Χρηματιστήριο: «Ασθμαίνοντας» παίρνει γραμμή από την άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών

Κίνηση προς τις 930 μονάδες επιχειρείται στο Χρηματιστήριο με τις ευρωπαϊκές αγορές να προσεγγίζουν τα ιστορικά τους υψηλά ωθούμενες από την απόφαση της κινεζικής κεντρικής τράπεζας να μειώσει τα επιτόκια για να συγκρατήσει την οικονομία από τις επιπτώσεις του κοροναϊού.

Στην Αθήνα η αντίσταση των 930 μονάδων αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την αλλαγή της βραχυπρόθεσμης τάσης και την επαναφορά του δείκτη στις 950 μονάδες.

Απαραίτητη

προϋπόθεση όμως αποτελεί η δημιουργία καταλυτών τόσο στο πεδίο της οικονομίας με την ανακοίνωση μιας σημαντικής επένδυσης ή την ολοκλήρωση μιας μεγάλης αποκρατικοποίησης όσο και σε επίπεδο πολιτικής με την κυβέρνηση να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις της.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αποτελεί τη βάση για την προσέλκυση επενδύσεων αλλά περισσότερο από όλα εκείνο το στοιχείο που θα κάνει τη διαφορά θα είναι η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας η οποία δεν αναμένεται νωρίτερο από το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Το ενδιαφέρον σήμερα επικεντρώνεται στις τράπεζες οι οποίες αποκομίζουν κέρδη λιγότερο από 1% και σε επιλεγμένες μετοχές των μικρότερων κεφαλαιοποιήσεων.

Δεν περνάει απαρατήρητη η κίνηση πάνω από 9,32 ευρώ της Μυτιληναίος, τα 18,80 της Jumbo, τα 19 ευρώ της Motor Oil, τα 8,34 της Lamda, τα 7,94 των ΕΛΠΕ, το 1,74 της Ελλάκτωρ, τα 4,24 της ΔΕΗ, τα 3,71 της Βιοχάλκο και τα 2,73 του ΑΔΜΗΕ. Ως προς τον τελευταίο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται περαιτέρω μετοχοποίηση και διατήρηση του υπάρχοντος management.

Στον αντίποδα πιέσεις βγαίνουν στην Coca Cola, στο ΟΠΑΠ και τον ΟΤΕ. Οι συναλλαγές ως αυτή τη ώρα είναι υποτονικές λίγο πάνω από τα 5,5 εκατ. ευρώ υπενθυμίζοντας το πόσο ρηχή αγορά αποτελεί το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα