Χρηματιστήριο: Τέσσερις στις πέντε συνεδριάσεις πτωτικές…

Με τις ευρωπαϊκές αγορές και την Wall Street να κινούνται σε οριακά επίπεδα και με συνεχείς εναλλαγές προσήμου, ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατέγραψε και πάλι απώλειες για τέταρτη φορά σε πέντε συνεδριάσεις, διατηρώντας όμως, τη στήριξη και το ψυχολογικό οχυρό των 850 μονάδων (-0,79%).

Το γεγονός ότι προς το παρόν, αφού δεν υπάρχει επενδυτική βαθμίδα για την χώρα, η ελληνική οικονομία χάνει ένα ακόμα πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ, επισπεύδει

το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης.

Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από την σπουδή του οικονομικού επιτελείου να τρέξει και την πώληση του 30% στο «Ελ. Βενιζέλος» και το 35,5% των ΕΛΠΕ, μέσω Χρηματιστηρίου, αλλά και ενός σημαντικού ποσοστού της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου.

Οι συναλλαγές ήταν υποτονικές, μόλις λίγο πάνω από τα 50 εκατ. ευρώ, αφού οι επενδυτές λόγω των ανακοινώσεων Ντράγκι, προτίμησαν να μείνουν εκτός αγοράς ή έστω εξασφαλίσουν ρευστότητα για μελλοντικές επενδυτικές πρωτοβουλίες.

Οι απώλειες στις τράπεζες ήταν οριακές, με την Alpha να υποχωρεί 1,26%, στο 1,647 ευρώ, η ΕΤΕ και η Eurobank από 0,6%, στα 2,58 ευρώ και 0,815 ευρώ αντίστοιχα, ενώ απώλιες μικρότερες του 1% κατέγραψε η Πειραιώς, που έκλεισε στα όρια των 3 ευρώ. Από εκεί και πέρα, η ΔΕΗ, εκεί που ξεκίνησε ανοδικά, με κίνηση στα 2,87 ευρώ, έκλεισε εννέα σεντς πιο κάτω, στα 2,78 ευρώ και όγκο 450 χιλιάδων τεμαχίων.

Πιέσεις βγήκαν στη Βιοχάλκο, που υποχώρησε σχεδόν 2,9%, στα 3,91 ευρώ και όγκο περίπου 90 χιλιάδες τεμάχια, 3,15% η πτώση για την Aegean, στα 7,69 ευρώ και περίπου 68 χιλιάδες τεμάχια.

Συνεχίστηκαν οι πιέσεις στα ΕΛΠΕ, με την μετοχή να διολισθαίνει στα 8,52 ευρώ, μετά τις φήμες για πώληση της συμμετοχής του Δημοσίου με discount, 2,89% οι πιέσεις και για την Motor Oil, στα 20,16 ευρώ, ενώ λόγω του γενικότερου κλίματος επηρεάστηκε δυσμενώς και η μετοχή του Μυτιληναίου, παρά τα θεαματικά αποτελέσματα α’ εξαμήνου.

Κατά τα λοιπά, η προσοχή της αγοράς θα μπορούσε να στραφεί την Παρασκευή στο πρώτο Eurogroup που θα συμμετάσχει ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταίκούρας, κατά την οποία αναμένεται να θέσει και εγγράφως το ζήτημα επιστροφής του δανείου του ΔΝΤ.

Ενδιαφέρον παρατηρήθηκε την Πέμπτη για την Ιντρακάτ, η οποία έχει αναλάβει νέα projects κατασκευής ξενοδοχειακών μονάδων στις Κυκλάδες και την Αθήνα, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ανακοινώσει νέα συμφωνία συνεργασίας με μεγάλο διεθνή ξενοδοχειακό όμιλο.

The post Χρηματιστήριο: Τέσσερις στις πέντε συνεδριάσεις πτωτικές… appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα