Captain Marvel: Μια ματιά στις δυνάμεις και την ιστορία της

Είναι άνθρωπος ή κάτι περισσότερο;

Με την πρώτη ταινία "Captain Marvel" να κυκλοφορεί σε μερικές ημέρες (7 Μαρτίου), ετοιμαζόμαστε για την επιστροφή μας στο MCU και την αντίστροφη μέτρηση προς το "Avengers: Endgame". Πριν πάμε όμως εκεί, θα απολαύσουμε στην μεγάλη οθόνη μια νέα ηρωίδα για τοn κινηματογραφικό κόσμο της Marvel, που αναμένεται να κάνει τη διαφορά μετά το snappening, και με τα trailer της να φέρουν περισσότερα ερωτήματα από απαντήσεις για το ποια είναι.

Οπότε

ας κάνουμε ένα γρήγορο recap, του ποια και γιατί είναι σημαντική η Carol Danvers, γνωστή και ως Captain Marvel στα κόμικ και τι αλλαγές αναμένεται να δούμε.

*Να σημειώσουμε εδώ πως το άρθρο ενδέχεται να περιέχει spoiler από την επερχόμενη ταινία, οπότε αν θέλετε να ξετυλίξετε το μυστήριο της Carol Danvers στο σινεμά, χωρίς να ξέρετε πώς είναι στα κόμικ, θα σας προτείναμε να μεταβείτε σε άλλο άρθρο. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε λέγοντάς σας πως εδώ μπορείτε να βρείτε τον οδηγό του μήνα κι εδώ τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες του 2019

ΣυνοπτικάCaptain Marvel: Άνθρωπος ή Εξωγήινος;

Η Carol Danvers είναι άνθρωπος, που μεγάλωσε στην Γη. Η Carol γεννήθηκε ως ένας φυσιολογικός άνθρωπος χωρίς υπερδυνάμεις. Στα κόμικς, μεταμορφώθηκε σε κάτι περισσότερο όταν μετά από ένα άσχημο ατύχημα το σώμα της ενώθηκε στιγμιαία με αυτό του Kree στρατιώτη, Mar-Vell.

Εξαιτίας αυτού του ατυχήματος, το DNA της Carol είναι μια μίξη ανθρώπου/Kree. Οπότε αν ήταν άνθρωπος, τώρα είναι και μισός εξωγήινος. Αυτή είναι η πηγή των δυνάμεων της και πιθανότατα ο λόγος που ο Ronan και η Αυτοκρατορία των Kree, γνωστή για το μίσος της προς του ανθρώπους, την ανέχονται ως μέλος της Starforce.

Οι δυνάμεις της

Εκτός από ταλαντούχος πιλότος και στρατιώτης, οι δυνάμεις της Carol την κάνουν μία από τις πιο δυνατούς ήρωες του Marvel Universe. Έχει σχεδόν ίδια μυική δύναμη με τον Hulk, είναι άτρωτη και μπορεί να πετάξει.

H Carol μπορεί επίσης να απορροφήσει κοσμική ενέργεια, κι άλλες μορφές ενέργειας, και να τις χρησιμοποιεί για την δημιουργία ακτίνων φωτονίων. Μερικές φορές εξελίσσεται στην δεύτερη μορφή της, γνωστή ως Binary, και μπορεί να δημιουργήσει την δική της ενέργεια, τεράστιων ποσοτήτων. Στο trailer της ταινίας υπάρχει μια σκηνή που αφήνει να εννοηθεί ότι θα δούμε αυτήν την μεταμόρφωση και στη μεγάλη οθόνη.

Η ιστορία της στα κόμικς

Στα κόμικς, η Carol Danvers παρουσιάζεται ως μια φιλόδοξη νεαρή γυναίκα, που αφήνει πίσω τα προβλήματα της οικογένειάς της και κατατάσσεται στην Αεροπορία. Το μότο της για την ζωή είναι το "Higher, further, faster, more" - το οποίο απεικονίζει την επιθυμία της να πετάξει ακόμα πιο ψηλά και να ανακαλύψει νέα μέρη. Όσο βρίσκεται στην Αεροπορία, συναντά έναν άντρα με το όνομα Walter Lawson, που καταλήγει να είναι το ψεύτικο ανθρώπινο όνομα του Kree στρατιώτη, Mar-Vell. Η Carol ήταν στην αρχή δευτερεύων χαρακτήρας και το ερωτικό ειδύλλιο του Mar-Vell. Μετά από μια έκρηξη, το DNA της Carol ενώνεται με του Mar-Vell και γίνεται η ηρωίδα γνωστή ως Ms. Marvel. Τον τίτλο Captain Marvel τον πήρε χρόνια αργότερα, μετά τον θάνατο του Mar-Vell από καρκίνο.

H ταινία φαίνεται να κάνει αλλαγές σε αυτό το κομμάτι. Στα κόμικ, η Carol έγινε μέλος των Avengers αντί να πάει στο διάστημα ως μέλος στρατιωτικής μονάδας των Kree. Παρ' ολα αυτά, το κομμάτι με το "άστατο παρελθόν, πιλότος και έκρηξη που την μεταμόρφωσε" φαίνεται να παραμείνει το ίδιο.

Ακόμα μία αλλαγή έχουμε στο κομμάτι της αμνησίας, καθώς η Carol στην ταινία δεν θυμάται την ζωή της στην Γη. Υποθετικά, το ατύχημα που τις δίνει δυνάμεις οφείλεται και για την απώλεια μνήμης της, και την οδηγεί στην "αγκαλιά" των Kree. Αφού γυρνάει στην Γη, φαίνεται οι αναμνήσεις της να επανέρχονται.

Αν και νέα προσθήκη στην μυθολογία της, δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε γιατί η Marvel Studios θα πρόσθετε αυτό το στοιχείο στην ιστορία της Carol. Η ενηλικίωση της ήταν αρκετά δύσκολη. Έπρεπε να αντιμετωπίσει έναν καταπιεστικό και μερικές φορές βίαιο, προς τα αδέρφια της, πατέρα και την ολοένα και πιο ισχυρή επιθυμία της να διαφύγει και να πετάξει. Η αμνησία της θα μπορούσε να είναι ψυχολογικό, όσο και σωματικό τραύμα.

Στα κόμικ μπορεί να μην υπέστη αμνησία στην κλασική ιστορία της Ms. Marvel, αλλά είχε διπλή προσωπικότητα. Άλλαζε από Carol Danvers σε Ms. Marvel χωρίς να το καταλάβει και χωρίς να θυμάται τι έκανε μετά.

Σε μια άλλη ιστορία, το "Avengers Annual #10" του 1981, οι αναμνήσεις και δυνάμεις της εκλάπηκαν από την Rogue (που ήταν μέλος της Brotherhood of Evil Mutants, αντί για τους X-Men τότε), και είναι ο λόγος που η Rogue στα κόμικς κι animation πετούσε ενώ στις live-action ταινίες όχι. Αυτό ήταν ένα νέο ξεκίνημα για την Carol, που για λίγο εντάχθηκε στους X-Men και για πρώτη φορά μεταμορφώθηκε σε Binary κατά την διάρκεια της ιστορίας "The Brood Saga". Η ταινία ίσως εμπνέεται κι απο εδώ, ακόμα κι αν δεν έχουν κάποια ανάμειξη οι X-Men.

Η Carol έγινε Captain Marvel για λίγο κατά την διάρκεια του storyline "House of M", που την βοήθησε να ξεπεράσει τα ψυχολογικά προβλήματα του παρελθόντος, που την είχαν οδηγήσει μάλιστα στον αλκοολισμό, και την απώλεια των αναμνήσεων της και να πάρει ξανά τα πάνω της. Σε αυτό το σημείο, μια νέα σειρά για την ηρωίδα ως Ms. Marvel ξεκίνησε, έγινε πιο γνωστή και πιο σημαντικός παίκτης στο Marvel Universe γινόμενη μάλιστα αρχηγός των Avengers, μετά τα γεγονότα του "Civil War".

Κάπως έτσι, το 2011 άφησε πίσω τον παλιό της τίτλο και έγινε επίσημα η Captain Marvel προς τιμήν του, πάντα, φίλου της Mar-Vell και μετά από πρόταση του Captain America.

H ταινία "Captain Marvel" θα κυκλοφορήσει στις 7 Μαρτίου. Τη σκηνοθεσία έχουν αναλάβει οι Anna Boden και Ryan Fleck σε σενάριο των Flahive, Carly Mensch, Meg LeFauve, Nicole Perlman και Geneva Robertson-Dworet. To cast περιλαμβάνει τους Brie Larson, Clark Gregg, Lee Pace, Ben Mendelsohn, Lashana Lynch, Gemma Chan, Algenis Perez Soto, Annette Bening, Rune Temte, DeWanda Wise, McKenna Grace, και Jude Law.

Πέρα από τη δική της ταινία αναμένεται να δούμε την Captain Μarvel και στο "Avengers: Endgame" (25 Απριλίου).

Η Γεράκου Γιώτα είναι director του IGN Greece και μπορείτε να την βρείτε στο Facebook ή στο Instagram να σπαμμάρει βιβλία.

IGN Greece Διαγωνισμός: Κερδίστε συλλεκτικά δώρα από την ταινία "Captain Marvel"

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα