Κλέαρχος Μαρουσάκης: Η θερμοκρασία τα Χριστούγεννα - Νέα πρόγνωση

Ο καιρός και τα Χριστούγεννα από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.Υποχωρεί σταδιακά η θερμοκρασία από σήμερα, Δευτέρα (19/12) στη χώρα, καθώς φτάνουν ψυχρές αέριες μάζες από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη, φέρνοντας τον υδράργυρο σε πιο φυσιολογικά για την εποχή…

Καλός ο καιρός τα Χριστούγεννα

Μιλώντας στο iEidiseis, ο Διευθυντής Ερευνών της υπηρεσίας meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κ. Κώστας Λαγουβάρδος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το χειμωνιάτικο σκηνικό θα διατηρηθεί μέχρι την Τετάρτη, με μία τάση να αρχίσει να ανεβαίνει ξανά ο υδράργυρος και με πιθανότητα να έχουμε καλές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι ακόμα είναι αρκετά νωρίς για μια ακριβή πρόγνωση του καιρού ανήμερα των εορτών. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε πως θα δούμε έναν άκρως χειμωνιάτικο καιρό από τη Δευτέρα (19/12) έως και την Τετάρτη (21/12). Μετά από αυτή την ψυχρή επέλαση, η θερμοκρασίες δείχνουν να επανέρχονται και πάλι στα κανονικά, ίσως και πάνω αυτά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο.

Σχετικά με την πρόγνωση του καιρού της Πρωτοχρονιάς, ο Κώστας Λαγουβάρδος επεσήμανε ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς και πως οποιαδήποτε εκτίμηση ενδέχεται να είναι λανθασμένη, καθώς είναι σίγουρο ότι θα αλλάξουν πολλές φορές τα δεδομένα έως τότε.

Χιόνι στην Πάρνηθα;

Τη Δευτέρα θα έχουμε σύννεφα και φαινόμενα στη κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στη Δυτική Στερεά και την Εύβοια. Το σκηνικό του καιρού θα είναι χειμωνιάτικο με χιονοπτώσεις να πέφτουν σε Θεσσαλία, Στερεά, Εύβοια, αλλά και στην κεντρική Μακεδονία και την ορεινή Χαλκιδική. Η θερμοκρασία στους 12 στα κεντρικά, στους 7 με 10 στα βόρεια.

Την Τρίτη δεν αποκλείεται παροδική χιονόπτωση και στην Πάρνηθα, στα βόρεια της Εύβοιας και της Κρήτης με τους βοριάδες να έχουν ένταση έως 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στους 9 στα κεντρικά στους 10 στα βόρεια.

Την Τετάρτη χιονοπτώσεις να έχουμε στα ορεινά της Κρήτης και στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα ηρεμήσει. Η θερμοκρασία στους 10 με 13 σε όλη την χώρα. Στη Ρόδο στους 16.

Keywords
Τυχαία Θέματα