Εύα Καϊλή: Τα «αγκάθια» στην απολογία της – Θα διαχωρίσει τη θέση της από τον σύντροφο της

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την Εύα Καϊλή, η οποία θα απολογηθεί στις Βρυξέλλες την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022, για το «Qatar Gate».

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, η Εύα Καϊλή θα προσπαθήσει να διαχωρίσει τη θέση της τόσο από τον σύντροφο της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, όσο και από τους άλλους κατηγορούμενους, υποστηρίζοντας ότι ο πρώην ευρωβουλευτής, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη βουλευτική

της ασυλία. Να σημειωθεί ότι στην κατάθεση του ο Τζόρτζι έδειξε τον Παντσέρι ως εγκέφαλο του «Qatar Gate» και επέμεινε ότι η Ελληνίδα πρώην αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου δεν γνώριζε τίποτα για τη δράση του κυκλώματος και τα χρήματα που βρέθηκαν.

Συγκεκριμένα, θα αναφέρει ότι ήξερε ότι υπήρχε συνεργασία του συντρόφου της με το πρώην αφεντικό του, τον Αντόνιο Παντσέρι και τη ΜΚΟ «Fighy Impunity», ωστόσο στην αρχή δεν είχε υποπτευθεί κάτι, δεδομένου ότι ο Παντσέρι ήταν πρώην ευρωβουλευτής, δεν είχε κακή φήμη και η λειτουργία της ΜΚΟ είχε καλό σκοπό.

Πηγές λένε στο MEGA ότι ο Παντσέρι ήθελε να καταστήσει το σπίτι της κας Καϊλή σε «μυστικό κέντρο» λόγω της ασυλίας της, καθώς κανείς δεν μπορούσε να κάνει έφοδο εκεί και να εντοπίσει τα χρήματα.

Ωστόσο, η Εύα Καϊλή θα κληθεί να απαντήσει στα εξής:
– Γιατί όταν έμαθε ότι υπάρχουν βαλίτσες με χρήματα στο σπίτι της, ειδοποίησε τον πατέρα της και όχι τις Αρχές.
– Γιατί ζήτησε από τον πατέρα της να παραδώσει τα χρήματα στον Παντσέρι και όχι στη βελγική αστυνομία.
– Πώς βρέθηκαν στη βαλίτσα με τα χρήματα τα αντικείμενα που αφορούν τη δίχρονη κόρη της.

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, αποκάλυψε ότι στη βαλίτσα που μετέφερε ο πατέρας της Εύας Καϊλή όταν συνελήφθη, εκτός από τα 600.000 ευρώ, περιείχε μπιμπερό, γάλα και ένα Ipad που φέρεται να χρησιμοποιούσε η εγγονή του και κόρη της Εύας Καϊλή.

www.newsit.gr

Το άρθρο Εύα Καϊλή: Τα «αγκάθια» στην απολογία της – Θα διαχωρίσει τη θέση της από τον σύντροφο της εμφανίστηκε πρώτα στο newsvoice.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα