Killsquad Review

Μέσα στο απόλυτο χάος που επικρατεί στο σύμπαν, οπλίσου και εναντιώσου στα τέρατα!

Ίσως το έχετε ακουστά λόγω του μεγάλου ντόρου και των πολλών, διαφορετικών κριτικών που έχει λάβει. Ίσως πάλι το έχετε ακουστά επειδή είστε ακόλουθος των ARPG τίτλων. Ίσως, πάλι το ακούτε πρώτη φορά. Το Killsquad θυμίζει πολύ το Diablo, το warframe και το Helldivers, τίτλους που αγαπήθηκαν από το ευρύ κοινό, καθώς ο παίκτης μπαίνει στην μάχη μέσα σε κάποια dungeons, συλλέγοντας πρώτες ύλες και πολεμώντας την έξοδό του ή για να εκπληρώσει

μία αποστολή όπως συνηθίζετε στα προαναφερθέντα παιχνίδια. Πάμε λοιπόν να ρίξουμε μία κοντινή ματιά, στον ''φουριόζο'' του steam που έχει προκαλέσει μεγάλο ντόρο στην κοινότητα.

Ένας Action Role-playing τίτλος, δημιούργημα της ισπανικής εταιρίας με το όνομα Νovarama αποκλειστικά μέχρι τώρα για PC, διαθέσιμο στο steam. Με τη σύνδεσή σας στο παιχνίδι θα δείτε πως θα έρθετε σε επαφή κατευθείαν με την επιλογή ηρώων, χωρίς κάποιον οδηγό για τα βασικά κουμπιά ή κάποιες οδηγίες. Πάρα ταύτα θα δείτε πως το παιχνίδι είναι αρκετά απλό και δεν χρειάζονται ιδιαίτεροι χειρισμοί. Αν είστε λίγο τολμηρός ίσως επιχειρήσετε να διαβάσετε μόνοι σας τις περιγραφές των χαρακτήρων, τα όπλα κτλ. Θα σας βγει λίγο ''η ψυχή'' αλλά ίσως βγάλετε άκρη. Πάντως εμείς σας προτείνουμε να μπείτε κατευθείαν στην μάχη, καθώς από την εμπειρία... μαθαίνεις. Ένα ζήτημα είναι πως αν και υπάρχει μεγάλο storyline στο διαδίκτυο σχετικά με το παιχνίδι, μέσα σε αυτό δεν αναφέρεται σχεδόν καθόλου καμία πτυχή της ιστορίας. Μπορείτε να ενταχθείτε στα πεδία των μαχών είτε με αγνώστους μέσω του συστήματος έρευσης παικτών ή ακόμη καλύτερα μπορείτε να πολεμήσετε πλάι με τους φίλους σας, μέσω του steam.

Κάτι που μας άρεσε επίσης είναι το πόσο απολαυστικά όμορφο είναι το combat system. Το να σκοτώνεις εχθρούς, τινάζοντας τα κεφάλια τους, η φυσική των σφαιρών, το πιστολίδι η μάχη σώμα με σώμα. Όλα είναι άρτια σχεδιασμένα και προσφέρουν την ύψιστη απόλαυση στον παίκτη. Αλήθεια, απλά βάλτε μουσική και σκοτώστε τέρατα. Θα περάσετε πολύ καλά. Ο κάθε χάρτης, όπως σας δώσαμε μία ιδέα παραπάνω, χτίστηκε με την ιδέα να προσφέρει μία ξεχωριστή εμπειρία και πάνω από όλα διαφορετική ανάλογα τον χάρτη. Πετρώδεις εκτάσεις από διαμάντια, χρυσάφι, πεδιάδες με όμορφες λίμνες, επίχαλκες επιφάνειες, ασήμι, ζαφείρια στο πάτωμα, Λάπις Λαζούλι στο ταβάνι. Αυτά τα εξωγήινα τοπία δίνουν μία όμορφη πινελιά ενώ χαρίζουν στον παίκτη μία εμπειρία πέρα από αυτήν της μάχης. Αν και εντοπίσαμε κάποια κενά στον σχεδιασμό των χαρακτήρων -ίσως θα χρειάζονταν λίγες παραπάνω λεπτομέρειες, σχεδιαστικά- οι εχθροί που θα συναντήσετε κυρίως τα bosses είναι απίστευτα. Και γιατί το λέμε αυτό; Όταν σας κυνηγάει ένας σκορπιός εκεί που κάθεστε ήρεμα στα ξαφνικά, πιστέψτε μας θα καταλάβετε! Κάτι που θέλαμε να δούμε, όμως βρεθήκαμε απογοητευμένοι, και όπως σας είπαμε και παραπάνω, είναι η παντελής έλλειψη κάποιας ιστορίας. Εννοούμε, ΟΚ γνωρίζουμε πως σύμφωνα με την περιγραφή του παιχνιδιού, ζούμε σε ένα σύμπαν που έχει επικρατήσει το χάος, με πλανήτες να επαναστατούν και εξωγήινα τέρατα να βγαίνουν από χαράδρες αλλά μετά από αυτό, τι; Δεν υπάρχει κάποιο storyline που να μπορεί κανείς να ακολουθήσει κάτι που βρήκαμε πολύ αποθαρρυντικό.

Το Killsquad κάνει τα πάντα για να σας κρατήσει σε εγρήγορση. Πέρα από την πληθώρα εχθρών, υπάρχουν πεδία με νάρκες, παγίδες, βροχές μετεωριτών, βράχοι, ραδιενεργές περιοχές... όχι μόνο θα πρέπει να προσέχετε τα νώτα σας για τυχόν εχθρούς... θα πρέπει να κοιτάτε και σε όλες τις κατευθύνσεις του ορίζονται για όλους τους κινδύνους που μπορούν να βρίσκονται ανάμεσα στον περιβάλλοντα χώρο.

Κάτι που ήταν ιδιαίτερα θετικό στον τίτλο, είναι το γεγονός πως εν αντιθέσει με παρόμοιους ARPG τίτλους που γίνονται πιεστικοί με σκοπό να σας κάνουν θέλοντας και μη, να συμπληρώσετε ένα skill tree, το Killsquad σας δίνει την ευκαιρία να χτίσετε και να δοκιμάσετε ξεχωριστό build σε κάθε διαφορετικό συμβόλαιο που παίζετε. Μιλώντας για συμβόλαια, ουσιαστικά το κάθε παιχνίδι που παίζετε είναι ένα συμβόλαιο που έχετε, μία αποστολή δηλαδή. Οι τάξεις που έχει το παιχνίδι, αν έχετε την απορία είναι οι κλασικές, όπως αυτή του tank, του healer κτλ, όμως δεν υπάρχει άμεση εξάρτηση μεταξύ αυτών, καθώς κάθε class έχει κάποιες επιλογές που το καθιστούν ανεξάρτητο από κάποιο support, για παράδειγμα.

Καθώς παίξαμε, νιώσαμε μία έλλειψη στο κομμάτι της μουσικής κάτι που δίχως αμφιβολίες, θα του έδινε μία άλλη νότα και θα το έκανε ακόμη πιο όμορφο. Η χρωματική παλέτα του παιχνιδιού καθώς και γενικότερα τα γραφικά είναι βασισμένα στην μηχανή γραφικών Unreal Engine 4, άρα μπορείτε να καταλάβετε πως είναι, θα έλεγε κανείς αρκετά όμορφα, με κάποιες ίσως αλλαγές που θα μπορούσαν να γίνουν στους φωτισμούς στον χάρτη.

Η απόδοση είναι πολλή προσεγμένη, καθώς κάποιος μπορεί να απολαύσει το Killsquad σε ένα αρκετά μέτριο υπολογιστή, δίχως ιδιαίτερη δυσκολία. Είναι σημαντικό, όταν οι δημιουργοί σκέφτονται και τους παίκτες που δεν είναι διατεθημένοι να δώσουν πολλά χρήματα σε ένα μηχάνημα και θέλουν κάτι πιο χαλαρό.

Η Novarama μας έχει υποσχεθεί πως το 2020 το παιχνίδι θα εκδοθεί πλήρως με πληθώρα αλλαγών, όπως νέους ήρωες, νέες πίστες, εχθρούς, αντικείμενα, φατρίες και ελπίζουμε προσθήκη μουσικής, διαλόγων και πάνω από όλα κάποιου είδους campaing που θα έδινε μία πολλή καλή εντύπωση τόσο στις καρδιές των παικτών, όσο και στα ηλεκτρονικά καταστήματα.

IGN Greece Ανακοινώθηκε το Minecraft Dungeons - E3 2019 Dauntless Images Η Creative Assembly εκπληρώνει την τελευταία επιθυμία ενός fan

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα