Griezmann is the man!

Η Ατλέτικο στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της στους φετινούς ομίλους, είχε ως στόχο τη δεύτερη νίκη, μετά την επιτυχία στο Πριγκιπάτο επί της Μονακό στην πρεμιέρα, ωστόσο στα πρώτα λεπτά ματς δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει κινδύνους, αφού η Κλαμπ Μπρυζ έκλεινε σωστά, μην αφήνοντας κενά διαστήματα μεταξύ των γραμμών.

Στο 28’ οι γηπεδούχοι βρήκαν τρόπο να παραβιάσουν την εστία του Λέτιτσα, ο Λεμάρ κινούμενος από την αριστερή πλευρά σέντραρε, η μπάλα πήγε στον Γκριεζμάν, ο 27χρονος με συρτό σουτ νίκησε τον Κροάτη τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, αφού ο Ντένσβιλ δεν πρόλαβε τον Γάλλο επιθετικό.


Στο 39' όμως, η βελγική ομάδα έφερε την αναμέτρηση στην ισορροπία με ένα απίθανο σουτ εκτός μεγάλης περιοχής από τον Γκρούνεφελντ, στο οποίο ήταν αδύνατο να βρει απάντηση ο Όμπλακ.

Ο Σιμεόνε –άλλαξε τον τραυματία Χιμένες με τον Φιλίπε Λουίς στην ανάπαυλα- είδε τους παίκτες του να μπαίνουν με ορμή στο δεύτερο ημίχρονο, εκμεταλλευόμενοι την αλλαγή τακτικής σε 4-3-3.

Στο 63’ οι «Ροχιμπλάνκος» βρήκαν ανοργάνωτη τη βελγική άμυνα, ο Γκριεζμάν συνεργάστηκε με τον Ντιέγκο Κόστα για να δώσει με εύστοχο πλασέ και πάλι το προβάδισμα στους κατόχους του Europa League.

Ο Γάλλος έχει συμμετοχή στα 17 από τα 19 εντός έδρας γκολ στο Champions League για την Ατλέτικο, έχοντας σκοράρει 13 φορές και μοιράσει 4 ασίστ.

Ο Ντένσβιλ στο 76’ με δυνατή κεφαλιά ύστερα από κόρνερ, δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει εκ νέου, ενώ ο Κορέα –μία από τις τρεις αλλαγές του Σιμεόνε- απώλεσε στο 81’ και στο 84’ μεγάλες ευκαιρίες για να σημειώσει κι άλλο γκολ και να δώσει μεγαλύτερη άνεση στην ομάδα του μέχρι τέλους, κάτι που έκανε τελικώς ο Κόκε στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, διαμορφώντας το τελικό 3-1.

1ος όμιλος Champions League

Ατλέτικο Μαδρίτης-Κλαμπ Μπρυζ 2-1

Estadio Metropolitano, Μαδρίτη, Ισπανία

Διαιτητής: Ιβάν Κρούζλιακ
Κίτρινες κάρτες: 36’ Χιμένες, 85’ Ερναντέζ - 27’ Ριτς, 81’ Οπέντα
Κόκκινη κάρτα: -

Ατλέτικο Μαδρίτης (4-4-2): Όμπλακ - Άριας, Χιμένες (46’ Φίλιπε Λουίς), Γοδίν (αρχ.), Ερναντέζ - Σαούλ Νιγέθ, Παρτέι (63’ Κορέα), Κόκε, Λεμάρ - Ντιέγκο Κόστα (69’ Ροδρίγο), Γκριεζμάν

Προπονητής: Ντιέγο Σιμεόνε

Κλαμπ Μπρυζ (3-5-2): Λέτιτσα - Μέχελε, Ντένσβιλ, Πουλέν - Γκρούνεβελντ, Βλίετινκ (57’ Μάτα), Φόρμερ (αρχ.), Ριτς (75’ Οπέντα), Βάνακεν - Σράιβερς (56’ Νακάμπα), Γουέσλι

Προπονητής: Ιβάν Λέκο
Keywords
Τυχαία Θέματα