AEK: Ο “πονοκέφαλος” για τους 14 διεθνείς

Το ρόστερ της ΑΕΚ φιλοξενεί 14 διεθνείς ποδοσφαιριστές, τους περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα της Super League. Εδώ το νόμισμα έχει δύο όψεις. Από τη μία η όψη που λέει ότι είναι ευχής έργον για έναν προπονητή να συνεργάζεται με παίκτες που εκπροσωποπούν τις εθνικές τους ομάδες, διότι μιλάμε για παίκτες υψηλής ποιότητας που ανεβάζουν επίπεδο τον σύλλογο στον οποίο αγωνίζονται.

Η άλλη όψη του νομίσματος όμως λέει, πως με το καλεντάρι από τη

ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ συνεχώς να γεμίζει, δημιουργείται ένα έντονο πρόβλημα σε έναν σύλλογο με τόσους πολλούς διεθνείς καθώς για να το πούμε “λαϊκά”, δεν παίρνουν ανάσα. Πόσο μάλλον σε μια χρονιά που η ΑΕΚ θα έχει και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις το πρόβλημα αυτό επιτείνεται.

Σε αυτή τη χρονιά υπάρχει και το Κόπα Άφρικα στο οποίο θα συμμετέχουν οι Μουκουντί και Ζίνι. Αλλά και το πιεσμένο καλεντάρι των Προκριματικών του EURO τα οποία ολοκληρώνονται τον Νοέμβριο σε μια fast track διαδικασία μιας και στη ζωή μας έχει μπει και το Nations League, ενώ πέρσι τον Νοέμβριο διεξήχθη του Μουντιάλ στο Κατάρ. Ακολουθεί το καλοκαίρι το EURO της Γερμανίας, οπότε οι ημέρες ξεκούρασης για τους συγκεκριμένους παίκτες είναι πλέον ελάχιστοι.

Ποιοι είναι λοιπόν οι 14 παίκτες της ΑΕΚ που θα χρειαστούν φέτος ειδική διαχείριση από το προπονητικό τιμ της ΑΕΚ;

Είναι οι Αθανασιάδης, Ρότα και Μάνταλος στην Εθνική Ελλάδος, ο Χατζισαφί κι ο Μοχαμάντι στο Ιράν, ο Βίντα στην Κροατία, ο Ζίνι στην Ανγκόλα, ο Λιβάι Γκαρσία στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο, ο Σιμάνσκι στην Πολωνία, ο Τσούμπερ στην Ελβετία, ο Πινέδα στο Μεξικό, ο Κάλενς στο Περού, ο Γκατσίνοβιτς στη Σερβία και ο Μουκουντί στο Καμερούν.

Τί άλλο παρατηρούμε; Ότι οι Χατζισαφί, Μοχαμάντι, Ζινι, Λιβάι, Πινέδα, Κάλενς και Μουκουντί, έχουν και πολύ μεγάλα και κουραστικά ταξίδια τα οποία επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τους παίκτες. Συν τοις άλλοις από τους 14 οι 6 είναι άνω των 30 ετών με ότι αυτό συνεπάγεται. Πρόκειται για τους Αθανασιάδη (30), Κάλενς (31), Τσούμπεκ (32), Μάνταλο (32), Χατζισαφί (33) και Βίντα (34).

Από την μία εμπειρία και ποιότητα, από την άλλη κούραση και απουσία από αγώνες. Ένα μοντέλο ποδοσφαιρικό που ως προς την ποσότητα των διεθνών σε ένα ρόστερ θέλει και την κατάλληλη μεταχείριση. Ο Αλμέιδα και το τιμ του θα έχουν φέτος παραπάνω δουλειά ως προς την διαχείριση του υλικού τους. Τα δείγματα πάντως από την περσινή σεζόν, ήταν προς την σωστή κατεύθυνση μιας και όποιος έμπαινε στην ομάδα λειτουργούσε άψογα σαν μέλος του συνόλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα