Hyper Jam Review

Μπες στην αρένα και εξολόθρευσε τους ανταγωνιστές σου.

To Hyper Jam είναι μια νέα πρόταση στον χώρο των arena brawlers από την Bit Dragon, μια μικρή ανεξάρτητη εταιρεία ανάπτυξης με έδρα την Μελβούρνη. Εκ πρώτης όψεως αυτό που κάνει την συγκεκριμένη δημιουργία να ξεχωρίζει είναι το

art style της, στο οποίο δεσπόζουν οι εντυπωσιακοί νέον φωτισμοί και μια ρετροφουτουριστική χρωματική παλέτα που κινείται στις αποχρώσεις του μοβ και του φούξια. Κάτι ανάλογο είχαμε δει και στο cult Far Cry 3: Blood Dragon της Ubisoft. Ο εικαστικός τομέας αλληλοσυμπληρώνεται αρμονικά από τα synthwave μουσικά θέματα των Carpenter Brut και Dance with Dead που αποπνέουν μια νοσταλγική... Eighτίλα.

O σκοπός στο Hyper Jam, όπως και σε κάθε άλλη δημιουργία αυτού του τύπου, είναι να εξολοθρεύσετε τους αντιπάλους σας. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποιο story mode, το βάρος πέφτει αποκλειστικά στα local και online multiplayer modes, τα οποία υποστηρίζουν αναμετρήσεις 2-4 παικτών. Σε τοπικό επίπεδο μπορείτε να παίξετε είτε απέναντι σε bots, είτε απέναντι σε άλλους παίκτες, αν και όπως είναι φυσικό στην τελευταία περίπτωση θα χρειαστείτε και τον ανάλογο αριθμό χειριστηρίων. Μια ενδιαφέρουσα και άκρως καλοδεχούμενη παράμετρος στο online multiplayer είναι το cross-play, το οποίο σας επιτρέπει να μονομαχήσετε με παίκτες άλλων πλατφορμών (το Hyper Jam διατίθεται για PC, PS4 και Xbox One).

Οι βασικοί μηχανισμοί του Hyper Jam είναι ιδιαίτερα εύκολοι στην εκμάθηση, ενώ το μοντέλο χειρισμού παραπέμπει σε αυτό των twin-stick shooters της αγοράς, καθώς ο αριστερός αναλογικός μοχλός χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του χαρακτήρα σας, ενώ ο δεξιός χρησιμοποιείται για την στόχευση. Επιπροσθέτως, σας δίνεται η δυνατότητα να μπλοκάρετε τις επιθέσεις των αντιπάλων σας, να κάνετε dash για να αποφύγετε τα πυρά τους, αλλά και να εκτοξεύσετε το όπλο σας κατά πάνω τους. Όλοι δε οι παραπάνω μηχανισμοί επεξηγούνται λεπτομερώς στο tutorial του Hyper Jam, οπότε λίγα λεπτά αρκούν για να εγκλιματιστείτε.

Κάθε αγώνας χωρίζεται σε γύρους και ο σκοπός σας είναι να μαζέψετε όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους, είτε προκαλώντας ζημιά στους αντιπάλους σας, είτε σκοτώνοντάς τους. Στην περίπτωση που πεθάνετε θα χρειαστεί να περιμένετε τον επόμενο γύρο για να παίξετε. Κοινώς δεν υπάρχει respawn. Να σημειώσουμε ότι όσο είστε νεκροί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα laser strikes για να επιτεθείτε -ή αν είστε τυχεροί να σκοτώσετε- τους αντιπάλους σας. Τα laser strikes συνοδεύονται από το αντίστοιχο cooldown, οπότε δεν μπορείτε να κάνετε spam. Από την άλλη πλευρά βέβαια αν δύο οι περισσότεροι παίκτες στοχεύουν τον τελευταίο ζωντανό αντίπαλο, τότε το πιθανότερο είναι ότι θα τον ξεπαστρέψουν πριν προλάβει να πει... κύμινο.

Στο Hyper Jam συναντάμε και κάποια αμυδρά roguelite στοιχεία, καθώς στο τέλος κάθε γύρου έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε ένα perk. Τα διαθέσιμα perks είναι περίπου 15, ωστόσο το επιλέξιμα perks μετά το τέλος ενός γύρου είναι τυχαία και ίσα με τον αριθμό των παικτών. Όταν μονομαχούν λοιπόν τέσσερις παίκτες υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σειρά επιλογής των perks είναι αντίστροφη των επιδόσεων των παικτών. Κοινώς ο παίκτης με το μικρότερο σκορ διαλέγει πρώτος, ενώ ο παίκτης με το μεγαλύτερο τελευταίος. Ένα ακόμη ενδιαφέρων στοιχείο είναι ότι τα perks κάνουν stack. Εάν για παράδειγμα, μαζέψετε τέσσερα perks που αυξάνουν τα hit points σας, τότε θα ξεκινήσετε τον επόμενο γύρο με τα διπλάσια hit points. Τα perks γενικώς παρουσιάζουν ποικιλία, καθώς αλλά σας επιτρέπουν να κινηθείτε πιο γρήγορα, αλλά να αυξήσετε τη ζημιά των επιθέσεων σας ή ακόμη και να κάνετε soak την ζημιά του τελευταίου hit που δέχεστε για να μείνετε ζωντανοί!

Μόλις τώρα ένας παίκτης συλλέξει τον απαραίτητο αριθμό πόντων (το default είναι 1500) έχει την ευκαιρία να νικήσει την αναμέτρηση (το λεγόμενο “chance to win”) αν μείνει ζωντανός στον επόμενο γύρο. Στην περίπτωση που μόνο ένας παίκτης έχει συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό πόντων η ενδεδειγμένη τακτική για τους υπόλοιπους παίκτες είναι να συνεργαστούν για να τον σκοτώσουν. Σε περιπτώσεις που 2-3 παίκτες βρίσκονται στο όριο να νικήσουν επικρατεί ένας πραγματικός χαμός στην αρένα που εκτινάσσει την αδρεναλίνη στα ύψη.

Σε γενικές γραμμές βρήκαμε το Hyper Jam το ίδιο διασκεδαστικό είτε παίζοντας απέναντι σε άλλους παίκτες, είτε απέναντι σε bots. To Α.Ι δε είναι άκρως ανταγωνιστικό ακόμη και στο Easy επίπεδο δυσκολίας. Το μόνο ουσιαστικό πρόβλημα που συναντήσαμε είναι το σχετικά φτωχό περιεχόμενο. Οι διαφορές των τεσσάρων διαθέσιμων χαρακτήρων περιορίζονται αποκλειστικά σε στιλιστικό επίπεδο, ενώ υπάρχουν μόλις πέντε διαφορετικές αρένες και μόλις πέντε διαφορετικά όπλα (katana, hammer, bow, grenade launcher και rocket launcher). Παράλληλα, το progression system σας ανταμείβει απλά με νέα taunts για τους χαρακτήρες σας. Με άλλα λόγια 2-3 ώρες gameplay αρκούν για να δείτε όλα όσα έχει να σας προσφέρει ο τίτλος.

To review βασίστηκε στις ψηφιακές εκδόσεις του παιχνιδιού για PS4 και Xbox One, οι οποίες μας παραχωρήθηκαν από την Bit Dragon.

IGN Greece Φήμες θέλουν την Microsoft να αποκαλύπτει νέο Xbox στην E3 2019 Kingdom Hearts 3 και Resident Evil 2 στην κορυφή των πωλήσεων του Ιανουαρίου Κυκλοφόρησαν τα Twitch Prime Rewards για το Apex Legends

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα