Επόμενη στάση Βερολίνο: Η κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη με την Άνγκελα Μέρκελ

Ραντεβού με την Άνγκελα Μέρκελ έχει αυτή την εβδομάδα ο πρωθυπουργός στο Βερολίνο, συνεχίζοντας τις διεθνείς επαφές του μετά την συνάντηση στο Παρίσι με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Η συνάντηση ΜητσοτάκηΜέρκελ είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 29 Αυγούστου και στη διάρκειά της ο Έλληνας πρωθυπουργός θα παρουσιάσει στην Γερμανίδα καγκελάριο το μεταρρυθμιστικό και αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης. Θα ακολουθήσει και συνάντηση του κ. Μητσοτάκη

με τον Ολλανδό ομόλογό του, Μαρκ Ρούτε, στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου, με το ίδιο αντικείμενο.

Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να δημιουργήσει ισχυρές συμμαχίες με τους ξένους ηγέτες, παρουσιάζοντας την Ελλάδα της επόμενης ημέρας που θα έχει στο επίκεντρο την υγιή ανάπτυξη, την προώθηση μεταρρυθμίσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.

Ο πρωθυπουργός θέλει να καταστήσει την Ελλάδα αξιόπιστο συνομιλητή και εταίρο, με σχέδιο για την αναπτυξιακή προοπτική, το οποίο θα ξεδιπλωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα με νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα προβλέπουν:

– Τη μείωση από το 28% στο 24% του φορολογικού συντελεστή στα επιχειρηματικά κέρδη.

– Τη μείωση του φόρου στα διανεμόμενα κέρδη από το 10% στο 5%.

– Τη μείωση του ΦΠΑ σε ολόκληρο το τουριστικό πακέτο στο 13%.

– Την αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα για τρία χρόνια.

– Την αναστολή του φόρου υπεραξίας για ακόμη τρία χρόνια.

– Την έκπτωση 40% των δαπανών για την αναβάθμιση των ακινήτων.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους μετά την συνάντηση με τον κ. Μακρόν ο κ. Μητσοτάκης είχε τονίσει: «Θέλω να αλλάξω το αφήγημα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Είμαστε πλέον μία χώρα με αυτοπεποίθηση που συμμετέχει στις μεγάλες ευρωπαϊκές συζητήσεις και έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει την ευχάριστη αναπτυξιακή έκπληξη των επόμενων χρόνων».

Ένας από τους στόχους των διεθνών επαφών του Κ.Μητσοτάκη είναι να αποτελέσουν ισχυρό έναυσμα της ελληνικής προσπάθειας για την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Η Αθήνα κρατά χαμηλά τον πήχη, γνωρίζοντας τον κομβικό ρόλο του Βερολίνου, οπότε ανάλογης σημασίας είναι και η συνάντηση της Πέμπτης, αν και δεν πρέπει να αναμένονται κάποια απτά αποτελέσματα από τις συζητήσεις.

Στη συνάντηση στο Βερολίνο, ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει στην κ. Μέρκελ το σχέδιό του για την ανάπτυξη της χώρας, περιγράφοντας το μεταρρυθμιστικό πλάνο της κυβέρνησής του.

The post Επόμενη στάση Βερολίνο: Η κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη με την Άνγκελα Μέρκελ appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα