Bug Academy Early Access Review

Buzz Buzz Buzz!

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πολλές indie εταιρίες να μας εκπλήσσουν ευχάριστα με games που ίσως να μην περιμέναμε να αγαπήσουμε. Με τη δημιουργία του Bug Academy η μικρή Πολωνική εταιρία Igrek Games φαίνεται να κάνει το μεγάλο βήμα για να ενταχθεί σε αυτή την κατηγορία developers, ετοιμάζοντας ένα simulation game

που είναι γεμάτο χιούμορ και τρελές αποτυχίες. Το Bug Academy είναι σίγουρα ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, πρωταγωνιστές είναι διαφόρων ειδών έντομα και σκοπός η εκπαίδευσή τους για να καταφέρουν να εκτελέσουν κάθε τρελή αποστολή που τους ανατίθεται και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαδικασία χρηματοδότησης μέσω Κickstarter.

Σύμφωνα με τους developers το Bug Academy είναι η μοναδική σχολή για έντομα στον κόσμο. Λογικό λοιπόν να δούμε πρωτοφανή γεγονότα και να διδαχθούμε πρωτότυπα μαθήματα. Οι μαθητές, όπως είναι φυσικό, είναι έντομα. Μύγες, πυγολαμπίδες και μέλισσες θα βάλουν τα δυνατά τους για να δουλέψουν αποτελεσματικά και να φέρουν εις πέρας οτιδήποτε τους ζητηθεί. Κάθε είδος εντόμου έχει και διαφορετικά χαρακτηριστικά που βοηθούν στην εκτέλεση των αποστολών κι ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα επιλογής είδους, σε κάθε πίστα μας προσφέρεται ο κατάλληλος τύπος εντόμων ανάλογα με το περιβάλλον ή τη φύση της αποστολής. Οι μύγες είναι καλύτερες στο κουβάλημα, ενώ οι μέλισσες στο χτίσιμο και οι πυγολαμπίδες στο να φωτίζουν κάθε σκοτεινό σημείο των levels.

Μάθημα νούμερο ένα, ξύπνημα. Ένα από τα πρώτα πράγματα που διδάσκει το Bug Academy είναι το ξύπνημα όσων τεμπελιάζουν και δε βοηθούν στο κουβάλημα. Σίγουρα η δουλειά γίνεται πιο εύκολη όσο περισσότεροι ασχολούνται. Μάθημα νούμερο δύο, ομαδικότητα. Αφού λοιπόν ξυπνήσουμε κάθε υπναρά φίλο μας μπορούμε να ελέγξουμε τις κινήσεις του μαζί με το πρώτο έντομο που εργάζεται από την αρχή του level. Δημιουργώντας μία ομάδα από έντομα μπορούμε να ελέγχουμε ταυτόχρονα τις κινήσεις όλων και να εκτελούμε τις αποστολές πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Μάθημα νούμερο τρία, δουλειά και προσαρμοστικότητα. Κάθε πίστα και κάθε αποστολή έχουν διαφορετικές απαιτήσεις από τα έντομα, σκοπός είναι η παρατηρητικότητα ώστε να γίνουν οι σωστές κινήσεις.

Προς το παρόν οι αποστολές που είναι διαθέσιμες, εκτός του tutorial, είναι τέσσερις. Αν και σε κάθε πίστα ζητείται κάτι διαφορετικό η λογική για την εκτέλεση των εργασιών είναι ίδια. Ξύπνημα, ομαδικότητα και κουβάλημα! Είτε πρέπει να μεταφέρουμε τις αγελάδες μέσα από το φράχτη είτε πρέπει να διανείμουμε ψυγεία και πλυντήρια σε διαμερίσματα είτε να χτίσουμε ένα πύργο με ύψος καμηλοπάρδαλης το μυστικό είναι στο κουβάλημα. Αυτό που κάνει το Bug Academy ακόμα πιο αστείο, επειδή το να κουβαλάει ένα σμήνος από μύγες ψυγεία και αγελάδες δεν είναι αρκετά χαζό, είναι το γεγονός ότι δε μας ενδιαφέρει τίποτα άλλο εκτός από την κύρια αποστολή. Τοίχοι πέφτουν, έπιπλα μετακινούνται, γέφυρες γκρεμίζονται όμως το μόνο που έχει σημασία είναι η δουλειά των εντόμων και τίποτα άλλο.

Το επίπεδο δυσκολίας των αποστολών αυξάνεται σταδιακά. Το tutorial είναι αρκετά απλό και βοηθά στην κατανόηση των mechanics του παιχνιδιού, ενώ σε κάθε επόμενο level βλέπουμε και κάτι νέο και διαφορετικό. Η φαντασία των δημιουργών δεν έχει όρια και το αποτέλεσμα είναι πολύ ικανοποιητικό. Γενικά όσον αφορά το σχεδιασμό και τις απαιτήσεις των levels το παιχνίδι φαίνεται πολλά υποσχόμενο, αφού οι developers αναφέρουν την προσθήκη αποστολών σχετικών με μαγειρική, ζωγραφική ακόμα και με παίξιμο πιάνου.

Τα γραφικά του Bug Academy είναι συμπαθητικά. Ο σχεδιασμός των χαρακτήρων έχει γίνει με χιούμορ και γενικά κυριαρχεί η απλότητα τόσο στα έντομα όσο και στο περιβάλλον των διαφορετικών levels, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι αρνητικό. Αντίθετα σε ένα τέτοιο τύπο game θεωρώ πως τα γραφικά παίζουν δευτερεύων ρόλο και η απλότητά τους ίσως να είναι αυτό που χρειαζόμαστε. Ηχητικά το Bug Academy προσωπικά με ικανοποίησε στο έπακρο. Η μουσική του στο μεγαλύτερο κομμάτι της αποτελείται από ήχους εντόμων που έχουν συνδυαστεί απλά πανέμορφα. Σίγουρα η χιουμοριστική διάθεση του παιχνιδιού συμπληρώνεται άψογα με αυτή την επιλογή μουσικής υπόκρουσης.

Οι απαιτήσεις του παιχνιδιού είναι αρκετά χαμηλές, αφού ένας διπύρηνος επεξεργαστής, 4GB RAM και μία παλιά κάρτα γραφικών είναι αρκετά και μάλιστα τα recommended και όχι τα minimum requirements, σύμφωνα με τους developers. Εμείς το δοκιμάσαμε σε PC με AMD A10-5800K στα 3.80GHz, 8GB RAM και κάρτα γραφικών ASUS HD 7870 DC2 2GB και δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα. Αυτό ήταν μία ευχάριστη έκπληξη, όχι λόγω συστήματος αλλά λόγω της φάσης στην οποία βρίσκεται το Bug Academy. Τα μόνα bugs ήταν οι μύγες και οι πυγολαμπίδες που μας είχαν υποσχεθεί οι δημιουργοί.

To review βασίστηκε στη ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για PC, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Ultimate Games.

IGN GreeceΓύρισε το Glider Redeploy του FortniteΠρώην developers της Blizzard δουλεύουν σε νέο Marvel παιχνίδιΚαινούργιο παιχνίδι από τον δημιουργό του Ark: Survival

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα