9ος Όμιλος: Βέλγιο – Σκωτία 2-0

Στα προηγούμενα τρία ματς των προκριματικών το Βέλγιο είχε ανοίξει το σκορ στο πρώτο τέταρτο των αναμετρήσεων. Κόντρα στην καλά τακτοποιημένη άμυνα των Σκωτσέζων οι ποδοσφαιριστές του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ δυσκολεύθηκαν να βρουν καλές τελικές προσπάθειες κι όταν αυτές ήρθαν ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων αντέδρασε εξαιρετικά.

Ωστόσο οι Βέλγοι κατάφεραν να βρουν λύση στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν οι αδερφοί Αζάρ ξεκλείδωσαν με ωραία συνεργασία την αντίπαλη άμυνα κι ο Εντέν έκανε «γλυκιά» σέντρα για τον Λουκάκου,
ο οποίος με ωραία κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να απειλούν από την αρχή του δεύτερου μέρους, με τον Μάρσαλ να αντιδρά έξοχα στην προσπάθεια του Ντε Μπρόινε, όχι όμως και αυτό του Λουκάκου στο 57ο λεπτό.

Το Βέλγιο συνέχισε να έχει τον πρώτο λόγο στο ματς, με τη Σκωτία να χάνει σπουδαία ευκαιρία για να μειώσει πέντε λεπτά πριν από το τέλος με τον Κουρτουά να σταματά το Μακένα.

Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε μετά από ασίστ του Μενιέ ο Ντε Μπρόινε στις καθυστερήσεις.

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά – Αλντεβάιρελντ, Κομπανί, Βερτόγχεν – Μενιέ, Τίλεμανς, Βιτσέλ, Τ. Αζάρ – Ντε Μπρόινε, Λουκάκου, Εν. Αζάρ (3-4-3)

ΣΚΩΤΙΑ (Στηβ Κλαρκ): Μάρσαλ – Οντόνελ, Μάλγκριου, Μακένα, Τέιλορ – Μακτομινέι, Μακλίν, Άρμστρονγκ – Ράσελ, Μπουρκ, Μακγκρέγκορ (4-3-3)
Keywords
Τυχαία Θέματα