στα πρώτα λεπτάτης αναμέτρησης, δεν κατάφερε να ανοίξειτο σκορ στο 8ο λεπτό με σουτ του Ανιέτε.Αυτή ήταν η μοναδική καλή στιγμή γιατους γηπεδούχους, με τον Αστέρα νακερδίζει φάουλ στο 21ο λεπτό, απ' το οποίοοι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. ΟΤόνσο εκτέλεσε στην “καρδιά” τηςπεριοχής, ο Ιγκλέσιας μοίρασε ασίστ –κεφαλιά στον Καλτσά και ο τελευταίοςέβαλε μπροστά τους Αρκάδες.

Το γκολ τουΈλληνα άσου ανέβασε την ψυχολογία τωνφιλοξενούμενων, οι οποίοι όμως δενμπόρεσαν να μετουσιώσουν την κατοχήτης μπάλας σε ένα δεύτερο γκολ. Αντίθεταο Απόλλων ήταν αυτός που έχασε δύοευκαιρίες για ισοφάριση. Αρχικά στο 29'με κεφαλιά του Μπιντζιμίν, απ' την οποίαη μπάλα πέρασε άουτ και στη συνέχειαστο 40' όταν ο Ανιέτε με κεφαλιά δε νίκησετον Αθανασιάδη. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσανμάλιστα το α' σαρανταπεντάλεπτο μεποσοστό κατοχής μπάλας 57%, αλλά μπροστάστο σκορ ήταν ο Αστέρας.

“Μίλησε” ο Αλμπάνης

Στοβ' ημίχρονο ο Απόλλων μπήκε και πάλιδυνατά στο γήπεδο και αφού πρώταπροειδοποίησε με τον Κονέ στο 49', δύολεπτά αργότερα ο Αλμπάνης πέτυχε έναυπέροχο, προσωπικό γκολ. Πήρε τη μπάλαμεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής κιαφού διένυσε αρκετά μέτρα έστειλε μεσουτ τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας τουΑθανασιάδη.

Οι γηπεδούχοι ανέβασανακόμα περισσότερο την απόδοσή τους κιέχασαν νέα ευκαιρία με εκτέλεση φάουλτου Κονέ στο στο 55', με τον τερματοφύλακατου Αστέρα να λέει “όχι”. Δέκα λεπτάαργότερα ο Καλτσάς μοίρασε ασίστ στονΜανιά, ο τελευταίος σκόραρε, αλλά οΚαραντώνης είχε ήδη διακόψει το ματςγια φάουλ του Καλτσά στον Κοντοέ στηναρχή της φάσης. Πέντε λεπτά αργότερα,Καλτσάς και Μανιάς συνεργάστηκαν ξανάμε τον τελευταίο να σκοράρει και να μηνπανηγυρίζει, σεβόμενος την ομάδα στηνοποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.

Οιφιλοξενούμενοι δεν έμειναν στο δεύτερογκολ και με μεγάλο πρωταγωνιστή τονΚαλτσά ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο3-1, δέκα λεπτά πριν το φινάλε.



Ο διαιτητής Καραντώνης "κιτρίνισε" τους: Ιγκλέσιας, Παπάζογλου, Κονέ και Καλτσά.

Απόλλων Σμ. (ΖόρανΒούλιτς): Τσόβιτς, Κοντοές (75' Μάατσι), Κύργιας,Μπιτζιμίν, Κούρος, Παπάζογλου, Χουάρες (81' Κιταμπάλα),Κονέ, Ανιέτε, Αλμπάνης. Ελμπάζ.

Αστέρας Τρ. (ΣάββαςΠαντελίδης): Αθανασιάδης, Σίλβα,Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Γιαννούλης,Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Καλτσάς (87' Σελίν), Τόνσο,Τσιλιανίδης (57' Ισνάλντο), Μανιάς (77' Τσουκαλάς).



Δείτε κάθε γκολ σε video λίγο μετά την επίτευξή του, μόνο στο match center του Novasports.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα