Kawasaki Z900RS CAFÉ (video)

Η νέα μοτοσυκλέτα της Kawasaki βασίζεται στο «γυμνό» μοντέλο. Όμως με την προσθήκη bikini fairing, διαφορετικής σέλας, χαμηλότερου τιμονιού και φυσικά, νέων χρωμάτων, αποκτά ένα εντελώς ξεχωριστό στυλ.

Πηγαίνοντας το modern classic στυλ της Z900RS σε μια νέα
κατεύθυνση, η Z900RS CAFE προσεγγίζει το θρύλο Z1 με πιο τολμηρή ματιά ως προς τα χρώματα και τα γραφικά αλλά και με πιο sport θέση οδήγησης, με χαμηλότερο τιμόνι τύπου drop. Το αυθεντικό στυλ του παρελθόντος συναντά την τεχνολογία του σήμερα σε μια πραγματικά ξεχωριστή μοτοσυκλέτα. Ο κόμψος σχεδιασμός της ουράς, με LED φωτισμό, είναι εμπνευσμένος από το σχήμα της ουράς της Ζ1. Συνδυάζοντας κλασικά με μοντέρνα σχεδιαστικά στοιχεία, ο μεγάλος, στρογγυλός εμπρός LED προβολέας εκπέμπει δυνατό, λευκό φως που προσφέρει μεγάλη ορατότητα το βράδυ.

Διαφορές σε σχέση με την standard έκδοση, πέρα από τις οπτικά εμφανείς, εντοπίζονται επίσης στο ύψος (40 χλστ. ψηλότερο), στο πλάτος (20 χλστ. μικρότερο) και στο ύψος της σέλας (15 χλστ. πιο χαμηλό).

Η ισχύς του τετρατκύλινδρου κινητήρα των 948 κ.εκ. παραμένει στους 110 ίππους (στις 8.500 σ.α.λ.), όπως επίσης παραμένουν το traction control το ανεστραμμένο «πιρούνι» (των 41 χλστ.) οι δίσκοι (300 χλστ.) με τις τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες και τα ελαστικά σε διαστάσεις 120/70-1” και 180/55-17”.

Αν και οι τετρακύλινδροι σε σειρά κινητήρες της Kawasaki είναι παραδοσιακά φημισμένοι για τον εξαιρετικό ήχο της εξάτμισής τους, αυτή είναι η πρώτη φορά που η Kawasaki πραγματοποίησε ειδική ηχητική έρευνα προκειμένου να διαμορφώσει τον ιδανικό ήχο για τη Z900RS. Ο σχεδιασμός του ήχου της εξάτμισης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην εκκίνηση του κινητήρα, το ρελαντί και τις χαμηλές ταχύτητες οδήγησης, εκεί όπου ο αναβάτης μπορεί καλύτερα να απολαύσει το βαθύ ήχο της μοτοσυκλέτας.

Όπως και ο κινητήρας, το πλαίσιο ανταποκρίνεται προβλέψιμα στις ενέργειες του αναβάτη, ακολουθώντας αβίαστα την επιθυμητή πορεία. Συμβαδίζοντας με το retro sport χαρακτήρα του μοντέλου, η θέση οδήγησης είναι πιο όρθια από τη Z900.

Στη Z900RS CAFE, το στυλ του παρελθόντος συναντά την τεχνολογία του σήμερα. Ο ιδιαίτερος, στρογγυλός προβολέας και το εμπνευσμένο από τη Z1 οβάλ πίσω φως διαθέτουν LED φωτισμό. Ο πίνακας οργάνων συνδυάζει κλασικής εμφάνισης, αναλογικό στροφόμετρο και ταχύμετρο με μια LCD οθόνη με όλες τις απαραίτητες ενδείξεις για τις σύγχρονες εφαρμογές.

Φυσικά, για αρκετούς αναβάτες η Z900RS CAFE θα είναι απλά η βάση για μεγαλύτερη εξατομίκευση και ένα πλήθος αυθεντικών αξεσουάρ Kawasaki είναι διαθέσιμα για customization.

Δείτε το promo video της νέας Z900RS CAFE εδώ:
Keywords
Τυχαία Θέματα