Ναδάλ: “Δεν ήμουν έτοιμος για το επίπεδο του Νόλε” – VIDEO

Ο Ραφαέλ Ναδάλ ιπποτικά παραδέχτηκε την πλήρη ανωτερότητα του Νόβακ Τζόκοβιτς στον φετινό τελικό του Αυστραλιανού Όπεν και φεύγει από τη Μελβούρνη περήφανος για το τένις που έπαιξε τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Το φετινό Αυστραλιανό Όπεν χωρίζεται σε δύο μέρη για τον Ραφαέλ Ναδάλ.

Το πρώτο είναι η ισοπεδωτική του παρουσία μέχρι και τον τελικό δίχως να δυσκολευτεί σοβαρά από κανέναν αντίπαλο και δίχως να χάσει ούτε σετ.

Και το δεύτερο κομμάτι είναι ο ίδιος ο τελικός όπου αντιστράφηκαν οι ρόλοι

και ο Ράφα δεν κατάφερε να βρει την παραμικρή λύση κόντρα σε έναν απίστευτο Νόβακ Τζόκοβιτς που έκανε το καλύτερό του ματς εκεί που το χρειαζόταν.

Ο 32χρονος τενίστας δεν κρύφτηκε πίσω από δικαιολογίες και έδειξε ακριβώς αυτό που ένιωσε κατά τη διάρκεια του τελικού μιλώντας στη συνέντευξη τύπου μετά το ματς.

“Ο Νόβακ έπαιξε πάρα πολύ καλά. Τα έκανε όλα καλύτερα από μένα και κέρδισε απόλυτα δίκαια. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο. Όταν συμβαίνει μια τέτοια μέρα λες συγχαρητήρια στον αντίπαλο και προχωράς” ανέφερε ο Ράφα.

Παραδέχτηκε ότι, εκ του αποτελέσματος, δεν ήταν ακόμα σωματικά και πνευματικά έτοιμος για την πρόκληση του Νόλε ενώ θεωρεί μειονέκτημα(!) το γεγονός ότι δεν τον κόντραρε κανείς πριν τον τελικό!

“Τα ματς που έπαιξα πριν από τον τελικό δεν είχαν απολύτως καμία σχέση με αυτό που έγινε σήμερα. Σε όλα τα προηγούμενα ματς μπόρεσα να παίξω επιθετικά, να ελέγχω την κατάσταση και να αποδώσω πολύ καλά. Στον τελικό βρέθηκα σε αμυντική θέση από την αρχή. Είχα πολύ καιρό να το νιώσω και αποδείχτηκε ότι δεν ήμουν προετοιμασμένος για αυτό. Το αμυντικό μου παιχνίδι “έπασχε” σήμερα. Ούτε και σωματικά άντεξα στα περισσότερα ράλι. Πρέπει πλέον να δουλέψω και πάλι σε αυτά τα κομμάτια. Αλλά ακόμα και αν τα είχα σήμερα, ίσως και πάλι να έχανα από αυτόν τον Τζόκοβιτς!” πρόσθεσε με περισσή ειλικρίνεια.

“Είμαι πολύ χαρούμενος από τις δύο εβδομάδες εδώ, αυτό δεν αλλάζει. Πέρασα πολύ δύσκολες στιγμές το τελευταίο εξάμηνο γιατί είχα αλλεπάλληλους τραυματισμούς σε διαφορετικά σημεία του σώματός μου. Το να φτάσω στον τελικό είναι τρομερό αποτέλεσμα” ξεκαθάρισε.

Θα μπορέσει να ανακάμψει από αυτήν την ήττα;

“Η ήττα στο περσινό Wimbledon με πλήγωσε πιο πολύ γιατί εκεί ήμουν πολύ κοντά στη νίκη. Στον τελικό εδώ δεν έφτασα καν κοντά. Οπότε, ναι μπορώ να ξεχάσω γρήγορα αυτό το ματς και να επικεντρωθώ στα ζητήματα που πρέπει να δουλέψω: δηλαδή το αμυντικό μου παιχνίδι και να επιστρέφω σε θέση ισορροπίας από μετά από δύσκολες άμυνες. Αν είμαι υγιής και δουλέψω όπως θέλω, όλα θα πάνε καλά” κατέληξε ο “ταυρομάχος” που επιβεβαίωσε ότι τα δύο επόμενα τουρνουά όπου θα αγωνιστεί είναι το Ακαπούλκο και το Indian Wells.

Κώστας Αϊτάκης

The post Ναδάλ: “Δεν ήμουν έτοιμος για το επίπεδο του Νόλε” – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα