Game developer επιβεβαιώνει το σχέδιο του PS5 Devkit

Αλήθεια ή παραμύθια;

Χτες, εμφανίστηκε στο διαδίκτυο μία πατέντα της Sony, που φαίνεται να αφορά μία νέα κονσόλα. Πολλοί υπέθεσαν πως πρόκειται για το devkit του PlayStation 5, με έναν game developers να το επιβεβαιώνει μέσω Twitter.

Ακολουθώντας μία συζήτηση στο

ResetEra, η οποία αποκάλυψε την πατέντα της Ευρωπαϊκής Sony για κάποιου είδους συσκευή, υπήρχε μία εικασία πως αυτό ήταν το σχέδιο για το PlayStation 5 ή για κάποιοι PS5 devkit.

Η εικόνα της πατέντας ήταν τελείως ασυνήθιστη, καθώς δεν τηρούσε τις προϋποθέσεις βιομηχανικού σχεδιασμού σε ο,τι αφορά το μέγεθος. Υπάρχει επίσης και το θέμα του "V" κοψίματος που έχει το hardware. To "V" είναι το ρωμαϊκό σύμβολο για το νούμερο πέντε, κάτι που πυροδότησε περαιτέρω τις φήμες πως πρόκειται για κάτι σχετικό με PS5.

Έπειτα από δημοσιεύσεις άρθρων σχετικά με την πατέντα, ο game developer Matthew Stott, φαίνεται να επιβεβαίωσε πως το συγκεκριμένο σχέδιο, πρόκειται για devkit. "Είναι ένα devkit, έχουμε μερικά στο γραφείο", έγραψε στο Tweet του ο Stott.

Το IGN US επικοινώνησε με το Stott γι' αυτό, με σκοπό να επιβεβαιωθεί και η ταυτότητα του. Ωστόσο, αν αυτή η σελίδα του LinkedIn ανήκει στον ίδιο, τότε ο Stott φαίνεται να είναι senior artist στην Codemasters. Οπότε, δεν θα ήταν ασυνήθιστο να έχουν κάποιο PS5 devkit, αν υποθέσουμε ότι η Sony τα έχει ήδη μοιράσει σε επιλεγμένους developers.

Οι σχολιαστές στο διαδίκτυο ήταν σίγουροι πως αν η εικόνα της πατέντας ήταν για το PS5, θα ήταν για κάποιο devkit κι όχι για την κονσόλα. Αυτό συνέβη εξαιτίας του μεγάλου και αεριζόμενου σχεδιασμού, αλλά κι επειδή το "V" είναι περίεργο σχέδιο για retail κονσόλα.

Αξίζει να σημειωθεί πως και το PlayStation 4 devkit, ήταν εξίσου ογκώδες και είχε παρόμοια στοιχεία στον σχεδιασμό. Και τα δύο έχουν αρκετά σημεία εξαερισμού, ακόμα και τα κουμπιά στο μπροστά μέρος φαίνονται αμυδρά παρόμοια.

Εικόνα από το PlayStation 4 devkit προσφορά του Kaneda004.

To PlayStation 5 είναι η next-gen κονσόλα της Sony. Αν και το όνομα δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, η Sony έχει ήδη αποκαλύψει τεχνικές λεπτομέρειες που συμπεριλαμβάνουν γρηγορότερους χρόνους φόρτωσης, υποστήριξη 8Κ και δυνατότητα ray tracing. Η Sony προετοιμάζεται για την επόμενη γενιά με την απόκτηση περισσότερων στούντιο, στα οποία πλέον συγκαταλέγεται και η Insomniac Games, η εταιρεία που δημιούργησε το Spider-Man στο PS4.

Ο Mike είναι το "μαντρόσκυλο" του IGN. Όταν δεν γαβγίζει μπορείτε να τον βρείτε σε Steam και PSN.

IGN Greece Η Sony σκέφτεται να αγοράσει περισσότερα Studio εν όψει PS5 H Sony είναι έτοιμη για την επόμενη γενιά κονσολών Η Sony αποκαλύπτει λεπτομέρειες για επόμενη-γενιά PlayStation

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα