Διευκρινίσεις Μηταράκη για το «πάγωμα» των επιτάξεων- Τα επόμενα βήματα

Διευκρινίσεις σχετικά με την απόφαση για πάγωμα των επιτάξεων των χώρων που προορίζει για να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα για πρόσφυγες και μετανάστες έδωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Ο υπουργός είπε πως το "πάγωμα" είναι προσωρινό και για λόγους καλής θέλησης, ώστε να επανεκκινήσει ο διάλογος με τους φορείς των νησιών του βορείου Αιγαίου, που έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής κρίσης.

«Για λόγους δημοσίου συμφέροντος, είναι απαραίτητο να προχωρήσει το σχέδιο της κυβέρνησης των κλειστών δομών. Είμαστε έτοιμοι για την υλοποίηση του σχεδίου.

Έδωσα μια εβδομάδα διορία να προτείνουν άλλους χώρους, κατάλληλους και διαθέσιμους, για την κατασκευή αυτών των χώρων στα νησιά», είπε στον «Θέμα 104,6» ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι συναντήσεις με τους φορείς των νησιωτών θα γίνουν Παρασκευή ή Σάββατο όταν επιστρέψει ο ίδιος από το Βερολίνο.

«Θα συναντηθούμε, Παρασκευή ή Σάββατο και περιμένω να μου υποδείξουν, άλλους εναλλακτικούς χώρους. Θέλουμε τον διάλογο, αλλά έχουμε την ευθύνη να υπάρχουν λύσεις», σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Είναι ξεκάθαρη η δέσμευση της κυβέρνησης ότι τα ανοιχτά κέντρα θα κλείσουν. Θα έχει μια πρακτική διαδικασία, θα ξεκινήσουμε από τον Φεβρουάριο».

Ο Νότης Μηταράκης ανέφερε, ότι «το κρίσιμο είναι να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό τα κλειστά κέντρα. Όσο δεν λειτουργεί η λογική των κλειστών κέντρων, θα έχουμε και ροές οικονομικών μεταναστών».

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να κατατεθεί και βελτιωτικό νομοσχέδιο για την περαιτέρω επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και των επιστροφών.

ΜηταράκηςΝΗΣΙΑεπιτάξεις
Keywords
Τυχαία Θέματα