Battlerite Royale Preview

Όταν τα MOBA συναντούν τα Battle Royale

Η προηγούμενη επταετία έφερε στο προσκήνιο τα MOBA που άνοιξαν τον δρόμο των eSports για το γενικότερο κοινό, η φρενίτιδα από κλώνους του είδους που ακολούθησε έκανε το κλίμα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό για τις εταιρίες και λίγοι τίτλοι κατάφεραν να διατηρήσουν το κοινό τους για πολύ. Η Stunlock Studios μετά από κάποιες τέτοιες αναποδιές (το MOBA Dead Island: Epidemic πέθανε πριν βγει από την beta) αποφάσισε να μπει δυναμικά στην κούρσα

του νέου ανερχόμενου genre, συνδυάζοντας την πλέον πετυχημένη φόρμουλα του Battlerite με τα ανερχόμενα Battle Royale.

Το Battlerite Royale είναι ένα ενδιαφέρων μείγμα MOBA και Battle Royale στοιχείων. H παραδοσιακή top-down οπτική, οι Champions με τα διαφορετικά abilities και items που δίνουν boost στα stats είναι όλα εκεί. Κάθε MOBA παίκτης θα νιώσει... right at home, άλλα μόλις ξεκινήσει το παιχνίδι θα παρατηρήσει ότι πρέπει να οικειοποιηθεί μερικά νέα mechanics για να έχει την ευκαιρία κερδίσει.

Οι Champions έχουν ένα ευρύ roster που περιλαμβάνει όλους τους χαρακτήρες του Battlerite, και περιμένουμε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Έτσι έχουμε τρία Classes: Melee, Ranged και Support. Οι περισσότεροι χαρακτήρες έχουν προσαρμοστεί στης ανάγκες του Royale χωρίς όμως να έχει αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας των abilities. Συγκεκριμένα τα Support έχουν δεχθεί ένα γερο rework για να είναι viable τόσο στο solo, όσο και στο duo Mode. Ο έλεγχος του χαρακτήρα σας γίνεται με το WASD και παρέχει μεγαλύτερη ακρίβεια, τόσο στην κίνηση και στο σημάδι των abilities που είναι σχεδόν όλα skill-shot και directional. Oι χειρισμοί λοιπόν είναι ιδιαίτερα άνετοι και φυσικοί κάνοντας την δράση να ξεχειλίζει σε κάθε αναμέτρηση.

Ας το δούμε όμως από την αρχή, αφού οι παίκτες επιλέξουν χαρακτήρες σε ένα άμεσα αναγνωρίσιμο menu/HUD και βρεθεί match, περνάνε στο Shoppers island. Μόλις γίνει το drop στο map, οι 20 παίκτες πρέπει να μαζέψουν abilities, items και coins και να αποφύγουν οποιονδήποτε φαίνεται να είναι επικίνδυνος. Καθώς τα borders μικραίνουν και οι παίκτες έχουν συλλέξει ένα build, μπαίνουμε στο mid-game όπου τα fights είναι διάσπαρτα και χαοτικά (κάπου εδώ θα πεθάνετε). Στο end game οι λίγοι παίκτες που έχουν απομείνει παλεύουν με νυχιά και με δόντια για να κατακτήσουν την νίκη. Δυστυχώς δεν καταφέραμε στο σύντομο δίωρο της closed beta να κερδίσουμε για να δούμε τι γεύματα με κοτόπουλα δίνουν στο τέλος, άλλα σίγουρα η κατάκτηση του Winning message θα δίνει μεγάλη ευχαρίστηση.

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι οι Champions δεν έχουν level και ότι τα abilities τους δεν είναι διαθέσιμα από την αρχή. Τα abilities γίνονται unlock κάνοντας loot από διάφορα orbs/chests που υπάρχουν διάσπαρτα στον χάρτη. Ανάλογα με το επίπεδο του chest παρέχεται και το ανάλογο Rarity level με καλύτερα stats που κάνουν την διάφορα σε ένα fight. Ο παίκτης πρέπει να κάνει σωστή κρίση της κάθε κατάστασης για να μπορέσει να επιβιώσει μέχρι το end-game που τόσο το Build όσο και το Skill είναι καθοριστικά, άλλωστε ο νικητής μπορεί να είναι μόνο ένας!

Το γενικότερο aftertaste που άφησε η ενασχόλησή μας με την τελευταία beta ήταν ευχάριστο. Είναι ένας πολλά υποσχόμενος τίτλος που αρμονικά συνδυάζει την τακτική σκέψη και καλύτερη αντίληψη ενός MOBA με τις δύσκολες, γρήγορες αποφάσεις ενός Battle royale. Πάνω από όλα είναι ευχάριστο το κάθε λεπτό που περνάς μαζί του, με τους ευκολονόητους άλλα ακριβείς χειρισμούς να είναι συγκριτικά πολύ πιο ξεκούραστοι από άλλους (π.χ LoL). Τα σύντομα matches αποφορτίζουν κάπως τον πόνο της αναπάντεχης ήττας που ξενίζει πολλούς παίκτες από άλλα genres, κάτι που κάνει το Battlerite Royale πολύ ελκυστικό στον... mainstream gamer.

Η εταιρία αρχικά θα έβγαζε τον τίτλο σαν μέρος του free-to-play Battlerite, όμως στο development αποφάσισε ότι θα ήταν καλύτερο να τον διαθέσει ως ένα αυτόνομο προϊόν που θα κοστίζει 20 ευρώ στο Steam. Είναι λίγο περίεργο να πρέπει να πληρώσεις για κάτι που θα μπορούσες να έχεις δωρεάν, άλλα η δουλειά που έχει γίνει πιστεύω δικαιολογεί το κόστος. Εδώ να σημειώσουμε ότι όσοι έπαιξαν την early access έκδοση του Battlerite ή αγόρασαν τα All Champions Pack και The Ultimate Fan Pack μπορούν να αποκτήσουν το Battlerite Royale με έκπτωση 50% επί της αρχικής τιμής αγοράς και να λάβουν επίσης δώρο το Legendary Ember Tiger Mount.

To Battlerite Royale θα κυκλοφορήσει για PC στις 26 Σεπτεμβρίου.

IGN GreeceTo Death Stranding στο TGS 2018 ως Stage EventMonster Hunter World: Κάθε αρχή και δύσκολη... ακόμη και για το PC PortΦήμη: Η Γερμανία θα απαγορεύει τα pre-orders σε παιχνίδια χωρίς ημερομηνία κυκλοφορίας

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα