H Valve αντιμέτωπη με την Ε.Ε. για παραβίαση αντιμονοπωλιακής πολιτικής

Οι Koch Media, ZeniMax, Capcom, Bandai Namco και Focus Home θα κάνουν διακανονισμό.

Η Valve θα αντιμετωπίσει την Ε.Ε. και τις αντιμονοπωλιακές κατηγορίες της σχετικά με τον γεω-αποκλεισμό (geo-blocking)

εντός Ευρώπης. Πέντε ακόμα εταιρείες video games που έλαβαν παρόμοιες κατηγορίες, θα διευθετήσουν την υπόθεση.

Το Reuters αναφέρει, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση, πως οι Valve, Bandai Namco, Capcom, Focus Home, Koch Media και ZeniMax αντιμετωπίζουν κατηγορίες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για αντιμονοπωλιακές πρακτικές.

Συγκεκριμένα η E.E. ισχυρίζεται πως οι έξι εταιρείες εμπόδισαν τους πελάτες, εντός του μπλοκ των 28 χωρών της Ευρώπης, από το να μπορέσουν να αγοράσουν προσφορές σε video games. Η Ε.Ε. υποστηρίζει πως οι έξι εταιρείες χρησιμοποίησαν geo-blocking κλειδιά, έτσι ώστε ο πελάτης της σε μία ευρωπαϊκή χώρα να μην μπορεί να δει το web store κάποιας άλλης ευρωπαϊκής χώρας, όπου μπορεί να είχε το ίδιο παιχνίδι με λιγότερα λεφτά.

Ο γεω-αποκλεισμός είναι η πρακτική με την οποία οι πελάτες δεν μπορούν να ενεργοποιήσουν παιχνίδια, που αγοράστηκαν από άλλη χώρα, στην χώρα τους. Οπότε για παράδειγμα, αν εσείς μένετε στη Ελλάδα και αγοράσετε φθηνότερα ένα παιχνίδι από Ισπανία, τότε το παιχνίδι αυτό δεν θα δουλεύει εκτός κι αν μένετε Ισπανία.

Επίσης, αναφορά του Engadget κάνει λόγο πως μερικοί από τους publishers που κατηγορήθηκαν για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων, το έκαναν για να μπορεί μόνο η Valve να πουλάει τα προϊόντα τους σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές χώρες.

Από τις έξι εταιρείες, μόνο η Valve θα αντιμετωπίσει της κατηγορίες. Η εταιρεία με έδρα την Ουάσινγκτον, ισχυρίζεται πως το region locking του καταστήματός της έχει απενεργοποιηθεί στην Ευρώπη από το 2015 και πως ίσχυε μόνο για το τρία τοις εκατό των παιχνιδιών του Steam.

Οι άλλες πέντε εταιρείες προχώρησαν σε διακανονισμό, με τον οποίο η E.E. παραπέμπει τις εταιρείες να αποδεχτούν το λάθος τους, με αντάλλαγμα μία μείωση 10% στο τελικό πρόστιμο. Η παραβίαση της αντιμονοπωλιακής πολιτικής της Ε.Ε. μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμο έως και 10% από τον τζίρο τους, ως αποτέλεσμα της παραβίασης των κανόνων εμπιστοσύνης.

Η Valve δεν έχει βγάλει κάποια ανακοίνωση περί του θέματος, αλλά σίγουρα θα ζητήσει ακρόαση κεκλεισμένων των θυρών για την υπόθεσή της. Είναι αβέβαιο πότε θα επιτραπεί στην Valve να παρουσιάσει κάποιο επιχείρημα.

Ο Mike είναι το "μαντρόσκυλο" του IGN. Όταν δεν γαβγίζει μπορείτε να τον βρείτε σε Steam και PSN.

IGN GreeceUbisoft: Το Steam δεν είναι "ρεαλιστικό" για νέους developersTo Steam προσθέτει LGBTQ+ tag στα παιχνίδια τουΔιέρρευσαν οι ημερομηνίες των Steam Summer Sales

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα