H πρώτη έκπληξη από τη Βέκιτς!

Η Ντόνα Βέκιτς από την Κροατία "ισοπέδωσε" τη Σλοάν Στίβενς (νούμερο 4 του ταμπλό) από τις ΗΠΑ με 2-0 σετ και συνεχίζει στον δεύτερο γύρο του λονδρέζικου γκραν σλαμ. Η Βέκιτς ήταν πολύ σταθερή στους νικηφόρους πόντους της από το πρώτο σερβίς με ποσοστό 87%, ενώ ήταν εντυπωσιακή στον τρόπο με τον οποίο κάλυπτε το κορτ!

Η 22χρονη Κροάτισσα ήταν σπουδαία στο πρώτο σετ και κατάφερε να
το κατακτήσει 6-1, αφήνοντας γεμάτη εκνευρισμό τη Σλοάν Στίβενς. Στο πρώτο σετ η Βέκιτς είχε τέσσερις άσσους και τρομερό ποσοστό επιτυχίας από το πρώτο σερβίς με 88% και 14 στις 16 προσπάθειες! Η αθλήτρια από την Κροατία είχε τέσσερις ευκαιρίες για break και μετουσίωσε τις δύο από αυτές για το εντυπωσιακό 6-1!

Το δευτερο σετ ξεκίνησε με οκτώ συνεχόμενους πόντους της Στίβενς, η οποία πήρε προβάδισμα 2-0 στα γκέιμ, αλλά η Βέκιτς στηρίχθηκε κυρίως στη -νέα- κατάρρευση της Στίβενς και ισοφάρισε 2-2! Στη συνέχεια έγινε μεγάλη μάχη στο πέμπτο γκέιμ και η Βέκιτς χρειάστηκε 7 μπρεικ πόιντς για να το κατακτήσει τελικά και να πάρει προβάδισμα 3-2! Η Στίβενς βρήκε δυνάμεις και απάντησε απευθείας με μπρέικ για το 3-3, όμως η αντίπαλος της ήταν αποφασιστική και κατάφερε να "σπάσει" απευθείας το σερβίς της αμερικανίδας για το 4-3! Κάπου εκεί η Στίβενς "παρέδωσε πνεύμα" και έχασε τα επόμενα δύο γκέιμ για το θριαμβευτικό 6-3 της Βέκιτς, η οποία θα φτάσει για τρίτη φορά στην καριέρα της στον δεύτερο γύρο του Wimbledon.
Keywords
Τυχαία Θέματα