Aγγλία: Δύσκολα η Τσέλσι, παραπαίει η Έβερτον, συγκίνησε ο Γιαρμολένκο (hls)

Αναλυτικά η δράση των απογευματινών αγώνων της Κυριακής στην Πρέμιερ Λιγκ:

Tσέλσι – Νιούκαστλ 1-0

Στο πρώτο ματς της Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» μετά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς από τη βρετανική κυβέρνηση, οι Λονδρέζοι πήραν δραματική νίκη, την πέμπτη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα, παραμένοντας άνετα στην τρίτη θέση. Η Νιούκαστλ έχασε μετά από εννέα αγώνες αλλά παραμένει σε απόσταση σχετικής ασφάλειας από την ουρά. Τη λύση

στους γηπεδούχους έδωσε στο 88ο λεπτό με άψογο κοντρόλ και προσπάθεια από κοντά ο Κάι Χάβερτς. Οι «καρακάξες» πάντως διαμαρτύρονται για φάση στο πρώτο μέρος στην οποία ο Γερμανός χτύπησε στο πρόσωπο με τον αγκώνα τον Μπερν, αλλά παρατηρήθηκε μόνο με κίτρινη κάρτα.

Έβερτον – Γουλβς 0-1

Η Γουλβς πήρε δεύτερη σερί νίκη και παρέμεινε στη μάχη για την Ευρώπη, ενώ η Έβερτον είναι πλέον πάνω από την επικίνδυνη ζώνη μόνο λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων με τη Γουότφορντ, έχοντας τέσσερις σερί ήττες και οκτώ στις τελευταίες εννέα αγωνιστικές. Ο Κόουντι με κεφαλιά στο 49′ μετά από σέντρα του Νέβες πέτυχε το μοναδικό γκολ, η Έβερτον τελείωσε με δέκα λόγω αποβολής του Κένι στο 78′, λόγω δύο κίτρινων σε τρία λεπτά.

Γουέστ Χαμ – Άστον Βίλα 2-1

Επιστροφή στις νίκες για τα «σφυριά» που είναι μόλις δύο πόντους από την τετράδα, ενώ οι «βίλανς» έχασαν μετά από τρεις αγωνιστικές.

«Ήρωας» για τους γηπεδούχους ο Γιαρμολένκο, ο οποίος έπαιξε για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη χώρα του και έκανε το 2-0 στο 70ό λεπτό, δακρύζοντας κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών. Στο 82′ ο Φορνάλς με δεύτερη ασίστ του Μπενραχμά στο ματς έγραψε το 2-0, ενώ η Βίλα μείωσε απλά στο 90′ με τον Ράμζι.

Λιντς – Νόριτς 2-1

Η Λιντς επέστρεψε με δραματικό τρόπο στις νίκες μετά από έξι σερί ήττες, στο πρώτο τρίποντο υπό την τεχνική ηγεσία του Τζέσι Μαρτς, έκτη σερί ήττα για τα «καναρίνια» που είναι πέντε πόντους από τη σωτηρία. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 14ο λεπτό με τον Ροντρίγκο, όμως η Νόριτς ισοφάρισε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον ΜακΛίν. Ο Γκέλχαρντ, μόλις δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή, χάρισε το τρίποντο στους γηπεδούχους στο 90+4′. Δεν έπαιξαν Γιαννούλης και Τζόλης για τη Νόριτς.

Σαουθάμπτον – Γουότφορντ 1-2

Η Γουότφορντ πήρε νίκη μετά από τέσσερις αγωνιστικές και έφτασε την Έβερτον στους 22 πόντους στη μάχη της παραμονής, αλλά με τρία ματς περισσότερα. Η Σαουθάμπτον είναι στο μέσο της βαθμολογίας με τρεις σερί ήττες. Ο Κούτσο Ερνάντες με δύο γκολ στο 14′ και το 34′ έβαλε μπροστά με 2-0 τους φιλοξενούμενους, ενώ ο Ελιουνούσι μείωσε απλά για τους «Αγίους» στο 45′.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 29ης Αγωνιστικής:

Μπράιτον-Λίβερπουλ 0-2
Μπρέντφορντ-Μπέρνλι 2-0
Μάντσεστερ Γ.-Τότεναμ 3-2
Τσέλσι-Νιούκαστλ 1-0
Έβερτον-Γουλβς 0-1
Λιντς-Νόριτς 2-1
Σαουθάμπτον-Γουότφορντ 1-2
Γουέστ Χαμ-Άστον Βίλα 2-1
Άρσεναλ-Λέστερ 18:30
Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Σίτι 14/3

Keywords
Τυχαία Θέματα