Ερντογάν: Κακομαθημένες Ελλάδα και Κύπρος – Αναποτελεσματική η ΕΕ

Εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου στράφηκε ξανά ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Τούρκος πρόεδρος αφού πρώτα επεσήμανε ότι είναι υπέρ μιας δίκαιης και ίσης επίλυσης των διαφορών στην Ανατολική Μεσόγειο, ύστερα με ύφος επικριτικό και ειρωνικό τόνισε ότι η Ελλάδα και η Κύπρος

είναι κακομαθημένες ενώ δεν άφησε έξω από τον «χορό» την ΕΕ, χαρακτηρίζοντάς την αναποτελεσματική.

Ο Ερντογάν, είπε ότι η Τουρκία τάχθηκε υπέρ της επίλυσης «σε δίκαιη βάση» των συνεχιζόμενων διαφορών για τις «πολιτικές και οικονομικές δυνατότητες της Ανατολικής Μεσογείου», κατά την ομιλία του στο τουρκικό κοινοβούλιο, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Κατηγορώντας την ΕΕ ότι έγινε «αναποτελεσματική» και έχει «ρηχή» δομή, υποστήριξε ότι το μπλοκ «υποδουλώθηκε» από δύο από τα μέλη της, «την Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή διοίκηση».

Δεν υπάρχουν κρίσεις στην περιοχή μας που να επιλύθηκαν με τη συμμετοχή της ΕΕ, πρόσθεσε ο Ερντογάν.

«Είναι η πρωταρχική μας επιλογή να επιλύσουμε τις διαφορές σχετικά με την κατανομή των πολιτικών και εμπορικών προοπτικών στην Ανατολική Μεσόγειο σε δίκαιη βάση», δήλωσε αρχικά και προσέθεσε: «Οι κακομαθημένες, Ελλάδα και ελληνοκυπριακή πλευρά, κρατούν αιχμάλωτη την ΕΕ, έχοντας δημιουργήσει μια αναποτελεσματική και ρηχή δομή. Δεν υπάρχει ούτε ένα πρόβλημα που να έχει αναδυθεί στην περιοχή μας και να επιλυθεί με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αντίθετα, κάθε κρίση στην οποία εμπλέκεται η Ένωση έχει ενταθεί, αποκτώντας νέες διαστάσεις».

Ναγκόρνο Καραμπάχ

Η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει το Αζερμπαϊτζάν με όλα τα μέσα στη σύγκρουσή της με την Αρμενία για το κατεχόμενο Άνω Καραμπάχ, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος την Πέμπτη.

«Ως Τουρκία, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους αδελφούς μας στο Αζερμπαϊτζάν με όλα τα μέσα και με όλη μας την καρδιά, σύμφωνα με την αρχή ‘δύο κράτη, ένα έθνος», δήλωσε.

Ο Ερντογάν σημείωσε ότι μόνιμη ειρήνη θα μπορούσε να επιτευχθεί στην περιοχή μόνο «αν η Αρμενία αποσυρθεί από τα κατεχόμενα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν».

«Οι προσπάθειες για συκοφαντία της Τουρκίας επίσης δεν θα είναι σε θέση να σώσουν την αρμενική κυβέρνηση», δήλωσε ο Ερντογάν.

Προειδοποίησε χώρες που υποστηρίζουν το «αδίστακτο κράτος» της Αρμενίας όσο αφορά την κατοχή του Καραμπάχ «θα λογοδοτήσουν απέναντι στην κοινή λογική».

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως είναι απαράδεκτο οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία και η Γαλλία να εμπλέκονται στις προσπάθειες επίτευξης μιας κατάπαυσης του πυρός σε μια διαφιλονικούμενη περιοχή του Καυκάσου, δεδομένου ότι αγνόησαν τα προβλήματα εκεί για περίπου 30 χρόνια.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Keywords
Τυχαία Θέματα