Ταινίες με καρχαρίες που δεν θα πίστευε κανείς ότι υπάρχουν

Ταινίες χωρίς δημιουργικά όρια.

Μπορεί κανείς να μην το πίστευε, αλλά οι θεατές φαίνεται να αγαπάνε τις ταινίες με καρχαρίες, ό,τι κι αν περιλαμβάνουν μέσα... αρκεί να έχει καρχαρίες. Κάπως έτσι, καταλήξαμε στη δημιουργία μερικών τρελών concept ταινιών που σε κάνουν να απορείς πώς κατάφεραν να πάρουν την έγκριση παραγωγής.

Ας δούμε μερικές από αυτές παρακάτω...

2-Headed Shark Attack (2012-2018)

Τι μπορεί να είναι πιο τρομακτικό από έναν καρχαρία; Ένας καρχαρίας... με δύο κεφάλια! Και τι είναι ακόμα πιο τρομακτικό; Ένας με τρία, ή πέντε ή και έξι κεφάλια. Γιατί

μέχρι εκεί έφτασε η σειρά ταινιών. Άντεξε τέσσερις ταινίες κι έξι κεφάλια, με την νεότερη να έχει κυκλοφορήσει τον Αύγουστο του 2018.

Sharkalanche (2014)

Οι καρχαρίες δεν συνηθίζεται να κάνουν βόλτες στα χιόνια, αλλά αφού το χιόνι είναι νερό τίποτα δεν σταματά τους δημιουργούς ταινιών. Σε αυτό το low budget θρίλερ, με το όνομα "Sharkalanche", μια ομάδα ανθρώπων προσπαθεί να γλυτώσει από "χειμερινούς" καρχαρίες στα χιόνια, που τους ξύπνησε ένα μαγικό αντικείμενο.

Bait (2012)

Φεύγουμε από τα χιόνια και πάμε σε μια ακόμα πιο υπερβολική τοποθεσία εμφάνισης καρχαριών... τα σούπερ μάρκετ. Η σχετικά ακριβής παραγωγής αυστραλιανή ταινία "Bait", με τους Sharni Vinson (You're Next) και Julian McMahon (The Runaways), έχει το πρωταγωνιστικό δίδυμο εγκλωβισμένο σε ένα σούπερ μάρκετ, όταν ένα καταστροφικό παλιρροϊκό κύμα πλημμυρίζει το κτίριο και το γεμίζει με καρχαρίες.

Ghost Shark (2013)

Μία από τις πιο περίεργες ταινίες καρχαριών ανήκει στο είδος του υπερφυσικού. Μας λέει την ιστορία ενός φαντάσματος καρχαρία, που μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε έχει νερό - ανεξαρτήτως ποσότητας.

Jaws in Japan (2009)

Νομίζετε ότι μόνο οι ΗΠΑ έβγαλαν "Jaws"; Λάθος, γιατί προφανώς οι Ιάπωνες έφτιαξαν τη δική τους τρελή εκδοχή, το "Jaws in Japan" - το οποίο όμως αναγκάστηκαν τελικά να ονομάσουν "Psycho Shark". Η ταινία λέει την ιστορία μιας νεαρής κοπέλας σε ένα νησί με έναν κατά συρροή δολοφόνο κι έναν καρχαρία να τους περιτριγυρίζει από το νερό. Δεν έχει καμία απολύτως σύνδεση με το franchise του "Jaws".

Jaws: The Revenge (1987)

Όχι, το "Jaws" δεν έβγαλε τα δικά του τρελά διαμαντάκια με τα χρόνια. Στην τέταρτη, και τελευταία για την ώρα, ταινία της σειράς φαίνεται ότι ο καρχαρίας κυνηγάει συγκεκριμένα τους τελευταίους επιζώντες της οικογένειας Brody ακολουθώντας τους οπουδήποτε στον πλανήτη. Προφανώς, και η οικογένεια κρύβεται σε παραλίες και συνεχίζει να πλησιάζει ακάθεκτη την θάλασσα. Επίσης, ο καρχαρίας μάλλον συνδέεται ψυχικά με την Ellen Brody. Όλα τα sequels του "Jaws" ήταν κατώτερα του πρώτου, αλλά αυτό κατάφερε να σκοτώσει το franchise.

Jersey Shore Shark Attack (2012)

Θυμάστε το ριάλιτι "Jersey Shore"; Αν αντιπαθούσατε λοιπόν τους χαρακτήρες και θέλατε τους δείτε στα σαγόνια καρχαριών, κάνατε την τύχη σας. Το σατυρικό "Jersey Shore Shark Attack" κάνει τα όνειρά σας πραγματικότητα.

The Mega Shark Series (2009-2015)

Πριν το πιο πρόσφατο "The Meg", υπήρχε το "Mega Shark". Αυτός ο τεράστιος καρχαρίας έχει πολεμήσει τεράστια χταπόδια, κροκοδειλο-δεινόσαυρους, ένα Mecha Shark και ένα ρωσικό mech με το όνομα Kolossus. Υπάρχουν φήμες ότι θα βγει και μια ταινία στην οποία πολεμάει τον Moby Dick....

Shark Exorcist (2015)

Νομίζατε ότι κινδυνεύετε μόνο από τον σατανά και τους δαίμονες του; Λάθος κάνετε, γιατί προφανώς τώρα και οι καρχαρίες μπορούν να μπουν μέσα σας. Σε αυτή την low budget ταινία, συνδυάζονται "Τα Σαγόνια του Καρχαρία" και "Ο Εξορκιστής", και το πιο πιθανό είναι ότι θα ξεχάσετε την ύπαρξή της με το που την δείτε. Ή δεν θα την ξεχάσετε ποτέ.

Sharkansas Women’s Prison Massacre (2015)

Μπορεί ο τίτλος της ταινίας να έχει την λέξη "φυλακή" μέσα, αλλά δεν διαδραματίζεται σε καμία γυναικεία φυλακή. Είναι η ιστορία μερικών γυναικών καταδίκων που δραπέτευσαν και τρέχουν να ξεφύγουν από καρχαρίες των βάλτων, που φαίνεται να μπορούν να κινούνται και στις λάσπες και να κάνουν τρελές βουτιές.

.

The Sharknado Series (2013-2018)

Την συγκεκριμένη σειρά μάλλον την γνωρίζετε ήδη κι αναμένετε να τη δείτε στην λίστα. Η σειρά "Sharknado" είναι το πιο επιτυχημένο low-budget franchise καρχαριών στον κόσμο - όχι επειδή είναι καλό ή βγάζει υπέρογκα ποσά, αλλά γιατί η ιδέα είναι παντελώς τρελή, οι δημιουργοί της το ξέρουν και δεν το κρύβουν. Σε διάστημα έξι ταινιών, ένα τυφώνας γεμάτος επιθετικούς καρχαρίες ταλαιπωρεί τον κόσμο. Λέγεται ότι η επόμενη ταινία θα είναι η τελευταία ταινία της σειράς... αλλά δεν είμαστε σίγουροι ότι το πιστεύουμε.

The Sharktopus Series (2010-2015)

Ακόμα μια περίεργη ιδέα, στα βήματα του "Shark Exorcist" και του "Sharknado", είναι το "Sharktopus", μια σειρά ταινιών για έναν μισό καρχαρία, μισό χταπόδι που δημιουργήθηκε ως όπλο από τον αμερικάνικό στρατό και δραπετεύει. Είναι απίστευτο να το πιστέψεις αλλά απίστευτα αστείο αν το σκεφτείς. Μάλιστα, το ιδιαίτερο αυτό πλάσμα έχει και νέμεσις... την Whalewolf, που όπως μαντεύετε είναι μισή φάλαινα, μισή λύκος. Στο σύνολο της έχει βγάλει τρεις ταινίες.

Ποια άλλη ταινία έχετε να συμπληρώσετε στη λίστα;

IGN Greece Ξανά στην κορυφή του box office το Hobbs & Shaw 25 Καλοκαιρινά blockbuster που ξετίναξαν το box office The Addams Family - Επίσημο Trailer

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα