Άντονι Μπουρντέν: Πάνω από 1,8 εκατ. πουλήθηκαν τα προσωπικά του αντικείμενα σε δημοπρασία – Πόσο «έπιασε» το μαχαίρι του (pics)

Περίπου 200 προσωπικά αντικείμενα του διάσημου σεφ Άντονι Μπουρντέν πωλήθηκαν σε δημοπρασία, 16 μήνες μετά τον θάνατό του. 

Τα συνολικά 202 αντικείμενα του σεφ που δημοπρατήθηκαν τράβηξαν το ενδιαφέρον περίπου 3.000 ατόμων. Από αυτά, το κομμάτι που έπιασε την υψηλότερη τιμή ήταν το μαχαίρι του σεφ -ειδική κατασκευή από ατσάλι και θραύσματα μετεωρίτη-, το οποίο πωλήθηκε προς $231,250.

Το

αντικείμενο πάλι με τη χαμηλότερη τιμή ήταν ένα χρησιμοποιημένο κόμικ που θεωρητικά δεν είχε καθόλου αξία, ωστόσο το γεγονός ότι ανήκε στον Μπουρντέν εκτόξευσε την τιμή του στα $1,000.

Δείτε μερικά από τα αντικείμενα του διάσημου σεφ που δημοπρατήθηκαν

Συνολικά, τα προσωπικά αντικείμενα του σεφ δημοπρατήθηκαν προς 1,8 εκατομμύρια δολάρια. Το συγκεκριμένο ποσό πρόκειται να διατεθούν για καλούς σκοπούς, στο «Culinary Institute of America» όπου σπούδασε ο Μπουρντέν καθώς και στην «Anthony Bourdain Legacy Scholarship», την υποτροφία που παρέχεται σε μαθητές που ενδιαφέρονται για σπουδές μαγειρικής στο εξωτερικό.

Ο Άντονι Μπουρντέν ήταν γνωστός για τις τηλεοπτικές περιπέτειές του μέσα από το σόου «Νο reservations», οργώνοντας (μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά σε κάποιες περιπτώσεις) όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, δοκιμάζοντας γεύσεις παραδοσιακές και μη, όπου και αν βρεθεί. Όπως, για παράδειγμα, τηγανητές απολήξεις παχέος εντέρου βούβαλου σε πάγκους στη μέση του δρόμου στα στενά σοκάκια της Καρταχένα στην Κολομβία, μια ολόκληρη κόμπρα στο Βιετνάμ, φωλιές πουλιών στα ποτάμια της Νοτιοανατολικής Ασίας και διάφορες άλλες μυσταγωγικές γεύσεις, μακριά από γκουρμέ καθωσπρεπισμούς.

The post Άντονι Μπουρντέν: Πάνω από 1,8 εκατ. πουλήθηκαν τα προσωπικά του αντικείμενα σε δημοπρασία – Πόσο «έπιασε» το μαχαίρι του (pics) appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα