Ισχυρά κέρδη για τη Wall Street, αναμένοντας τον νικητή των εκλογών – Στο +2,06% ο Dow Jones

Με ισχυρά κέρδη έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης, καθώς η Wall Street παρακολουθεί με ενδιαφέρον την εκλογική διαδικασία στις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένοντας το πρόσωπο που θα αναλάβει την τύχη της χώρας.

Οι επενδυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι πως το αποτέλεσμα των εκλογών τόσο για τη θέση του προέδρου όσο και αυτό στη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων θα αντιμετωπιστεί με ψυχραιμία από την αγορά. Ειδικά, μάλιστα, αν επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά των δημοσκοπήσεων

που θέλουν νικητή τον Τζο Μπάιντεν και, κυρίως, τους Δημοκρατικούς να κερδίζουν και τα δύο σώματα του Κογκρέσου. Κάτι που θα μπορούσε να δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα των ατέρμονων διαπραγματεύσεων για το πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Την ίδια ώρα, πάντως, τα πράγματα παραμένουν δύσκολα στο μέτωπο της πανδημίας καθώς τα νέα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται μέρα με τη μέρα και όλο και περισσότερες  χώρες λαμβάνουν αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα.

Σε αυτό το «εκλογικό» κλίμα,  ο Dow Jones ολοκλήρωσε την ημέρα στις 27.480,03 μονάδες με κέρδη 554,98 μονάδων σημειώνοντας άνοδο 2,06%. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση για τον δείκτη σε ημέρα προεδρικών εκλογών από αυτές του 2008.

Ο S&P 500 έκλεισε στις 3.369,16 μονάδες με άνοδο 1,78% ενώ ο  Nasdaq στις 11.160,57 μονάδες με άνοδο 1,85%.

Από τις 30 μετοχές του Dow Jones μόνο τρεις έκλεισαν με πτώση (Amgen -0,07%, Johnson & Johnson -0,14% και Chevron -0,57%). Αντίθετα, από τις υπόλοιπες 27 τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσαν οι μετοχές των Walgreens (4,41%) και Goldman Sachs (4,06%).

Keywords
Τυχαία Θέματα