"Le Classique": Το πήρε η ΠΣΖ (video)

Αιφνιδίασαν οι επιλογές των δύο τεχνικών πριν από την έναρξη του αγώνα, με το Ρούντι Γκαρσιά να αφήνει εκτός και τον Μήτρογλου και το Ζερμέν, εφαρμόζοντας 4-3-3 με τον Παγέτ στην κορυφή. Ο Τούχελ από την πλευρά του εξέπληξε ακόμη περισσότερο, εμφανίζοντας την ΠΣΖ σε σχηματισμό 3-5-2 με τον καβάνι να είναι εκτός αποστολής και τον Εμπαπέ στον πάγκο.

Το πρώτο μέρος δεν είχε ρυθμό καθώς η Μαρσέιγ εμφανίστηκε προσεκτική και η Παρί δεν κινούταν καλά με αυτό το "ρούχο". Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η μοναδική σπουδαία στιγμή να προκύψει στις καθυστερήσεις όταν ο ντι Μαρία σούταρε
εντός περιοχής και ο Στρόουτμαν έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Ο ντι Μαρία έβγαλε και την πρώτη μεγάλη στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο πριν συμπληρωθεί ένα λεπτό, αλλά το υπέροχο σουτ του Αργεντινού εξουδετέρωσε ο Ματαντά. Ο Νεϊμάρ με μαγική ντρίμπλα ανάμεσα σε τρεις αντιπάλους του απείλησε εκ νέου στο 56ο λεπτό, ενώ ο Παγέτ με εκτέλεση φάουλ ένα λεπτό αργότερα οδήγησε τον Αρεολά σε σπουδαία απόκρουση.

Στο 62ο ο Τούχελ έριξε στο ματς τον Εμπαπέ και εκείνος χρειάστηκε μόλις τρία λεπτά για να τρέξει στο χώρο αφήνοντας πίσω του τον Καμαρά πριν πλασάρει το Ματαντά κι ανοίξει το σκορ.
Ο Ματαντά ανταποκρίθηκε στην επόμενη ευκαιρία των φιλοξενούμενων με πρωταγωνιστή τον Μενιέ, αλλά η ομάδα του Γκαρσιά, ο οποίος αποβλήθηκε στο 87ο λεπτό, δε μπόρεσε να βρει το τέρμα της ισοφάρισης.

Το τελικό 2-0 σφράγισε στις καθυστερήσεις ο Μενιέ, επιβεβαιώνοντας ότι η ΠΣΖ στη Γαλλία ακόμη κι όταν δεν θέλγει με την απόδοση της φτάνει στη νίκη
Keywords
Τυχαία Θέματα