ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ

Με εκπλήξεις ξεκίνησε το πρωτάθλημα. Ήττα της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ από την Ξάνθη, νίκη του Βόλου στη Νέα Σμύρνη.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΑΕΛ 1-1 

Στο Περιστέρι, η ΑΕΛ

απέδειξε πως και φέτος θα είναι ένας πολύ δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος. Μπορεί οι παίκτες του Ατρόμητου να είχαν περισσότερα παιχνίδια στα πόδια τους, ωστόσο εμφάνισαν και πάλι προβλήματα στην τελική προσπάθεια. Αποδείχθηκε και στο χαμένο πέναλτι του Χαβιέ Ούμπιδες – οι δυο προσπάθειες στο δοκάρι απλά… φορτώνουν ένα κομμάτι της αστοχίας στην ατυχία. Άλλωστε και οι Θεσσαλοί είχαν τη δική τους άτυχη στιγμή.
Το 1-1, που διαμορφώθηκε από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, σημαίνει πως οι Περιστεριώτες θα πρέπει να περιμένουν, τουλάχιστον, μια ακόμη αγωνιστική προκειμένου να συμπληρώσουν 200 νίκες στη μεγάλη κατηγορία. Οι “βυσσινί”, ένα κράμα Ελλήνων και πρώην Γιουγκοσλάβων, μπορεί να έμειναν για μια ακόμη χρονιά δίχως νίκη επί του Ατρόμητου εκτός έδρας (έξι ισοπαλίες και πέντε ήττες), ωστόσο ο βαθμός στην πρεμιέρα μόνο ως θετικός μπορεί να χαρακτηριστεί για την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου – πρώην συμπαίκτη του Γιάννη Αναστασίου στον Εθνικό Πειραιώς, στις αρχές της δεκαετίας του ’90!

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ 1-2 

Ο Βόλος έκανε την έκπληξη και έφυγε με την νίκη (1-2) επί του Πανιώνιου από τη Νέα Σμύρνη για την πρώτη αγωνιστική.

Η ομάδα του Χουάν Φεράντο πήρε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα με δύο γκολ του Χουάν Μουνίθ, το πρώτο με εκτέλεση φάουλ, το δεύτερο με εξαιρετική ενέργεια στην αντεπίθεση μετά από επανέλεγχο της φάσης με VAR.

Οι Θεσσαλοί έμειναν με παίκτη λιγότερο στο τελευταίο δεκάλεπτο (μαζί με τις καθυστερήσεις) – λόγω τραυματισμού του Μπασόνγκ και ενώ είχαν εξαντληθεί οι αλλαγές – μείωσε με τον Αραμπούλι, έκανε το ματς – θρίλερ, αλλά δεν πήρε κάτι περισσότερο.

ΠΑΟΚ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-1 

Με το μυαλό στη ρεβάνς με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, ο Αμπέλ Φερέιρα παρέταξε τον ΠΑΟΚ του απέναντι στον Παναιτωλικό με τρεις αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι της περασμένης Πέμπτης. Οι πρωταθλητές δεν είχαν καλή απόδοση, ωστόσο εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη του τερματοφύλακα Κρίστοφερ Κνετ. Ακόμη κι έτσι, οι Θεσσαλονικείς έμειναν αήττητοι για 36ο αγώνα πρωταθλήματος, κερδίζοντας για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν τον Παναιτωλικό με το ίδιο σκορ.
Το γκολ του εξαιρετικού Ντάλσιο, στην παρθενική του εμφάνιση στη Super League, ήταν το μοναδικό θετικό στοιχείο για την ομάδα του Λουίς Κάστρο που έδειξε αρκετές αδυναμίες στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Έχει, σίγουρα, αρκετή δουλειά να κάνει ο Ισπανός τεχνικός.

ΑΕΚ – ΞΑΝΘΗ 1-2

Οι «κιτρινόμαυροι» ηττήθηκαν για πρώτη φορά ως γηπεδούχοι από την Ξάνθη με 2-1 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League και αποδοκιμάστηκαν έντονα από περίπου 5.000 οπαδούς τους στο ΟΑΚΑ. Τα γκολ των θριαμβευτών σημείωσαν οι Ντε Αμορίμ (68΄) και Μπαριέντος (78΄), ενώ μείωσε στο 90΄ ο Νέλσον Ολιβέιρα.

Η ΑΕΚ αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 34ο λεπτό, λόγω της αποβολής του Φρανσίσκο Ζεράλντες με 2η κίτρινη κάρτα. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ούτε μετά την είσοδο του Λιβάγια και μοιραία ήλθε η πανωλεθρία. Στο 68΄ από ασίστ του Στάρτζεον πλάσαρε ο Μπαριέντος, απέκρουσε ο Μπάρκας, όμως εκεί ήταν παρών ο Ντε Αμορίμ που από κοντά άνοιξε το σκορ, μόλις επτά λεπτά μετά την είσοδό του στον αγώνα…

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ 1-0

Με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα του ο Ολυμπιακός, προηγήθηκε γρήγηρα, αλλά πέτυχε αγχωτική νίκη με 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στο γήπεδο Καραϊσκάκη, για την πρεμιέρα της Super League. Οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν νωρίς το σκορ, μόλις στο 6ο λεπτό, όταν ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι σε χέρι του Πασαλίδη μέσα στην περιοχή και ο Ελ Αραμπί το εκτέλεσε εύστοχα. Στη συνέχεια του αγώνα ήταν καλύτεροι και είχαν κι άλλες ευκαιρίες, αλλά δεν τις αξιοποίησαν, με κορυφαία το δοκάρι του Ελ Αραμπί στο 69΄. Όμως μετά το 60′ βγήκε και ο Αστέρας με αξιώσεις στην αντεπίθεση, είχε κι αυτός τις δικές του ευκαιρίες, που γέμισαν με άγχος τους γηπεδούχους, ζήτησε κι ένα πέναλτι με τον Μπαράλες στο 82΄, αλλά το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

ΑΡΗΣ-ΟΦΗ 1-1

Άρης και ΟΦΗ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Η ομάδα της Κρήτης, αφού γλίτωσε στη φάση του 11′, με τον Νίκο Μαρτίνες να σημαδεύει το δοκάρι, κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Κοροβέσης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και με σουτ ο Μιγκέλ Μεγιάδο νίκησε τον Έμαν για το 0-1 στο 18′! . Στο 69′ ήρθε η ισοφάριση από το σουτ του Λούκας Σάσα, έπειτα από ενέργεια του Φετφατζίδη.

ΠΑΟΚ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-1

Νικηφόρα ήταν η πρεμιέρα του ΠΑΟΚ στο νέο πρωτάθλημα. Ο «Δικέφαλος» επιβλήθηκε του αξιόμαχου Παναιτωλικού με 2-1 κερδίζοντας τους πρώτους του βαθμούς. Οι γηπεδούχοι είχαν κατοχή μπάλας και κάποιες σημαντικές ευκαιρίες από τις οποίες αξιοποίησαν τις δυο, μια σε κάθε ημίχρονο.

Στο 27′ από ωραία σέντρα του Γιαννούλη ο Σφιντέρσκι με κεφαλιά παραβίασε την εστία του Κνετ, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ στην καινούργια σεζόν για το πρωτάθλημα.

Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ απλοποιήθηκε στο 76′ με ένα πολύ ωραίο γκολ του Μίσιτς, που από πλάγια θέση με σουτ κεραυνό αιφνιδίσε τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού κι έκανε το 2-0.  Η ομάδα του Αγρινίου άρεσε, καθώς αντιστάθηκε και συχνά επιτίθονταν με αξιώσεις προς την εστία του Πασχαλάκη  πετυχαίνοντας το δικό του γκολ στο 90’+2′ με επίσης ωραίο γκολ του Ντάλσιο από την περιοχή.

ΛΑΜΙΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 1-1

Χωρίς νικητή έληξε το πρώτο παιχνίδι της φετινής Super League. Λαμία και Παναθηναϊκός έμεινε στο 1-1 στην 1η αγωνιστική. Οι δύο ομάδες δεν είχαν καλό ρυθμό στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα η εικόνα του ματς να μην είναι και η καλύτερη! Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 20′ σε μια ανύποπτη φάση. Ο Διούδης έκανε κακή έξοδο και ο Ρόμανιτς εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση του Γιόχανσον και εκμεταλλευόμενος το τραγικό λάθος του τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού έκανε το 1-0. Στο 35′ οι «πράσινοι» έφεραν το παιχνίδι στα ίσα με πέναλτι που εκτέλεσε ο Μακέντα. Για την υπόδειξή του ο διαιτητής χρησιμοποίησε το VAR, που έγινε για πρώτη φορά σε αγώνα της Super League.

Keywords
Τυχαία Θέματα