Δολοφονία Μ.Ζαφειρόπουλου: Κόλαφος ο εισαγγελέας, ζητά την ενοχή όλων των κατηγορουμένων

«Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, ο δικηγόρος που κοσμούσε την κοινωνία και τη Δικαιοσύνη, έγινε θυσία, αρνούμενος να ενδώσει σε εκβιασμούς». Ήταν ο επίλογος μιας εισαγγελικής αγόρευσης που αποτέλεσε αφενός απόδοση τιμής στη μνήμη του αδικοχαμένου ποινικολόγου,  αφετέρου κόλαφος για τους Αλβανούς που δικάζονται για τη δολοφονία του.

«Ήθελαν να τον σκοτώσουν, όχι να τον τραυματίσουν. Καταδικάστε τους κατηγορουμένους για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως» πρότεινε ο εισαγγελέας Σπύρος Παππάς, ζητώντας από τους δικαστές του

Κακουργιοδικείου της Αθήνας:

«Με την απόφαση σας να στείλετε μήνυμα σε όλους ότι η Πολιτεία, η Δικαιοσύνη και οι συλλειτουργοί της, είναι αποφασισμένοι να μην απειλούνται, ούτε να εκβιάζονται.  Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα να πιστεύει ότι μπορεί  να μετατρέψει την κοινωνία σε μια λατινοαμερικανικου τύπου κοινωνία, οπου οι δικηγόροι και οι δικαστές οπλοφορούν για να προστατεύονται».

«Διπλός εκβιασμός»

Από τις μαρτυρικές καταθέσεις και τα στοιχεία της δικογραφίας, ο εισαγγελέας κρίνει πως αποδείχθηκε ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος βρέθηκε στη δίνη ενός διπλού εκβιασμού. Και των Αλβανών, αλλά και του δικηγόρου Αντωνόπουλου.

Όπως είπε, αποδείχθηκε ότι ο Γιώργος Αντωνοπούλος, που κατηγορεί τον Άρη Φλώρου για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας του, ζητούσε χρηματικά ανταλλάγματα από τον επιχειρηματία για να αλλάξει την σε βάρος του κατάθεση.

Ο συνήγορος του Φλώρου, Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, πίστευε ακράδαντα ότι ο Φλώρος είναι αθώος και στεκόταν εμπόδιο στην καταβολή χρημάτων.

Ωστόσο, κατά τον εισαγγελέα, δεν αποδείχθηκε σε αυτή τη δίκη ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ Αντωνόπουλου και της δολοφονίας του Ζαφειρόπουλου.

Όπως είπε ο κ. Παππάς, και ο Λεκοτσάι ζητούσε χρήματα από τον Φλώρο, μέσα στη φυλακή, προκειμένου οι Αλβανοί να αλλάξουν τις καταθέσεις τους στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνοπούλου.

«Αποδεικνύεται, λοιπόν, ότι το μήνυμα προς τον Φλώρο έπρεπε να περάσει με κάθε τρόπο. Έτσι οι κατηγορούμενοι προσποιήθηκαν τους πελάτες και πήγαν στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

» Κατά την άποψή μου, όμως, είχαν προαποφασίσει τη δολοφονία του. Είναι ψευδής ο ισχυρισμός ότι ήθελαν απλώς να τον τραυματίσουν. Από το θύμα δεν προβλήθηκε καμία αντίσταση. Αν ήθελαν απλώς να τον τραυματίσουν, δεν θα πυροβολούσαν στο στήθος το θύμα, από τόσο κοντινή απόσταση. Έβαλαν μάλιστα και σιγαστήρα.

» Έτσι το μήνυμα θα ήταν άμεσο και καθηλωτικό, ώστε να δώσει γρήγορα τα χρήματα ο Φλώρος από φόβο» είπε ο εισαγγελικός λειτουργός, ζητώντας την ενοχή των Λεκοτσάι, Μπραχιμάι και Ντούτσε για την ανθρωποκτονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

«Το θύμα, κρατώντας ψηλά το όνομα της οικογένειας του, έπεσε εν ώρα καθήκοντος, αρνούμενος την εκβίαση. Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος κοσμούσε την κοινωνία και τη Δικαιοσύνη. Ο θάνατος του ήταν αδόκητος… Έγινε θυσία» κατέληξε ο εισαγγελέας.

The post Δολοφονία Μ.Ζαφειρόπουλου: Κόλαφος ο εισαγγελέας, ζητά την ενοχή όλων των κατηγορουμένων appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα