Δεκαπέντε γερμανικές εταιρίες αναζητούν συνεργασία στις Σύγχρονες Τεχνολογίες της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας

Οι σύγχρονες τεχνολογίες στη ναυτιλιακή βιομηχανία της Ελλάδας και της Γερμανίας είναι το θέμα της πολυπληθούς επιχειρηματικής αποστολής, που διοργανώνει στις 25-27 Σεπτεμβρίου, στον Πειραιά, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας.
Συνολικά 15 γερμανικές εταιρίες και εκπρόσωποι από το Τμήμα Ναυτιλιακής Οικονομίας

του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας (BMWi), τον Σύνδεσμο Ναυπηγικής και Ναυτιλιακής Τεχνολογίας (VSM), καθώς και τη Γερμανική Πρωτοβουλία για τις Ναυτιλιακές Εξαγωγές (GeMaX), θα συμμετάσχουν στην επιχειρηματική αποστολή, υποδηλώνοντας το έντονο ενδιαφέρον της γερμανικής αγοράς για το ναυτιλιακό τομέα στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της αποστολής ανακοινώθηκε επίσης το ενδιαφέρον ορισμένων εκ των εκπροσώπων της γερμανικής αποστολής για την ίδρυση εταιριών στην Ελλάδα, γεγονός που τονίζει το ενδιαφέρον αυτό.
Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο επέλεξε για την υλοποίηση της δράσης αυτής, μία στρατηγική συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ), καθώς η ευρύτερη περιοχή του Πειραιά κατέχει θέση κλειδί στον ναυτιλιακό κλάδο της Ελλάδας και το ΕΒΕΠ τοποθετεί τη σχετική αγορά μεταξύ των πρωταρχικών του στόχων. Η συνεργασία αυτή αποτελεί εγγύηση για το επίπεδο και τη στόχευση των εκπροσώπων του κλάδου, που θα συμμετέχουν σε Ημερίδα, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής, στις 26 Σεπτεμβρίου, στους χώρους του ΕΒΕΠ. Στην εκδήλωση θα προσκληθούν εκπρόσωποι του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στελέχη της ναυτιλιακής οικονομίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη των σχετικών συνδέσμων.
Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, οι γερμανικές εταιρίες θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και το status quo του τομέα στην Γερμανία. Εξειδικευμένοι Ελληνες και Γερμανοί εισηγητές θα παρουσιάσουν επιπλέον τις προοπτικές χρήσης νέων τεχνολογιών στην Ελλάδα, τις δυνατότητες εφαρμογής και χρηματοδότησης, καθώς και το θεσμικό πλαίσιο. Στο τέλος της Ημερίδας θα υπάρξει ενότητα Β2Β συναντήσεων και δικτύωσης μεταξύ των Ελλήνων συμμετεχόντων και των Γερμανών εκπροσώπων για να εξετάσουν κατ’ ιδίαν προοπτικές συνεργασίας.
Την επόμενη ημέρα, 27 Σεπτεμβρίου, θα διοργανωθούν για τα μέλη της επιχειρηματικής αποστολής επισκέψεις σε ναυπηγεία και ναυτιλιακές επιχειρήσεις της περιοχής του Πειραιά, προσφέροντας μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα στα μέλη της επιχειρηματικής αποστολής για το ναυτιλιακό τομέα στην Ελλάδα.
Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής στην Ημερίδα. Περισσότερες πληροφορίες: www.german-chamber.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δεκαπέντε, Σύγχρονες Τεχνολογίες, Ναυτιλιακής Βιομηχανίας,dekapente, sygchrones technologies, naftiliakis viomichanias