Ισχυρές πιέσεις στη Wall Street από το ράλι των ομολόγων – Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν

17:46 8/7/2021 - Πηγή: Mononews

Στο «κόκκινο» άνοιξε την Πέμπτη η Wall Street, πλήρως συντονισμένη με το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στις αγορές της Ευρώπης, οι οποίες καταγράφουν απώλειες μεγαλύτερες του 2%.

Η πτώση έρχεται μετά την αλλαγή στάση της ΕΚΤ, η οποία για πρώτη φορά έβαλε ως στόχο για τον πληθωρισμό το 2% αντί του «κοντά αλλά χαμηλότερα» του 2%. Η κίνηση της ΕΚΤ αναμένεται να επηρεάσει και άλλες κεντρικές τράπεζες,

ενώ έρχεται σε συνέχεια της δημοσίευσης των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της FED, σύμφωνα με τα οποία η σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής ενδέχεται να γίνει γρηγορότερα από το αναμενόμενο, λόγω της ταχύτερης αύξησης του πληθωρισμού.

Σε αυτό το κλίμα της ταχύτερης του αναμενόμενου οικονομικής ανάπτυξης οι επενδυτές εμφανίζονται διστακτικοί ως προς την αγορά των μετοχών, την ώρα που καταγράφεται νέο ράλι στην αγορά ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου να υποχωρεί στο 1,286%, κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Μάλιστα ο δείκτης φόβου  Cboe Volatility Index (VIX), κινούταν λίγο νωρίτερα στο 20,40, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το όριο του 20 από τέλη Ιουνίου.

Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι τραπεζικές μετοχές, παρά το ότι οι αναλυτές αναμένουν από αυτές καλύτερα αποτελέσματα από το δεύτερο τρίμηνο. Η μετοχή της Goldman Sachs υποχωρεί κατά 2,89% και η American Express κατά 2,35%.

Η αγορά βλέπει επίσης την εξέλιξή της πανδημίας να προκαλεί εκ νέου προβλήματα, λόγω και της επέκτασης της μετάλλαξης Δέλτα. Μάλιστα το Τόκιο ανακοίνωσε πως μπαίνει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με αποτέλεσμα οι Ολυμπιακοί Αγώνες να πραγματοποιηθούν οριστικά χωρίς θεατές στις εξέδρες.

Ταυτόχρονα ισχυρή πτώση σημειώνει η αγορά των κρυπτονομισμάτων, με το bitcoin να υποχωρεί κατά 6,08% στο επίπεδο των 32.600 δολαρίων. Το Ether υποχωρεί κατά 9,75%, το XRP κατά 7,05% και το Dogecoin 9,94%. Η μετοχή της Coinbase υποχωρεί 5,75% ενώ της Tesla κατά 0,95%.

Στον αντίποδα, άνοδο 3,65% σημειώνει η μετοχή της Moderna ενώ η μετοχή της Biogen κατά 1,77%. Ανοδικά κατά 3% κινείται και η Virgin Galactic. Την πιο εντυπωσιακή άνοδο πάντως καταγράφει η τραπεζική μετοχή της Carver Bancorp, η οποία αυτή την ώρα ανεβαίνει κατά 162%, έπειτα από το ενδιαφέρον χρηστών του Reddit για ένα πιθανό short squeeze τις επόμενες εβδομάδες.

Σε αυτό το κλίμα, λίγο μετά την πρώτη ώρα από το άνοιγμα της αγοράς στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones κινείται στις 34.194,09 μονάδες με απώλειες -1,41%, ο S&P 500  στις 4.294,95 μονάδες με πτώση -1,45% ενώ ο Nasdaq στις 14.445,66 μονάδες με απώλειες -1,50%.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα